خوراکی و غذامقالات آموزشی

استفاده از سدیم لاکتات در محصولات آرایشی و بهداشتی

استفاده از سدیم لاکتات در محصولات آرایشی و بهداشتی چه عوارضی دارد؟

سدیم لاکتات نمک سدیم اسید لاکتیک است و دارای طعم نمکی ملایمی است.

این ماده غالباً به عنوان نگهدارنده یا بافر pH در غذاها استفاده می‌شود اما دارای خواص مرطوب‌کنندگی است که آن را در پاک‌کننده‌ها و کرم‌های ملایم مفید می‌کند. ما برای شستشوی ملایم و کمک به حفظ آن از آن در محصولات شستشوی بدن استفاده می‌کنیم.

فروش لاکتات سدیم
فروش لاکتات سدیم

سدیم لاکتات چگونه ساخته می‌شود؟

لاکتات سدیم نمک طبیعی است که از یک محصول تخمیر طبیعی، اسید لاکتیک حاصل می‌شود. طبق مطالعات انجام شده، نشان داده شده است که این ماده به طور طبیعی در پوست تولید می‌شود و به طور طبیعی در تمام بافت‌های عضلانی حیوانات و انسان‌ها وجود دارد.

لاکتات سدیم اغلب با تخمیر قندی ساخته می‌شود که می‌تواند از ذرت یا چغندر تهیه شود و اسید لاکتیک تولید کند.

اگرچه می‌توان آن را با تخمیر شیر یا پروتئین آب پنیر تهیه کرد، اما اغلب چنین نیست و محصول تخمیر حاصل حاوی پروتئین شیر باقی‌مانده نخواهد بود.

لاکتات سدیم را نباید با لبنیات یا لاکتوز اشتباه گرفت. از نظر شیمیایی مشابه نیست و برای افرادی که به دنبال اجتناب از لاکتوز هستند بی‌خطر است.

این محصول غالباً با یک ماده نگهدارنده اضافه شده برای اطمینان از ثبات در دسترس است.

استفاده از سدیم لاکتات در محصولات آرایشی و بهداشتی

کاربرد لاکتات سدیم در محصولات  آرایشی

  • سدیم لاکتات به عنوان دارو تزریقی

سدیم لاکتات تزریق یک جبران‌کننده الکترولیت و قلیایی کننده سیستمیک است که به عنوان منبع بی‌کربنات برای پیشگیری یا کنترل اسیدوز متابولیک خفیف تا متوسط ​​در بیمارانی که مصرف خوراکی محدودی دارند و فرآیندهای اکسیداتیو آن‌ها به طور جدی مختل نشده است، استفاده می‌شود. عوارض جانبی رایج تزریق لاکتات سدیم اساساً محدود به مصرف بیش از حد یون‌های سدیم یا لاکتات است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • رقیق‌سازی غلظت‌های سایر الکترولیت خون
  • کمبود آب بدن
  • حالت‌های انباشتگی
  • ادم ریوی

تزریق سدیم لاکتات دوز (۵۰ mEq (5 mEq / mL فقط پس از افزودن به حجم بیشتری از مایعات به صورت وریدی تجویز می‌شود. تزریق سدیم لاکتات ممکن است با سایر داروها تداخل داشته باشد. تمام داروها و مکمل‌هایی که استفاده می‌کنید به پزشک خود بگویید. در دوران بارداری، سدیم لاکتات فقط در صورت تجویز باید استفاده شود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

فروش سدیم لاکتات
فروش سدیم لاکتات
  • لاکتات سدیم در مواد غذایی

این ماده غالباً در محصولات گوشت و مرغ به عنوان ماده نگهدارنده یافت می‌شود، به دلیل داشتن اثر ضد میکروبی و توانایی جلوگیری از رشد باکتری‌ها، و همچنین در محصولات آرایشی و بهداشتی، به ویژه شامپوها و پاک‌کننده‌های مایع، به عنوان ماده نگهدارنده استفاده می‌شود.

  • لاکتات سدیم در محصولات آرایشی و بهداشتی

لاکتات سدیم در محصولات آرایشی و بهداشتی، به ویژه شامپوها و پاک کننده‌های مایع، به عنوان ماده نگهدارنده، مواد بافر، کنترل‌کننده pH و عامل لایه بردار مشاهده می‌شود.

یک ماده نگهدارنده و بافر، گاهی اوقات لایه‌بردار

استفاده از سدیم لاکتات در محصولات آرایشی و بهداشتی

عملکرد لاکتات سدیم در محصولات آرایشی و بهداشتی

لاکتات سدیم به سرعت به عنوان یک افزودنی در ایجاد محصولات حمام و بدن مورد توجه قرار می‌گیرد.

سدیم لاکتات، یک ماده محلول در آب، در فاز آب ایجاد می‌شود. این ترکیب در محصولات حمام استفاده می‌شود و جنبه‌های مفید بسیاری برای استفاده دارد.

لاکتات سدیم یک مرطوب کننده طبیعی، نرم کننده (رطوبت را با خود می‌آورد) و تنظیم‌کننده pH است. از لاکتات سدیم در انواع محصولات حمام مانند صابون، لوسیون و شامپو استفاده می‌شود.

در حقیقت، وقتی صحبت از فرمولاسیون‌های لوسیون می‌شود، می‌توان از سدیم لاکتات برای جایگزینی گلیسیرین گیاهی استفاده کرد.

استفاده از سدیم لاکتات در محصولات آرایشی و بهداشتی

مزیت استفاده از سدیم لاکتات نسبت به گلیسیرین گیاهی

استفاده از سدیم لاکتات به جای گلیسیرین گیاهی، محصول نهایی را به شما می‌دهد که فاقد چسبندگی است که معمولاً هنگام استفاده از گلیسیرین گیاهی در دستور العمل لوسیون ایجاد می‌شود. سدیم لاکتات همچنین باعث بهبود چربی روغن در امولسیون‌ها می‌شود، در حالی که توانایی جذب امولسیون‌ها را بهبود می‌بخشد. در امولسیون‌هایی مانند لوسیون‌ها، از لاکتات سدیم به میزان ۱-۳٪ وزن فرمولاسیون شما استفاده می‌شود.

استفاده از سدیم لاکتات در محصولات آرایشی و بهداشتی

لاکتات سدیم در ساخت صابون

از لاکتات سدیم در دستورالعمل‌های صابون در طی فرآیند سرد برای سخت شدن صابون استفاده می‌شود و باعث می‌شود یک صابون با دوام‌ت و سخت‌تر در وان تشکیل شود. یکی از امتیازات عالی استفاده از لاکتات سدیم در دستور تهیه صابون، جدا شدن راحت‌تر صابون از قالب است، به خصوص اگر بیشتر از قالب با شکل پیچیده استفاده می‌کنید. لاکتات سدیم علاوه بر افزودن جنبه‌های رطوبت و نرم‌کنندگی به صابون، به افزایش کف کمک می‌کند.

ساخت صابون با فرآیند سرد

برای سازندگان صابون سازی با فرآیند سرد، لاکتات سدیم به محلول آب خنک شده شما اضافه می‌شود. نتیجه اینکه یک صابون که سخت‎تر است،از قالب راحت‌تر آزاد می‌شود و می‌توان آن را زودتر از صابون فرآیند سرد در حالت معمول برش داد.

همچنین، ظاهر فیزیکی صابونی که دارای لاکتات سدیم باشد، بهبود می‌یابد. میله‌ها ظاهری خامه‌ای تر دارند و صابون کف لاکچری‌تری را ایجاد می‌کند. لاکتات سدیم به شما کمک می‌کند تا خمیر صابون شما در حالت مایع طولانی‌تر شود.

این کار رنگ آمیزی / چرخش و ریختن را راحت‌تر می‌کند. اما به محض قالب‌گیری صابون، لاکتات سدیم صابون شما را سریع‌تر سفت می‌کند و اجازه می‌دهد تا صابون به راحتی از حالت نرم در بیاید.

در زیر دو دسته برش داده شده در مرکز آورده شده است. از آنجا که صابون “B” هنوز نرم است، چاقو به صابون می‌چسبد. صابون “A” در مرکز آن سخت تر است، و چاقو می‌تواند از طریق صابون یک برش تمیز ایجاد کند.

فروش سدیم لاکتات
فروش سدیم لاکتات

در زیر دو دسته صابون ایجاد شده وجود دارد. تنها تفاوت این دو در صابون “A” با لاکتات سدیم است، در حالی که صابون “B” این ترکیب را ندارد.

استفاده از سدیم لاکتات در محصولات آرایشی و بهداشتی

پس از ۲۴ ساعت، هر دو صابون از قالب خارج شدند. صابون “B” بسیار نرم‌تر از صابون “A” است و هنگام برداشتن به قالب می‌چسبد. صابون “A” بسیار سفت‌تر است و به راحتی از قالب خارج شد.

فروش سدیم لاکتات
فروش سدیم لاکتات

ساخت صابون با فرایند گرم

سازندگان صابون با فرآیند گرم، لاکتات سدیم به محلول آب شما اضافه می‌شود و مواد دیگر در آن مخلوط می‌شوند.

لاکتات سدیم به ویژه هنگام ایجاد صابونی بدون پالم، یا حاوی مقدار زیادی روغن نرم بسیار مفید است. افزودن سدیم لاکتات در رفع پوسته کمک می‌کند. این امر به ویژه در مورد ساخت مکعب‌های کاستیل، که با ۱۰۰٪ روغن زیتون ایجاد می‌شود، صدق می‌کند. صابون کاستیل به طرز مشهوری نرم است و به مدت زمان طولانی درمان نیاز دارد. استفاده از سدیم لاکتات باعث می‌شود تا این صابون راحتتر از قالب جدا شود و سریعتر خشک می‌شود.

استفاده از سدیم لاکتات در محصولات آرایشی و بهداشتی

سدیم لاکتات در ساخت لوسیون

از لاکتات سدیم می‌توان در لوسیون‌ها نیز استفاده کرد تا محصولی مرطوب و ضخیم‌تر ایجاد شود. در دستورالعمل‌های لوسیون اسطوخودوس بدون روغن تازه و لوسیون آرگان و شی، از لاکتات سدیم برای ایجاد بافتی خامه‌ای استفاده می‌شود. خواص مرطوب کنندگی لاکتات سدیم باعث می‌شود پوست مدت طولانی‌تری مرطوب شود.

فروش سدیم لاکتات
فروش سدیم لاکتات

علاوه بر هیدراتاسیون، لاکتات سدیم باعث کاهش چسبندگی گاهی اوقات در لوسیون با محتوای گلیسیرین بالا می‌شود. در دستورالعمل‌های لوسیون، کمی لاکتات سدیم کمک زیادی می‌کند. به طور معمول، لاکتات سدیم در ۱-۳% از دستورالعمل‌های کل لوسیون استفاده می‌شود.

استفاده از سدیم لاکتات در محصولات آرایشی و بهداشتی

اقدامات ایمنی / عوارض جانبی:

بانک اطلاعات لوازم آرایشی و بهداشتی به دلیل نگرانی در مورد سرطان، سمیت عصبی، اختلالات غدد درون‌ریز، سمیت سیستم ارگان‌ها، لاکتات سدیم را به عنوان یک ماده خطرناک در معرض خطر قرار می‌دهد. با این حال، اگرچه EWG نگرانی‌های مربوط به سرطان را یادداشت می‌کند، اما در ادامه طبقه بندی سدیم لاکتات به عنوان “سرطان‌زا نیست” و هیچ مطالعه‌ای برای تأیید این ارتباط یافت نشده است.

در برگه اطلاعات ایمنی مواد برای سدیم لاکتات ذکر شده است که این ماده تحریک‌کننده چشم، پوست و تنفس است، اما تحقیقات بیشتر نشان داد که فقط در دوزهای بسیار زیاد بر خلاف موارد موجود در محصولات آرایشی و بهداشتی و شخصی، تحریک‌کننده تلقی می‌شود.

استفاده از سدیم لاکتات در محصولات آرایشی و بهداشتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
برای مشاوره تماس بگیرید