مقالات آموزشی

چرا از PEG 10 دایمتیکون استفاده می شود؟

PEG 10 دایمتیکون چیست؟

PEG 10 دایمتیکون نوعی سیلیکون است که در محصولات مراقبت از پوست و مو به عنوان ماده نرم‌کننده، روان‌کننده و محافظ پوست استفاده می‌شود.

PEG 10 دایمتیکون نوعی سیلیکون است. سیلیکون‌ها پلیمرهای مصنوعی هستند که از واحدهای تکرار شونده سیلیکون یا سیلیکون اساسی و اکسیژن تشکیل شده‌اند، به همین دلیل ممکن است از سیلیکون‌ها به عنوان پلی‌سیلوکسان‌ها نیز یاد شود. اغلب، اصطلاحات ‘سیلیس’ و ‘سیلیکون’ به اشتباه به جای یکدیگر استفاده می‌شوند، در حالی که در واقع کاملاً متفاوت هستند. سیلیس بعد از اکسیژن، چهاردهمین عنصر جدول تناوبی و دومین عنصر فراوان در پوسته زمین است. در مقابل، سیلیکون‌ها همیشه به صورت مصنوعی تولید می‌شوند.

دایمتیکون که به آن پلی دی متیل سیلوکسان نیز گفته می‌شود، از گروه‌های آلی بر پایه کربن متصل شده و به یک ستون فقرات غیر آلی خطی سیلیکون و اکسیژن متصل شده است. پیشوند ”دایمت” به دو گروه متیل متصل است که به مولکول سیلیکون متصل شده و دایمتیکون را تشکیل می‌دهند. بر اساس این ساختار، دایمتیکون به عنوان یک ماده آبگریز یا محلول در روغن در نظر گرفته می‌شود. یکی از راه های ایجاد محلول در آب در محلول شدن دایمتیکون، فرآیندی به نام اتوکسیلاسیون است.

چرا از PEG 10 دایمتیکون استفاده می‌شود؟

سیلیکون‌ها به عنوان یک کلاس، حس، ظاهر و عملکرد محصولات را بهبود می‌بخشند. آن‌ها به عنوان مرطوب‌کننده‌های ابریشمی، نرم‌کننده‌ها، حلال‌ها و مواد رساننده سایر مواد عمل می‌کنند و همچنین قابلیت پخش محصول را بهبود می‌بخشند.

بافت

سیلیکون‌ها پس از استفاده روی پوست، روی سطح فیلم را تشکیل می‌دهند در حالی که هنوز به پوست اجازه “تنفس” می‌دهند. اکسیژن، نیتروژن و سایر مواد مغذی هنوز هم می‌توانند از طریق فیلم تشکیل شده توسط سیلیکون‌ها عبور کنند. با این حال، اکثر سیلیکون‌ها اجازه عبور آب نمی‌دهند، این یک کیفیت ایده‌آل برای جلوگیری از خشک شدن پوست است. سیلیکون‌ها احساس پوستی فوق‌العاده مطلوبی را ایجاد می‌کنند که خشک و غیر چرب و در عین حال نرم و ابریشمی است.

محافظت
به طور خاص، عملکرد PEG 10 دایمتیکون برای نرم کردن، روان‌سازی و محافظت از پوست است. ترکیبی از سیلیکون با گروه‌های متیل باعث می‌شود که آن در برابر آب بسیار مقاوم باشد، با این وجود آن‌ها را انعطاف‌پذیر و بدون حرکت می‌کند، از ویژگی‌های ایده‌آل برای روان‌کننده است.

به دلیل اندازه بزرگ مولکولی، PEG 10 دایمتیکون به خوبی جذب پوست نمی‌شود. بنابراین، در صورت استفاده، PEG 10 دایمتیکون نه تنها از هدر رفتن آب جلوگیری می‌کند، بلکه از پوست در برابر نفوذ مواد مضر مانند تحریک‌کننده‌ها و باکتری‌ها نیز محافظت می‌کند. بنابراین، PEG 10 دایمتیکون می‌تواند به عنوان یک محافظ پوست طبقه‌بندی شود.

مراقبت از مو

از PEG 10 دایمتیکون نیز معمولاً در محصولات مراقبت از مو استفاده می‌شود. قسمت آبگریز PEG 10 دایمتیکون برای براق و لغزنده ساختن موها و همچنین جلوگیری از گره خوردن مؤثر است. علاوه بر این، قسمت محلول در آب این ماده تشکیل‌دهنده از تجمع محصول جلوگیری می‌کند، که این یک مشکل معمول برای سایر سیلیکون‌های غیر محلول در آب است.

آیا PEG 10 دایمتیکون بی‌خطر است؟

پانل تخصصی بررسی مواد تشکیل‌دهنده لوازم آرایشی (CIR)، گروهی که مسئول ارزیابی ایمنی مراقبت از پوست و مواد آرایشی است، ایمنی ۶۲ ماده موثر پلی متیل دایمتیکون، از جمله PEG 10 دایمتیکون را بررسی کرد. هیئت متخصص به این نتیجه رسیدند که این مواد تشکیل‌دهنده کراس پلیمر دایمتیکون بی‌خطر هستند زیرا در محصولات آرایشی و بهداشتی و شخصی استفاده می‌شوند.

علی‌رغم تأیید توسط هیئت متخصص CIR، دایمتیکون peg 10 “سمی” است و باید از آن اجتناب شود. یکی از دلایل شهرت نامناسب PEG 10 دایمتیکون به دلیل آلودگی احتمالی با ۱،۴-دی اکسان است. این به این دلیل است که روند اتوکسیلاسیون ممکن است منجر به آلودگی با ۱،۴-دی اکسان شود، یک محصول جانبی بالقوه خطرناک.

۱،۴-dioxane یک ماده سرطان‌زای حیوانی است که به راحتی در پوست نفوذ می‌کند. طبق برنامه ملی سم‌شناسی، پیش‌بینی می‌شود که ۱،۴ di-دی اکسان یک ماده سرطان‌زا برای انسان باشد. ’همچنین با آلرژی‌های پوستی در ارتباط است. با این حال، می‌توان حضور بالقوه ۱،۴-دی اکسان را از طریق مراحل تصفیه کنترل کرد تا قبل از مخلوط کردن PEG 10 دایمتیکون به فرم‌های آرایشی، آن را از بین ببرد.

علاوه بر این، ادعاهایی وجود دارد که سیلیکون‌ها به عنوان یک کلاس می‌توانند باعث ایجاد یا بدتر شدن نگرانی‌های پوستی، ایجاد حساسیت و “خفه کردن” پوست شوند. با این حال، این ادعاها در هیچ تحقیق منتشر شده‌ای ثابت نشده است. اندازه بزرگ مولکولی سیلیکون‌ها، از جمله PEG 10 دایمتیکون، از جذب آن‌ها توسط پوست جلوگیری می‌کند.

اگر ماده ای نتواند به پوست نفوذ کند، نمی تواند با سلول‌های سیستم ایمنی بدن واکنش نشان دهد. بنابراین، سیلیکون‌ها از جمله PEG 10 دایمتیکون آلرژن محسوب نمی‌شوند. سیلیکون‌ها در تماس با پوست از نظر بیولوژیکی بسیار بی‌اثر هستند، سیلیکون‌ها در حال حاضر جایگزین لاتکس، یک ماده حساسیت‌زای رایج در چسب‌ها ، دستکش‌ها و مجموعه وسیعی از موارد دیگر می‌شوند.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
برای مشاوره تماس بگیرید