سلامتی و زیباییمقالات آموزشی

سالیسیلیک اسید چیست

سالیسیلیک اسید چیست و برای پوست چه فوایدی دارد؟

آکنه یک بیماری چند عاملی برای سلامت پوست است و محرک‌های اصلی آن هنوز ناشناخته هستند. با این حال، ما می‌دانیم که وقتی منافذ پوست به دلیل تولید بیش از حد چربی و سلول‌های مرده پوست مسدود می‌شوند، احتمالاً پوست ملتهب و تحریک می‌شود. عواملی مانند استرس، رژیم غذایی و تغییرات هورمونی همگی می‌توانند بر شدت و دفعات جوش‌های شما تأثیر بگذارند. اما مهمتر از آن، میکروبیوم پوست شما یا کلونی از میلیاردها باکتری و میکروب که روی پوست شما زندگی می‌کنند که بیشترین تأثیر را دارد.

در واقع، هنگام درمان آکنه، همه ما تمایل داریم علائم آن مانند جوش و قرمزی را به جای علل آن بررسی کنیم. محلول‌های پزشکی مانند اسید سالیسیلیک و آنتی بیوتیک ها به کاهش جوش‌های آکنه کمک می‌کنند. اما آن‌ها همچنین می‌توانند میکروبیوم پوست را مختل کنند و دفاع پوست شما را ضعیف کنند.

سالیسیلیک اسید چیست؟ چه فوایدی برای پوست دارد؟ در اینجا هر آنچه که شما باید در مورد استفاده از سالیسیلیک اسید برای پوست خود بدانید آورده شده است.

سالیسیلیک اسید چیست؟

از دیدگاه مولکولی، سالیسیلیک اسید یک ترکیب طبیعی است که در گیاهان یافت می‌شود و بخشی از خانواده ترکیباتی است که اسیدهای فنولیک و اسیدهای بتا هیدروکسی در نظر گرفته می‌شوند. که باید گفت، این یک لایه‌بردار شیمیایی ملایم است.

“اسد سالیسیلیک، اسیدهای روی پوست، اتصالات سلولی را از هم می‌پاشند و باعث می‌شوند سلول‌های مرده پوست از بین بروند.” سالیسیلیک اسید همچنین در روغن محلول است، بنابراین توانایی نفوذ به غدد چربی و باز کردن منافذ را دارد.

تحقیقاتی وجود دارد که نشان می‌دهد اسید سالیسیلیک دارای فواید ضد التهابی است، به این معنی که می‌تواند به رفع قرمزی و تحریک پوست نیز کمک کند.

سالیسیلیک اسید چیست؟
سالیسیلیک اسید چیست؟

فواید سالیسیلیک اسید برای پوست

تولیدکنندگان مواد اولیه دارویی و برای خرید مواد اولیه آرایشی و بهداشتی خود به این اسید نیاز دارند از جمله فواید اسید سالیسیلیک برای پوست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • نسبت به سایر داروها در سطح عمیق‌تری عمل می کند.
  • این یک لایه‌بردار قوی است که سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد و دسموزوم‌ها را از هم جدا می‌کند و منافذ را باز می‌کند.
  • می‌تواند به تمیز کردن سلول‌های پوست کمک کند.
  • اسید سالیسیلیک می‌تواند تولید سبوم را کاهش دهد و پوست را کمتر چرب کند و کمتر مستعد جوش‌های آکنه شود.
  • با حل کردن ذراتی که منافذ را مسدود می‌کنند، به کاهش جوش‌های سر سیاه و سرسفید کمک می‌کند.
  • می‌تواند به کاهش شوره سر کمک کند.
  • خاصیت ضد پیری دارد.

برای درک چگونگی تأثیر اسید سالیسیلیک بر پوست، بررسی ترکیب شیمیایی آن ضروری است. در حالی که این کمی پیچیده است، باید بدانید که یک اسید بتا هیدروکسی است که در آن اسید به جای یک اتم با دو اتم کربن از هم جدا می‌شود. این ویژگی در ساختار شیمیایی مولکول‌ها را بیشتر در روغن حل می‌کند، به این معنی که می‌تواند در پشت چربی پوست کار کند و منافذ را آزاد کند.

سالیسیلیک اسید به دلیل حلالیت در روغن، به ویژه در برابر آکنه‌های کومدونال (جوش‌های سر سفید و سرسیاه) مؤثر است، جایی که این لک‌ها به مسدود شدن منافذ و عقب‌افتادگی پوست نسبت داده می‌شود. آکنه مربوط به مسائل التهابی، که به صورت کیست‌های آکنه و جوش‌های دردناک ظاهر می‌شود، بهتر است با بنزوئیل پراکسید برطرف شود.

بزرگترین تفاوت بین بنزویل پراکسید و سالیسیلیک اسید این است که بنزویل پراکسید باکتری‌های ناشی از شکستن را می‌کشد. اسید سالیسیلیک باکتری‌ها را نمی‌کشد، اما سایر عواملی را که به شکست‌ها کمک می‌کنند حذف می‌کند. همچنین روغن سطح را از بین می‌برد و بافت پوست را از بین می‌برد. شما می توانید هر دو ماده را در رژیم خود استفاده کنید، اما این می‌تواند باعث خشکی بسیار پوست شود، بنابراین از آن‌ها در زمان‌های مختلف استفاده کنید.

“سالیسیلیک اسید با غلظت ۲۰ یا ۳۰ درصد برای لایه‌برداری شیمیایی که در مطب متخصص پوست استفاده می‌شود،  کاربرد دارد.” چیزی که درمان‌های حرفه ای به طور مؤثر هم آکنه و هم هیپرپیگمانتاسیون را برطرف می‌کند.

کاربرد سالیسیلیک اسید در محصولات بهداشتی

سالیسیلیک اسید در غلظت‌های بین ۰.۵ تا ۲ درصد موجود است و در درمان‌های نقطه‌ای، پاک‌کننده‌ها، محصولات شستشوی بدن، ماسک‌ها، لوسیون‌ها و کرم‌ها یافت می شود.

در این محصولات موضعی، سالیسیلیک اسید برای “لایه‌برداری، افزایش گردش سلولی پوست به کار برده می‌شود  و به شما کمک می‌کند تا چهره‌ای روشن‌تر و صاف تر داشته باشید.”

فواید سالیسیلیک اسید برای پوست میتوان به لایه برداری و روشن شدن پوست اشاره کرد.
سالیسیلیک اسید برای پوست

کاربرد اسید سالیسیلیک شوینده‌های صورت

شوینده‌های صورت اسید سالیسیلیک نه تنها ناخالصی‌های سطح پوست را از بین می‌برد، بلکه منافذ مسدود شده را نیز پاک می‌کند. پوست مرده، چربی اضافی را هدف قرار می‌دهد و دارای خواص ضد التهابی است.

اگر قصد خرید مواد اولیه شیمیایی را دارید، می‌توانید پرفروش ترین مواد شیمیایی را مطالعه کنید.

اجازه دهید در مورد انواع کاربردهای شوینده‌ها صورت حاوی اسید سالیسیلیک برای پوست صحبت کنیم:

درمان آکنه با سالیسیلیک اسید

اتفاقی که می‌افتد این است که شستشوی صورت با اسید سالیسیلیک یک عامل خشک‌کننده فوق‌العاده است. تمام چرک، آب و روغنی که یک جوش آکنه دارد را جذب می‌کند و در نتیجه باعث می‌شود که جوش به شکل کوچکتر و خشک شده قبلی خود تبدیل شود. به لایه‌های لیپیدی پوست نفوذ می‌کند تا روغن را از لایه‌های عمیق بیرون بکشد.

درمان آفتاب‌سوختگی 

اسید سالیسیلیک آفتاب‌سوختگی ناشی از اشعه UVB خورشید را متوقف می‌کند. استفاده موضعی از اسید از عمل تیروزیناز جلوگیری می‌کند که به این معنی است که فرآیند تولید بیش از حد ملانین توسط اسید سالیسیلیک متوقف می‌شود. با این حال، فقط مربوط به اشعه UVB است. بنابراین،  توصیه می‌شود مقداری سالیسیلیک را با ضد آفتاب مخلوط کنید که فقط از شما در برابر اشعه UVA خورشید محافظت می‌کند.

درمان پسوریازیس

شستشوی صورت با اسید سالیسیلیک به عنوان یک ماده لایه‌بردار، باعث ریزش لایه بیرونی پوست می‌شود. هنگامی که پوست فرد تحت تأثیر پسوریازیس قرار می‌گیرد، اسید سالیسیلیک اولین لایه پوسته پوسته شده پوست را جدا می‌کند که پوست را صاف می‌کند و ظاهر پسوریازیس بهبود یافته را می‌دهد.

درمان ایکتیوز 

این یک بیماری ژنتیکی است که درمان ندارد. با این حال، استفاده موضعی از اسید سالیسیلیک به شکل شستشوی صورت یا اشکال دیگر مفید است زیرا با لایه برداری لایه رویی ظاهر پوست را بهبود می‌بخشد و آن را صاف می کند. همچنین به بهبود سایر علائم ابتلا به ایکتیوز کمک می‌کند.

لایه‌بردار عالی 

شستشوی صورت با اسید سالیسیلیک یک داروی کراتولیتیک در نظر گرفته می‌شود. معنی آن این است که وقتی توده چربی متصل به سلول‌های مرده پوست را تجزیه می‌کند، نسبت گردش سلولی را افزایش می‌دهد. لایه برداری به طور طبیعی در پوست ما اتفاق می‌افتد. اما با گذشت زمان،  پوست بالغ می‌شود و خاصیت لایه‌برداری مستقل آن از بین می رود. این زمانی است که عوامل خارجی وارد بازی می‌شوند و پوست ما را به سمت لایه‌برداری سوق می دهند. اسید سالیسیلیک باعث ریزش لایه‌های بالایی پوست می شود.

کاهش التهاب 

التهاب روی پوست ناشی از آکنه‌های سرسخت معمولاً فروکش می‌کند. مخصوصاً در جاهایی که هجوم باکتری‌ها و چرک باعث قرمز شدن پوست می شود و لمس آن آزار دهنده است. در مرحله دوم که روغن را خشک می‌کند، پیوند سلول های مرده پوست از بین می رود. وقتی این اتفاق می‌افتد، باکتری‌هایی که به پوست هجوم می‌آورند، زمینه رشد خود را از دست می‌دهند و از بین می‌روند. این به صاف شدن پوست کمک می کند و التهاب بهتر می‌شود.

جلوگیری از آکنه

از آنجایی که اسید سالیسیلیک موجود در شستشوی صورت به لایه‌های عمیق‌تر پوست نفوذ می‌کند تا چربی اضافی پوست را کاملاً بمکد. از تشکیل سلول‌های مرده و چربی پوست جلوگیری می‌کند که به محل رشد باکتری‌هایی تبدیل می‌شود که باعث ایجاد آکنه می‌شوند. به این ترتیب از ایجاد جوش بیشتر روی پوست جلوگیری می کند.

سالیسیلیک اسید به عنوان یک دفاع در برابر جوش‌های سر سیاه، سر سفید و آکنه‌های جزئی عمل می‌کند. می توان از آن مانند سایر شوینده های صورت استفاده کرد. در اینجا نحوه استفاده از پاک‌کننده اسید سالیسیلیک آورده شده است:

  • قبل از استفاده از پاک کننده صورت خود را خیس کنید (این کار باعث ایجاد کف بهتر می‌شود)
  • پاک‌کننده را با حرکات دایره ای روی پوست خود ماساژ دهید (اسکراب نکنید)
  • کاملاً بشویید تا مطمئن شوید که هیچ اثری از خود باقی نگذاشته‌اید

تونر

شما می‌توانید از اسید سالیسیلیک با دوز کم برای شستشوی صورت به عنوان پاک‌کننده یا تونر برای درمان و پیشگیری از آکنه استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که این فرمول‌ها دارای قدرت کمی یا خطر خشک شدن مناطقی از پوست که تحت تأثیر آکنه قرار نگرفته است، هستند.

به یاد داشته باشید که همیشه بعد از پاکسازی صورت خود را مالش ندهید تا از آسیب بیشتر به پوست خود جلوگیری کنید. مالش ساینده می‌تواند لکه‌ها را تشدید کند و باعث گسترش آن‌ها و/یا آسیب سلولی شود.

نکته: اگر قبلاً از ماسک صورت حاوی درصد بالایی از اسید سالیسیلیک استفاده کرده‌اید، می‌توانید از تونر صرف نظر کنید و برای جلوگیری از تحریک پوست، تونر غنی شده با PHA یا اسید لاکتیک را انتخاب کنید.

برای خرید مواد اولیه میتوانید مقاله راهنمای خرید مواد اولیه شیمیایی را مطالعه کنید.

کرم

یک کرم اسید سالیسیلیک می‌تواند پوست بسیار خشک را لایه‌برداری، نرم و صاف کند، از پوسته پوسته پوسته روی پاهای شما تا برجستگی‌های پشت بازوها (و تمام پوست‌های خشن در بین آن‌ها). برای از بین بردن سلول های مرده پوست و کمک به شما برای داشتن پوست صافی که می‌خواهید، توصیه می‌شود از کرمی برای پوست های زبر حاوی اسید سالیسیلیک و اسید لاکتیک برای لایه‌برداری ملایم، هیالورونیک اسید آبرسان، نیاسین آمید و سرامیدهای بازگرداننده برای کمک به کاهش از دست دادن رطوبت استفاده کنید.

علاوه بر این، یک مرطوب‌کننده برای پوست‌های زبر و ناهموار می‌تواند به بهبود بافت پوست کمک کند و به هیدراته نگه داشتن پوست شما کمک کند.

ماسک‌های صورت

معمولاً بهترین استفاده از ماسک صورت یک یا دو بار در هفته در نظر گرفته می‌شود. ماسک صورت حاوی سالیسیلیک اسید برای آکنه و پوست مستعد لک ایده‌آل می‌باشد. ماسک صورت ظریف ساخته شده با سالیسیلیک اسید که سلول های مرده و آلاینده‌های پوست را از بین می‌برد. با باز کردن منافذ و حذف کثیفی که در پوست گیر کرده است با التهاب پوست مبارزه می‌کند.

این ماسک، بیشتر اختلالاتی را که در پاسخ به باکتری‌های مولد آکنه اتفاق می‌افتد، کاهش می‌دهد. منافذ پوست را بدون از بین بردن چربی طبیعی آن پاک می‌کند. این ماسک بدون انسداد منافذ پوست یا ایجاد جوش های پوستی این کار را انجام می‌دهد. سلول‌های مرده پوست را بدون ایجاد قرمزی یا تشدید از بین می برد.

لایه‌برداری عمیق و ملایم را ارائه می‌دهد. این ماسک به طور مؤثری به آلودگی‌های روی پوست می‌چسبد و به خارج شدن آن از منافذ کمک می‌کند و منافذ توسعه‌یافته را کمتر آشکار می‌کند. همچنین سلول‌های مرده پوست را از سطح جدا می‌کند و لایه بالایی پوست را می ریزد و پوست صاف و یکدست را نشان می‌دهد.

سالیسیلیک اسید در چه موادی یافت می‌شود؟

ماده‌ای که از گیاهان (بید سفید) به دست می‌آید و همچنین سنتز می‌شود که همه کاره است و دارای اثرات باکتریواستاتیک، قارچ‌کشی و کراتولیتیک است.

اسید سالیسیلیک به عنوان نگهدارنده مواد غذایی و به عنوان یک ضد عفونی‌کننده در خمیر دندان استفاده می‌شود. این یک عامل لایه بردار در پمادها، کرم‌ها، ژل‌ها و شامپوهایی است که برای کاهش پوسته پوسته شدن پوست یا پوست سر در پسوریازیس استفاده می شود. این ماده فعال در بسیاری از محصولات پوستی برای درمان آکنه است زیرا باعث می‌شود سلول‌های پوست با سهولت بیشتری از بین بروند و از مسدود شدن منافذ آن‌ها جلوگیری می‌کند. اسید سالیسیلیک با اسید استیک به  استیل سالیسیلیک اسید واکنش نشان می دهد که بیشتر به نام آسپرین شناخته می‌شود.

اسید سالیسیلیک از نظر شیمیایی به نام اورتوهیدروکسی بنزوئیک اسید نیز شناخته می‌شود.

منبع
Salicylic acid face mask to fight acnethe benefits of using a salicylic acid face washSalicylic acid cleansers for acneHow Does Salicylic Acid Work, Exactly?Salicylic acid what it is how it works and its benefits on skin

دلشاد دست مرد

دکتری شیمی دانشگاه صنعتی شریف - فعال در حوزه خرید و فروش مواد شیمیایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
برای مشاوره تماس بگیرید