کاربرد گلیسیرین صنعتی

کاربرد گلیسیرین صنعتی در صنایع مختلف

گلیسیرین یک قند-الکل با فرمول شیمیایی C3H8O3 است. در حالی که گلیسیرین به طور قابل توجهی شبیه به ساختار ایزوپروپیل الکل است، این دو ترکیب نمی‌توانند بیشتر از این متفاوت باشند. از نظر فیزیکی، گلیسیرین یک مایع بی‌رنگ و غیر سمی است که با طعم شیرین آن مشخص می‌شود. از نظر شیمیایی، یک الکل سه‌هیدریک است که به دلیل جاذب رطوبت و حلالیت در آب شناخته می‌شود.

کاربرد گلیسیرین در صنعت آرایشی

ساختار سه‌هیدریک گلیسیرین به این معنی است که با آب قابل اختلاط است و بسیار مرطوب‌کننده است. این بدان معنی است که نه تنها در آب حل می‌شود، بلکه می‌تواند آب را از محیط اطراف خود نیز جذب کند. به این دلایل، معمولاً به عنوان مرطوب‌کننده، ماده‌ای که رطوبت را حفظ می‌کند، و نرم‌کننده، ماده‌ای با خاصیت نرم‌کنندگی استفاده می‌شود.

از آنجا که گلیسیرین غیر سمی است، می‌توان از گلیسیرین در هر قسمت از اپیدرم از جمله غشای مخاطی استفاده کرد. همه این ویژگی‌ها باعث می‌شود که گلیسیرین برای انواع کاربردهای آرایشی مناسب باشد.

مرطوب‌کننده‌ها

خواص مرطوب‌کنندگی و نرم‌کنندگی آن باعث می‌شود گلیسیرین برای آبرسانی و نرمی پوست شما عالی باشد. بنابراین، معمولاً در مواردی مانند مرطوب‌کننده‌ها و لوسیون‌ها یافت می‌شود.

خشکی پوست به دلیل از دست دادن رطوبت از لایه بیرونی پوست ایجاد می‌شود. هنگامی که به صورت موضعی استفاده می‌شود، مرطوب‌کننده‌های مبتنی بر گلیسیرین یک لایه روغنی تشکیل می‌دهند. سپس خواص مرطوب‌کنندگی آن در حالی که آب را به لایه بیرونی پوست می‌کشد، ظاهر می‌شود. ظرفیت آن به عنوان یک نرم‌کننده، آن را قادر می‌سازد تا لایه بالایی پوست را نرم کند.

این کار سلول‌های مرده پوست را تشویق می‌کند تا از بین بروند، به پوست کمک می‌کند رطوبت را حفظ کند و احساس صاف‌تری به پوست می‌دهد. لایه روغنی گلیسیرین نیز به جلوگیری از ورود سموم کمک می‌کند.

هنگامی که به این روش استفاده می‌شود، غلظت آن معمولا زیر 50٪ است. این به این دلیل است که مولکول جاذب رطوبت آن به قدری آب را جذب می‌کند که اگر گلیسرول خالص روی پوست استفاده شود، می‌تواند تاول ایجاد کند. به همین دلیل است که صنعت آرایشی از گلیسیرین رقیق شده در محصولات خود استفاده می‌کند.

کاربرد گلیسیرین صنعتی
کاربرد گلیسیرین صنعتی

مراقبت از پوست

گلیسیرین نه تنها یک مرطوب‌کننده عالی است، بلکه دارای طیف وسیعی از خواص ترمیمی است که آن را برای انواع محلول‌های مراقبت از پوست مناسب می‌کند.

خاصیت مرطوب‌کنندگی و رطوبت‌سنجی آن به این معنی است که گلیسیرین در ترمیم و بازسازی سلول‌های پوست کاملاً مؤثر است. به همین دلیل، می‌تواند به بهبود پاشنه‌های ترک خورده، اگزما و درماتیت دست کمک کند. گلیسیرین همچنین زمان بهبود زخم را تا 25 درصد کاهش می‌دهد و همچنین ظاهر جای زخم را بهبود می بخشد. حتی می تواند با رفتار به عنوان یک تونر، pH پوست شما را دوباره متعادل کند.

هنگامی که پوست ما سبوم را از غدد چربی خود ترشح می‌کند، بعداً با مخلوط شدن با عرق طبیعی ما یک بافت اسیدی تشکیل می‌دهد. این لایه دارای PH بین 4.5 تا 5.5 است که میانگین pH تعادل پوست است. یک لایه اسیدی در بالای پوست ممکن است ناراحت‌کننده به نظر برسد، اما در واقع برای محافظت از پوست در برابر آلودگی و سموم ضروری است.

کارهای زیادی وجود دارد که ما انجام می دهیم که می تواند PH پوست ما را کاهش دهد. به عنوان مثال، استفاده از صابون نامناسب می‌تواند تأثیر زیادی بر روی پوست شما داشته باشد. هنگامی که پوست خشک است، به این معنی است که PH بالاتر از 5.5 است و بنابراین بیش از حد قلیایی است. وقتی پوست ملتهب یا مستعد ترک‌خوردگی است، نشان‌دهنده این است که PH زیر 5.5 است و بنابراین خیلی اسیدی است.

تونرها برای کمک به تعادل مجدد pH پوست شما استفاده می‌شوند و گلیسیرین به ویژه در این امر مفید است زیرا یک مرطوب‌کننده و نرم‌کننده است. بسیاری از تونرهای صورت حاوی گلیسیرین به عنوان یک ماده هستند. گواهی بر سمی نبودن آن این است که گلیسیرین در مراقبت از پوست نوزاد نیز حضور قوی دارد.

کاربرد گلیسیرین در صنعت غذایی

ویژگی‌های مرطوب‌کننده و طعم شیرین گلیسیرین به آن کاربردهای متنوعی در صنایع غذایی می‌دهد که در آن به عنوان یک عامل مرطوب‌کننده، امولسیفایر، شیرین‌کننده و نگهدارنده عمل می‌کند.

نانوایی
گلیسیرین مونو استئارات GMS90

شیرین‌کننده

طعم شیرین گلیسیرین یکی از مشخص‌ترین ویژگی‌های آن است. در واقع، 60 درصد شیرینی آن مانند سایر قندهای تصفیه شده با درصد کالری کمتر در هر قاشق چای‌خوری در نظر گرفته می‌شود.

گلیسیرین در صنایع غذایی به عنوان یک شیرین‌کننده مصنوعی استفاده می‌شود. به بستنی و بیشتر غذاهای فرآوری شده اضافه می‌شود. معمولاً در پخت و پز استفاده می‌شود، به ویژه در ساخت فوندانت انعطاف‌پذیرتر و شیرین تر و چسبناک‌تر کاربرد دارد.

امولسیفایر

در صنایع غذایی از امولسیفایر برای جلوگیری از جدا شدن روغن و آب در مخلوط با عمل به عنوان واسطه استفاده می‌شود. این به ایجاد امولسیون های پایدار و همگن کمک می‌کند که ماندگاری بیشتری دارند. برای مثال، هنگام تهیه نان، امولسیفایرها برای بافت، رطوبت و ماندگاری نان بسیار مهم هستند.

همانطورکه می دانیم چربی ها تری گلیسیریدهایی هستند که دارای زنجیره اصلی گلیسیرین هستند. در طبیعت، به جای داشتن 3 گروه هیدروکسیل، گلیسیرین دارای 3 اسید چرب در ساختار خود است. در تولید طبیعی گلیسیرین، یکی از این اسیدهای چرب حذف می‌شود. این اجازه می‌دهد تا مولکول گلیسیرین به چیز دیگری مانند آب بچسبد، در حالی که اسیدهای چرب باقی مانده به چربی‌های دیگر متصل می‌شوند.

بنابراین، مولکول اکنون دارای یک انتهای آبدوست است که با آب برهمکنش می‌کند، و یک دم آبگریز که با چربی و روغن تعامل دارد. این نحوه ساختار مولکول‌های امولسیون‌کننده است و نشان می‌دهد که چرا گلیسیرین یک امولسیفایر خوب می‌سازد. بیایید به مثال نان برگردیم. مونوگلیسریدها، استرهای گلیسرول اسیدهای چرب، به عنوان امولسیفایر برای کمک به تثبیت خمیر و جلوگیری از بیاتی استفاده می‌شوند.

امولسیفایرها همچنین نقش مهمی در بافت نان دارند زیرا با گلوتن برای تقویت شبکه پروتئینی تعامل دارند. در کیک و شیرینی، امولسیفایرها مهم هستند زیرا پایداری حباب گاز را بهبود می‌بخشند. این همان چیزی است که یک نتیجه نهایی سبک و کرکی ایجاد می‌کند.

امولسیفایرها با ایجاد فرمولاسیون غنی‌تر و تثبیت‌شده باعث می‌شوند نان ماندگاری بیشتری داشته باشد. ساختار گلیسیرین، رطوبت‌سنجی و طعم شیرین آن را به یک امولسیفایر ایده‌آل در این راه تبدیل کرده است.

مرطوب‌کنندگی

ظرفیت گلیسیرین به عنوان یک امولسیفایر به دلیل خواص مرطوب‌کنندگی آن تقویت می‌شود، چیزی که نان، شیرینی‌ها و سایر محصولات پخته شده را مرطوب می‌کند. همچنین با جذب آب از محیط به حفظ مواد غذایی کمک می‌کند و در نتیجه احتمال بیات شدن را کاهش می‌دهد.

کاربردهای گلیسیرین در صنعت دارویی

کاربردهای گلیسیرین
کاربردهای گلیسیرین

فرمولاسیون محصولات دارویی

گلیسیرین یکی از پرمصرف‌ترین مواد در نسخه‌های پزشکی است که بعد از آب در رتبه دوم قرار دارد. این طیف گسترده‌ای از کاربردها در این صنعت را دارد، و اغلب برای کمک به خوش طعم شدن نسخه‌ها استفاده می‌شود.

شربت سرفه به دلیل طعم شیرین و ویسکوزیته حاوی گلیسیرین است. به همین دلیل است که شربت سرفه بسیار غلیظ و طعم شیرینی دارد. کپسول‌های دارویی نیز با گلیسیرین پلاستیکی می‌شوند زیرا غیرسمی است و قابل مصرف است. سایر درمان‌های دارویی که از گلیسیرین استفاده می‌کنند عبارتند از:

  • گلوکوم: گلیسیرین برای کاهش فشار در چشم استفاده می‌شود
  • یبوست: خاصیت نرم‌کنندگی گلیسیرین به این معنی است که می تواند یبوست را کاهش دهد.
  • گشادکننده عروق: نیتروگلیسیرین، که در دینامیت نیز یافت می‌شود، در درمان آنژین استفاده می‌شود.
خرید گلیسیرین
خرید گلیسیرین

ادم مغزی

ادم مغزی زمانی اتفاق می‌افتد که تجمع بیش از حد مایع در فضاهای درون سلولی مغز وجود داشته باشد. معمولاً به دنبال ضربه مغزی، سرطان یا سکته مغزی رخ می‌دهد.

به دلیل جاذب رطوبت بودن، گلیسیرین در مایعات IV به منظور کاهش فشار بیش از حد داخل جمجمه ناشی از ادم مغزی استفاده می‌شود. این کار را با بیرون کشیدن مایعات اضافی از بافت بدن و جریان خون انجام می دهد، که با خاصیت جاذب رطوبت بسیار بالا قادر به انجام آن است.

سپس با جلوگیری از جذب مجدد آب توسط کلیه‌ها، بافت را کم آب می‌کند. این باعث کاهش حجم خون می‌شود که در نهایت فشار داخل جمجمه را کاهش می‌دهد. ما فقط یک فرورفتگی در نوک کوه یخ ایجاد کرده‌ایم که نشان دهنده هزاران کاربرد گلیسیرین است.

کاربردهای دیگر عبارتند از گنجاندن گلیسیرین در صمغ‌ها و رزین‌ها برای پوشش‌های محافظ که کاربرد خاصی در صنعت خودرو دارند. در صنعت چاپ که از آن برای ساخت جوهر استفاده می‌شود. در دینامیت و پرتابه و در سیستم‌های خنک‌کننده رادیاتور خودرو، جایی که اولین ضدیخ دائمی قبل از جایگزینی با اتیلن گلیکول بود.

گلیسیرین گیاهی، شفاف، بی‌رنگ و بدون بو است. مایع چسبناک که از روغن‌های گیاهانی مانند نارگیل، پالم یا سویا حاصل می‌شود. همچنین به عنوان گلیسرول گیاهی یا به سادگی گلیسرول نیز شناخته می‌شود.

به انگلیسی

Glycerine

نام‌های دیگر گلیسرول
مشخصات ظاهری مایع شفاف بی‌رنگ و بی‌بو
گرید خوراکی _ بهداشتی _ صنعتی
بسته‌بندی بشکه‌های 250 کیلوگرمی
کشور تولید کننده مالزی
فرمول شیمیایی C3H8O3
شرایط نگهداری جای خشک و خنک و دور از نور آفتاب
کاربرد صنایع غذایی _ آرایشی

گلیسیرین گیاهی که بصورت موضعی مورد استفاده قرار می‌گیرد، رطوبت را در پوست جذب کرده و آن را حفظ می‌کند و از این طریق نرم‌کننده، صاف‌کننده و آرامش‌بخش است. سطح pH آن با پوست مطابقت دارد، به همین دلیل آن را به اندازه کافی ملایم می‌کند که توسط افرادی با پوست حساس و در پوست صورت استفاده شود.

گلیسیرین گیاهی پوست را بدون مسدود کردن منافذ، پوست را تمیز می‌کند، جذب سایر مواد مفید در محصولات طبیعی پوست را تسهیل می‌کند، ظاهر خطوط ریز و ترک‌های ریز را بر روی پوست صاف می‌کند، بازسازی پوست جدید را تسهیل می‌کند، حتی پوست را روشن‌تر می‌کند، و از لکه‌ها و علائم ناخواسته کم می‌کند.

گلیسیرین گیاهی از پوست و پوست سر در برابر باکتری‌های مخرب محافظت می‌کند، تولید روغن را تنظیم می‌کند، خارش و خشکی را تسکین می‌دهد، احتقان در منافذ را از بین می‌برد، پوست و موهای ناسالم را تغذیه می‌کند، خاصیت ارتجاعی پوست و رشته‌ها را حفظ می‌کند و از خاصیت محافظت‌کننده آفتاب در محافظت در برابر اثرات مضر تابش بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش برخوردار است.

گلیسیرین گیاهی که از نظر دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد، خنک‌کننده، تسکین‌دهنده و باعث تسکین ناراحتی‌ها و شرایط پوستی مانند خراش، بریدگی، لکه‌دار، سوختگی، کهیر، بثورات، زخم‌ها، اگزما، پسوریازیس و سایر بیماری‌هایی می‌شود که با خشکی همراه هستند. برای محافظت در برابر آلاینده‌های محیطی و سایر آلاینده‌ها، روی پوست سدی محافظ ایجاد می‌کند.

تاریخچه استفاده از گلیسیرین گیاهی

کاربرد گلیسیرین صنعتی

گلیسیرین گیاهی، که به عنوان گلیسرول نیز شناخته می‌شود، یک مایع چسبناک شفاف، بی‌رنگ است که از روغن‌های گیاهان مانند نارگیل، پالم یا سویا گرفته می‌شود. در مقابل، گلیسیرین غیر وگان از چربی‌های حیوانی حاصل می‌شود. اگرچه تمدن‌های باستانی از ماده گیاه‌شناسی در کاربردهای آشپزی و دارویی استفاده می‌کردند، اما گلیسیرین گیاهی در اوایل زمان مورد استفاده قرار نمی‌گرفت و یک ماده نسبتاً مدرن است، استخراج آن فقط از قرن بیستم آغاز شد.

همچنین به طور سنتی در صنایع غذایی از جایگزین الکل و شیرین‌کردن مصنوعات (لبنیات، فود، آبنبات، کالاهای پخته‌شده، غلات، ماکارونی، گوشت، میوه و سبزیجات فرآوری‌شده، محصولات تخم‌مرغ، سوپ، سس، چاشنی و ماهی استفاده می‌شود) بدون اینکه سطح قند خون بالا رود استفاده می‌شود، که این ویژگی آن را برای مبتلایان به دیابت ایده‌آل می‌کند. گاهی اوقات از این ماده برای حمایت از رطوبت و ترویج هم‌جوشی بهتر بین اجزای روغن و آب نیز استفاده می‌شود.

این ماده همه‌کاره در محصولات بی‌شماری از پوست گرفته تا محصولات بهداشتی مانند داروها، شربت‌های سرفه، مواد منعکس‌کننده، صابون و مواد شوینده، مرطوب‌کننده‌ها، شامپوها، خمیردندان‌ها، کرم‌های اصلاح و سایر محصولات آرایشی و بهداشتی کاربردهای زیادی پیدا می‌کند.

محصولات مبتنی بر گلیسیرین برای افرادی که پوست فوق‌العاده حساس دارند ایده‌آل است، زیرا حاوی رطوبت بالایی برای جلوگیری از کمبود‌های پوست هستند. در حالی که به دلیل داشتن ایمنی و دوستدار محیط زیست شناخته شده است، محبوبیت گیاهی گلیسیرین تا حد زیادی به دلیل خاصیت رطوبت آن است که باعث رطوبت پوست می‌شود و باعث می‌شود که آن را آبرسانی کنید.

این کیفیت نگهدارنده رطوبت اجازه می‌دهد تا محصولات آرایشی راحت‌تر به پوست نفوذ کنند. همانطور که در صنایع‌غذایی، گلیسیرین گیاهی به عنوان یک ماده جایگزین الکل در لوازم آرایشی نیز عمل می‌کند و این امر را برای کسانی که ترجیح می‌دهند از محصولاتی که پوستشان را در معرض الکل قرار می‌دهد و می‌تواند اثرات بالقوه تحریک‌کننده و خشک‌کنندگی داشته باشد، استفاده نکنند، ایده‌آل است.

مزایای گلیسیـرین گیاهی

بطور موضعی مورد استفاده قرار می‌گیرد، طبیعی گیاهی گلیسیرین باعث رطوبت پوست می‌شود و به حفظ رطوبت، در نتیجه نرم‌شدن، صاف‌شدن و تسکین بخشیدن به چهره کمک می‌کند. این خاصیت آبرسان باعث تقویت ظاهر و بافت پوست ناسالم می‌شود که ممکن است با خشکی، پوسته پوسته شدن و چروک‌های ناشی از تنش‌زای‌های شدید محیطی و همچنین باکتری‌های مخرب مشخص شود.

گلیسیرین گیاهی به راحتی و بدون گرفتگی منافذ پوست به پوست نفوذ کرده و جذب می‌شود و در ضمن پوست را برای جذب آسان‌تر سایر مواد مؤثر و تقویت‌کننده پوست در محصولات آسان‌تر می‌کند. گلیسیرین سبزیجات با پر کردن خطوط ریز و ترک‌های ریز روی پوست و تسهیل بازسازی پوست جدید، چهره را برای ظاهر جوان‌سازی صاف می‌کند. علاوه بر این، باعث می‌شود تا سطح پوست تیره‌تر شود و مناطق تیره‌تر شود و از این طریق ظاهر لکه‌ها و علائم ناخواسته را کاهش می‌دهد.

همانطور که نشان داده شده، گلیسیرین گیاهی دارای خواص درمانی بسیاری است. در زیر مزایای آن و انواع عملکردهایی که به نظر می‌رسد نشان می‌دهد:

زیبایی: مرطوب‌کننده، تونیک، تمیز کننده، محافظ، آرام‌بخش، تسکین‌دهنده، تقویت‌کننده

دارویی: تونیک، درمان زخم، تقویت‌کننده سیستم ‌ایمنی، محافظ، آسپتیک، ضد‌باکتری، هیپو‌آلرژن، تسکین‌دهنده

قیمت فروش گلیسرین خوراکی

شما می‌توانید برای تهیه محصولات به سایت پیشگامان شیمی مراجعه نمائید.

شرکت بازرگانی پیشگامان شیمی یکی از برترین شرکت‌ها در زمینه تأمین مواد اولیه در ایران، آمادگی دارد ضمن دریافت سفارش‌های مشتریان عزیز، مواد اولیه را در تمامی زمینه‌های دارویی و پزشکی، صنعتی، آرایشی بهداشتی، اسانس‌ها، غذایی با بهترین قیمت و کیفیت تأمین کنید.

این محصولات در سریع‌ترین زمان ممکن به وسیله سیستم حمل و نقل مطمئن به شهرهای مختلف ارسال می‌شود.

منابع

  • accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfcfr/CFRSearch.cfm?fr=182.1320&SearchTerm=glycerin
  • Fluhr JW, et al. (2008). Glycerol and the skin: Holistic approach to its origin and functions. DOI:
    10.1111/j.1365-2133.2008.08643.x
  • Glycerin: Handling/processing. (2013).
    ams.usda.gov/sites/default/files/media/Glycerin%20Petition%20to%20remove%20TR%202013.pdf
  • Glycerol. (n.d.).
    pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/glycerol#section=Top
  • Milani M, et al. (2017). The 24-hour skin hydration and barrier function effects of a hyaluronic 1%, glycerin 5%, and Centella asiatica stem cells extract moisturizing fluid: An intra-subject, randomized, assessor-blinded study.
    ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5560567/
  • Moisturizers — Super smooth skin or a slick scam? (n.d.).
    goaskalice.columbia.edu/answered-questions/moisturizers-%E2%80%94-super-smooth-skin-or-slick-scam
  • Safety assessment of glycerin as used in cosmetics. (2014).
    cir-safety.org/sites/default/files/glycerin.pdf
  • Sethi A, et al. (2016). Moisturizers: The slippery road. DOI:
    10.4103/0019-5154.182427
  • Thring TSA, et al. (2011). Antioxidant and potential anti-inflammatory activity of extracts and formulations of white tea, rose, and witch hazel on primary human dermal fibroblast cells. DOI:
    10.1186/1476-9255-8-27
برچسب:
جستجو در پیشگامان شیمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست