مقالات آموزشی

عوامل روشن کننده پوست

لوازم آرایشی روشن کننده 

از عوامل روشن کننده پوست لوازم آرایشی مخصوص این کار است. همه افراد به پوست روشن، درخشان و بدون چین و چروک معتاد هستند. بحث اخلاقی پیرامون جذابیت زیبایی برای پوست سفید و یک سوگیری منسجم برای آن به درستی ادامه دارد. بلوغ در تفکر اجتماعی و رویکرد جامع‌تر به زیبایی، اکنون پوست روشن و سالم را به جای رنگ آن، مطلوب و دلپذیرتر کرده است.

پوست تمیز، بدون بیماری، صاف، روشن و بی عیب و نقص هرگز از مد نمی‌افتد. قبل از خرید هر محصول آرایشی تمایل داریم ادعاهایی را که آن‌ها مطرح می‌کنند بررسی کنیم و اغلب با دانش محدود خود با ادعاها، مطالعات بالینی اثبات‌نشده، اصطلاحات و دگرگونی‌های جادویی سریع که توسط افراد مشهور تبلیغ می‌شوند، فریب می‌خوریم. از این رو، خرید یک محصول آرایشی بدون مواد اصلی برای بهبود، روشن‌کننده و صافی پوست، مانند پول هدر رفته است.

بسیاری از لوازم آرایشی به دلیل عملکردهای روشن کننده پوست خود مشهور هستند که ادعا می کنند بهترین درمان برای هایپرپیگمانتاسیون و لک‌های پوستی هستند. اما آیا می‌توانیم عمیق‌تر شویم و با اطمینان از اثربخشی آن و عوارض جانبی آن بر روی پوست ارزشمندمان بدانیم؟

مهم است که ما مطالعه کنیم که چه چیزی چنین لوازم آرایشی را تشکیل می‌دهد، پیدایش و تأثیر آن بر پوست و بدن ما چیست. دانستن بیشتر در مورد چرایی تغییر رنگ پوست و اصول کلیدی تغییر رنگ آن برای ما مفید خواهد بود، قبل از اینکه بر اساس ادعای بلندمرتبه ای که برندهای خاص ادعا می کنند وارد خرید بی‌رویه شویم.

از آنجایی که این یک فرآیند کند است، در پایان به بازاریابی، برندسازی و کمتر در مورد یک رابطه علت و معلولی می‌رسد. بیایید بیاموزیم و سپس انتخاب‌هایمان را انجام دهیم، انتخاب‌های درست و تحصیل کرده.

ملانین چیست؟

رنگ پوست در بدن انسان با نژاد و هر قسمت از بدن متفاوت است. این رنگدانه‌های موجود در پوست را منعکس می‌کند که شامل ملانین، ملانوئید، کاروتن، اکسی هموگلوبین و دئوکسی هموگلوبین است. همچنین به محتوای آب، ضخامت لایه پوست و فصل بستگی دارد.

ملانین مهمترین رنگدانه‌ای است که رنگ پوست را تعیین می‌کند. ملانین در اندامک‌های ملانوزوم در سلول‌های ملانوسیت سنتز می‌شود و سپس ملانین از طریق دندریت ملانوسیت‌ها به کراتینوسیت‌های مجاور منتقل می‌شود. مسیر سنتز ملانین را می‌توان با فلوچارت زیر درک کرد:

عوامل روشن کننده پوست
عوامل روشن کننده پوست

اسید آمینه تیروزین در اثر عمل تیروزیناز به دوپا و سپس به دوپاکینون اکسید می‌شود و سپس واکنش با اکسیداسیون خودکار پیشرفت کرده و توسط آنزیم‌ها تسریع می‌شود.

ملانوسیت‌ها

عوامل روشن کننده پوست
عوامل روشن کننده پوست

هایپرپیگمانتاسیون چیست؟

هایپرپیگمانتاسیون یک بیماری پوستی است که در آن لکه‌هایی به رنگ تیره نسبت به بقیه پوست ایجاد می‌شود. این لکه‌ها روی صورت، گردن و اطراف دهان ایجاد می شوند. این امر به دلیل افزایش غیرطبیعی در میزان ملانین رخ می‌دهد که منجر به تشکیل کک و مک و لکه‌ها می‌شود.

دلایل افزایش غیرطبیعی در تشکیل ملانین به دلیل آسیب به سلول ملانوسیت یا زمانی که آنزیم تیروزیناز به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید بیش از حد فعال شده است. تولید ملانین افزایش می‌یابد و منجر به لکه‌ها، تیرگی‌ها و هایپرپیگمانتاسیون می‌شود.

عوامل روشن کننده پوست
عوامل روشن کننده پوست

علل هایپرپیگمانتاسیون

مکانیسم عوامل روشن کننده پوست

عوامل روشن کننده پوست با کاهش رنگدانه ملانین روی پوست عمل می‌کنند. مکانیسم‌های مختلفی از عوامل روشن کننده پوست وجود دارد که در زیر ذکر شده است:

  • مهار فعالیت تیروزیناز.
  • مهار فعال شدن تیروزیناز.
  • پاکسازی محصولات حدواسط سنتز ملانین.
  • جلوگیری از انتقال ملانین
  • از بین بردن رنگدانه ملانین
  • از بین بردن سلول‌های ملانوسیت

عوامل روشن کننده پوست

هیدروکینون به عنوان موثرترین ماده روشن کننده پوست در نظر گرفته شده است. اما مطالعات اخیر سمیت و سرطان‌زایی هیدروکینون را نشان داده است. به همین دلیل، نیاز به مواد روشن کننده پوست ایمن‌تر و بهتر در بازار احساس می‌شود. در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:

خرید نیاسین آمید
خرید نیاسین آمید

نیاسین آمید

نیاسین آمید یکی از پایدارترین ویتامین‌هاست. این ترکیب در آب محلول است و محلول حاصل از آن در نور پایدار است. برای محو شدن لکه‌های پیری و روشن شدن رنگ پوست استفاده می‌شود. انتقال ملانین از ملانوسیت‌ها به سطح پوست را کاهش می‌دهد. به طور فعال لکه‌ها و تیرگی‌ها را کاهش می‌دهد و برای پوست غیر تحریک‌کننده است. همچنین برای درمان آکنه، چین و چروک، خطوط ریز و پوست خشک شناخته شده است.

خرید آربوتین
خرید آربوتین

آلفا آربوتین

آربوتین شکل طبیعی هیدروکینون است که از توت خرس به دست می‌آید. این جایگزین ایمن‌تر و مؤثرتر برای هیدروکینون است و کمتر برای ملانوسیت‌ها سیتوتوکسیک است. پایدار، محلول در آب است و در غلظت‌های پایین استفاده می‌شود. با سرکوب آنزیم‌هایی که ملانین را تحریک می‌کنند، تولید ملانین را کاهش می‌دهد.

بتا آربوتین

بتا آربوتین طبیعی است و از توت خرس، زغال اخته و گلابی به دست می‌آید. محلول در آب، پایدار است و در غلظت ۱-۷ درصد استفاده می‌شود. با کاهش تشکیل ملانین، هایپرپیگمانتاسیون را کاهش می‌دهد.

منیزیم آسکوربیل فسفات (MAP)

MAP یک مشتق پایدار از ویتامین C و یک آنتی‌اکسیدان مؤثر برای پوست است. این غیر تحریک‌کننده و پایدارتر از ویتامین C است. به نظر می‌رسد پتانسیل مشابه ویتامین C برای تقویت سنتز کلاژن پوست را دارد اما در غلظت‌های بسیار پایین‌تر موثر است. به نظر می‌رسد برای افرادی که پوست حساسی دارند و کسانی که مایل به اجتناب از هرگونه اثرات لایه‌بردار همزمان هستند، انتخاب بهتری نسبت به ویتامین C باشد.

سدیم اسکوربیل فسفات (SAP)

سدیم اسکوربیل فسفات یک مشتق پایدار ویتامین C است. ویتامین C را در پوست آزاد می‌کند و از سلول‌های پوست محافظت می‌کند، کلاژن‌سازی را تقویت می‌کند، تشکیل کراتوز پیری را کنترل می‌کند و پوست تیره را روشن می‌کند. SAP به صورت آنزیمی در پوست شکسته می‌شود تا ویتامین فعال آزاد شود. از سلول‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند، تشکیل کلاژن را تقویت می‌کند و به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند.

آسکوربیل تترا ایزوپالمیتات (V-CoS)

V-CoS یک مشتق پایدار و محلول در روغن ویتامین C است. در برابر گرما و نور پایدار است و محلول در چربی است و استفاده از آن برای لوازم آرایشی آسان است. جذب پوستی عالی را نشان می‌دهد و به طور مؤثر به ویتامین C آزاد در پوست تبدیل می‌شود تا عملکردهای فیزیولوژیکی مختلف را انجام دهد. فعالیت تیروزیناز را مهار کرده و ملانین را کاهش می‌دهد. دارای اثرات ضد پیری، سنتز کلاژن و کاهش آسیب UVA و UVB است.

γ-PGA (سدیم پلی گلوتامات)

γ-PGA یک مایع چسبناک و ماده فعال نات است که از تخمیر سویا ساخته شده است. قابلیت نفوذ به لایه شاخی پوست را دارد و پوست را روشن‌تر می‌کند. همچنین برای درمان چین و چروک‌های پوست، افزایش خاصیت ارتجاعی و نرمی پوست شناخته شده است.

منبع:

این محتوا رو هم بخون...
5 فایده نوشیدن آب لیمو برای سلامتی

دلشاد دست مرد

دکتری شیمی دانشگاه صنعتی شریف - فعال در حوزه خرید و فروش مواد شیمیایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
برای مشاوره تماس بگیرید