سلامتی و زیباییمقالات آموزشی

فواید نیاسین آمید برای پوست

فواید نیاسین آمید برای پوست صورت چیست؟

محبوبیت نیاسین آمید به حدی افزایش یافته است که معمولاً در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست ممتاز یافت می‌شود. دلایل محبوبیت آن ساده است. مؤثر، ایمن، پایدار، آسان برای استفاده و قیمت مناسب است. مزایای مراقبت از پوست نیاسین آمیدها به طور گسترده در نشریات علمی متعدد مورد بررسی قرار گرفته است و احتمالاً یکی از فعال ترین لوازم آرایشی توصیه شده توسط متخصصین پوست است.

بیش از ۴۵ سال است که در درماتولوژی برای درمان طیف متنوعی از شرایط، از جمله آکنه، روزاسه، درماتیت آتوپیک، پسوریازیس، درماتیت سبورئیک، هیپرپیگمانتاسیون، درماتوزهای بولوز خودایمنی، و درمان/پیشگیری از پیری نوری و سرکوب سیستم ایمنی استفاده می‌شود.

نیاسین یک ویتامین B محلول در آب است که توسط بدن شما برای تبدیل غذا به انرژی ساخته و استفاده می‌شود. این به سلامت سیستم عصبی، دستگاه گوارش و پوست شما کمک می‌کند. نیاسین آمید شکل بیولوژیکی فعال نیاسین یا ویتامین B3 است که به طور گسترده در بسیاری از گیاهان و حیوانات یافت می‌شود. تریپتوفان در بدن به نیاسین تبدیل می‌شود و تقریباً ۲/۳ نیاسین آمید بدن شما از تریپتوفان مشتق می‌شود.

فواید نیاسین آمید برای پوست
فواید نیاسین آمید برای پوست

فواید نیاسین آمید برای پوست

خاصیت غیرمعمول نیاسین آمید توانایی آن در عمل به عنوان یک هم‌افزایی برای بهبود عملکرد بسیاری از انواع مختلف مواد فعال پوستی است.

عملکرد سد پوست را بهبود می‌بخشد

  • نیاسین آمید موضعی سطح اسیدهای چرب آزاد و سرامید را در پوست افزایش می‌دهد.
  • نیاسین آمید پروتئین های لایه سدی مانند اینولوکرین، فیلاگرین و کراتین را افزایش می‌دهد. فیلاگرین در تشکیل عوامل مرطوب‌کننده طبیعی پوست بسیار مهم است.
  • نیاسین آمید تحریک پوست ناشی از سدیم لوریل سولفات و دی متیل سولفوکسید را کاهش می‌دهد.

پوست را مرطوب می‌کند

  • ۲% نیاسین آمید موضعی برای کاهش از دست دادن آب پوست و افزایش سطح هیدراتاسیون آن مؤثرتر از وازلین است.
  • دو مرطوب‌کننده نیاسین آمید/گلیسیرین در مقایسه با عدم درمان و چندین مرطوب‌کننده تجاری دیگر بهبود بسیار خوبی را در پوست خشک نشان دادند.

نیاسین آمید ظاهر پوست پیر را بهبود می بخشد

  • یک مطالعه بالینی ۱۲ هفته‌ای با استفاده از کرم نیاسین آمید ۵ درصد، بهبود ۲۱ درصدی در خطوط ریز همراه با ۱۴ درصد شفافیت رنگ پوست و ۱۵ درصد بهبود درخشندگی را نشان داد.
  • کرم نیاسین آمید ۴ درصد بهبود قابل توجه تا متوسطی را در خطوط ریز در ۶۴ درصد افراد نشان داد که تفاوت معنی داری در مقایسه با محل کنترل داشت (P < 0.001).

نیاسین آمید پوست را روشن می‌کند

  • نیاسین آمید ۵ درصد بهبودهای قابل توجهی را در مقایسه با کنترل برای کاهش خطوط/چروک‌های ریز، لکه‌های پرپیگمانتاسیون، بافت و لکه‌های قرمز ایجاد کرد. علاوه بر این، زردی پوست در مقایسه با کنترل به طور قابل توجهی بهبود یافت.
  • فعالیت روشن‌کننده پوست خوب تا عالی با استفاده از کرم نیاسین آمید ۴ درصد در ۴۴ درصد بیماران، در مقایسه با ۵۵ درصد با استفاده از کرم هیدروکینون ۴ درصد مشاهده شد.
  • رژیم فرمولاسیون ۵% نیاسین آمید/۲% n -استیل گلوکزامین و SPF 15 در کاهش ناحیه قابل تشخیص لکه‌های صورت و ظاهر رنگدانه‌ها به طور قابل توجهی مؤثرتر از رژیم فرمولاسیون کنترل عامل انتقال بود.

نیاسین آمید اثر ضد آکنه دارد

  • نیاسین آمید ۴ درصد باعث بهبود آکنه کلی در ۸۰ درصد از داوطلبان پس از ۸ هفته در مقابل ۶۸ درصد از داوطلبان پس از هشت هفته با استفاده از ۱ درصد کلیندامایسین شد.
  • نیاسین آمید سبوم و منافذ بزرگ پوست را کاهش می‌دهد.
  • استفاده از کرم نیاسین آمید ۲ درصد به مدت چهار هفته به طور قابل توجهی باعث کاهش سبوم و بزرگ شدن منافذ در زنان در مقایسه با سطح پایه و در مقایسه با مرطوب‌کننده کنترل وسیله نقلیه شد.

نیاسین آمید دارای فعالیت آنتی اکسیدانی است

  • نیاسین آمید نسبت به اسید اسکوربیک یا توکوفرول فعالیت آنتی‌اکسیدانی بهتری در برابر اکسیژن منفرد (مخرب‌ترین نوع رادیکال آزاد) دارد.
  • نیاسین آمید با افزایش اشکال کاهش یافته NADPH که دارای خواص آنتی‌اکسیدانی قوی هستند، پس از استفاده موضعی، ظرفیت آنتی اکسیدانی پوست را افزایش می‌دهد.

نیاسین آمید می‌تواند میکروبیوم را بهبود بخشد و تولید پپتیدهای ضد میکروبی را در پوست افزایش دهد.

نیاسین آمید تحریک پوست را مهار می‌کند

  • نیاسین آمید ادم ناشی از ماده P را کاهش می‌دهد.

مشتقات ویتامین B3 به صورت تجاری

  • نیاسین آمید (محلول در آب)
  • اینوزیتول نیکوتینات (محلول در آب)
  • نیاسین آمید دی نوکلئوتید (محلول در آب)
  • نیکوتین آمید ریبوزید (محلول در آب)
  • توکوفریل نیکوتینات (محلول در روغن)
  • منتیل نیکوتینات (محلول در روغن)
  • میریستیل نیکوتینات (محلول در روغن)
خرید نیاسین آمید
فواید نیاسین آمید برای پوست

نکات فرمولاسیون نیاسین آمید

فقط ۱۱% از نیاسین آمید که به صورت موضعی استفاده می‌شود نفوذ می‌کند.فسفولیپیدهایی مانند لیزوفیکس مایع (گلیسیرین و گلیسیرین سویا)، لسیتین سویا و لسیتین هیدروژنه می توانند برای بهبود فراهمی زیستی نیاسین آمید مفید باشند.

از استفاده از اسیدهای چرب در فرمولاسیون خودداری کنید. نیاسین آمید و اسید/نمک های کربوکسیلیک می توانند کریستال های مخلوط یا کمپلکسی را با هم تشکیل دهند.نیاسین آمید ممکن است برای کاهش تحریک پوستی ناشی از رتینول مفید باشد.

دلشاد دست مرد

دکتری شیمی دانشگاه صنعتی شریف - فعال در حوزه خرید و فروش مواد شیمیایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
برای مشاوره تماس بگیرید