مقالات

چرا از پتاسیم ستیل فسفات استفاده می شود؟

پتاسیم ستیل فسفات چیست؟

پتاسیم ستیل فسفات ماده‌ای است که در انواع فرمولاسیون محصولات آرایشی و مراقبت از پوست به عنوان سورفکتانت و امولسیون‌کننده استفاده می‌شود.

پتاسیم ستیل فسفات نمک پتاسیم مخلوط پیچیده‌ای از استرهای اسید فسفریک و الکل استیل، الکل چرب چند منظوره است. به عنوان یک آلکیل فسفات طبقه‌بندی می‌شود. مواد تشکیل‌دهنده در خانواده آلکیل فسفات دارای ساختار هسته‌ای فسفات مشترک هستند و با توجه به هویت زنجیره‌های آلکیل، از 8 تا 22 کربن طول متفاوت است. پتاسیم ستیل فسفات دارای 16 زنجیره کربن است.

الکل‌های چرب ترکیبی بین الکل ها و اسیدهای چرب یا روغن‌ها هستند.

کاربرد پتاسیم ستیل فسفات

در محصولات آرایشی و مراقبت از پوست، پتاسیم ستیل فسفات به عنوان یک سورفکتانت و امولسیون‌کننده عمل می‌کند. این ماده را می‌توان در محصولاتی مانند شامپوها، پاک‌کننده‌های صورت، لایه‌بردارها، ضدآفتاب‌ها، مرطوب‌کننده‌ها و پاک‌کننده‌های آرایش یافت. طبق داده‌های برنامه ثبت نام آرایشی و بهداشتی FDA از سال 2014، گزارش شده است که از ستیل فسفات پتاسیم در 375 فرمولاسیون استفاده می‌شود که اکثر آن‌ها فرمول‌های ترکیبی مانند مرطوب‌کننده‌ها، ضد آفتاب‌ها و مواد پاک‌کننده آرایشی هستند.

  • سورفکتانت

عملکرد اصلی پتاسیم ستیل فسفات به عنوان یک سورفکتانت است. سورفکتانت‌ها مواد آرایشی مفیدی هستند زیرا هم با آب و هم با روغن سازگار هستند. این به آن‌ها اجازه می‌دهد تا آلودگی و چربی را از روی پوست برداشته و به راحتی شسته شوند. به همین دلیل است که از پتاسیم ستیل فسفات در بسیاری از محصولات پاک‌کننده مانند پاک‌کننده‌ها و شامپوها استفاده می‌شود.

سورفکتانت‌ها همچنین با کاهش کشش سطحی بین دو ماده، مانند دو مایع یا یک مایع و یک جامد، به عنوان عوامل مرطوب‌کننده عمل می کنند. این باعث می‌شود مواد فعال‌کننده سطح به راحتی در سطح پخش شوند و همچنین از بالا آمدن محصول روی سطح جلوگیری کنند. این خاصیت باعث می‌شود که پتاسیم ستیل فسفات یک ماده مفید در کرم‌ها و لوسیون‌ها باشد.

  • امولسیون‌کننده

عملکرد دیگر ستیل فسفات پتاسیم به عنوان یک امولسیون کننده است. برای محصولاتی که هم آب دارند و هم مواد اولیه آن حاوی روغن است، به یک امولسیون‌کننده نیاز است. وقتی آب و روغن را مخلوط می‌کنید، آن‌ها تمایل به جدا شدن و تقسیم شدن دارند. برای رفع این مشکل، می‌توان یک امولسیون‌کننده مانند پتاسیم ستیل فسفات برای بهبود قوام یک محصول اضافه کرد، که توزیع یکنواخت مزایای موضعی مراقبت از پوست را امکان‌پذیر می‌کند.

آیا پتاسیم ستیل فسفات بی‌خطر است؟

پنل تخصصی بررسی مواد آرایشی، ایمنی 28 ماده آلکیل فسفات، از جمله پتاسیم ستیل فسفات، را که در فرمولاسیون‌های آرایشی استفاده می‌شود، بررسی کرد. هیئت متخصص به این نتیجه رسیدند که این مواد در صورت استفاده و غلظت در مواد آرایشی هنگامی که فرموله می‌شوند غیر تحریک‌کننده هستند بی‌خطر هستند.

علی‌رغم تأیید توسط هیئت تخصصی CIR، بسیاری از متخصصان پزشکی معتقدند که ستیل الکل، جز پتاسیم ستیل فسفات، ممکن است برای کسانی که پوست حساس دارند تحریک‌کننده باشد. تصور می‌شود که الکل‌های چرب مصنوعی مانند ستیل الکل دو لایه لیپیدی اپیدرم را تغییر داده و باعث واکنش‌های پوستی آلرژیک می‌شوند. با استفاده از این اطلاعات، بهتر است کسانی که دارای پوست حساس یا پوستی مانند اگزما، روزاسه یا پسوریازیس هستند، با هر محصولی حاوی ستیل فسفات پتاسیم تست پچ را انجام دهند.

منابع:

یک هفته ضمانت برگشت وجه
مشاوره تخصصی
ضمانت اصل بودن کالا
تضمین بهترین قیمت
ارسال به تمام نقاط
پرداخت شرایطی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonبرای مشاوره تماس بگیرید