اسید استئاریک و کاربرد آن

موارد استفاده از اسید استئاریک؟ طبق مطالعات انجام شده، این ماده افزودنی بسیار رایجی است که در تولید بیش از 3200 محصول مراقبت از پوست و مو مانند صابون‌ها، شامپوها و پاک‌کننده‌های خانگی استفاده می‌شود.

این ماده خواصی دارد که آن را به یک ماده پاک‌کننده طبیعی تبدیل می‌کند، که می‌تواند به از بین بردن سبوم (روغن)، آلودگی و باکتری‌های اضافی پوست، مو و سایر سطوح کمک کند. همچنین یک امولسیون‌کننده، نرم‌کننده و روان‌کننده است.

اسید استئاریک چیست؟ کجا پیدا می‌شود؟

اسید استئاریک (SA) که گاهی اوقات اکتادکانوئیک اسید نیز نامیده می‌شود، یک اسید چرب با زنجیره بلند اشباع است. این ترکیب در انسان‌ها، حیوانات و برخی گیاهان وجود دارد.به صورت ماده‌ای مومی، سفید زرد و جامد ظاهر می‌شود.

موارد استفاده اسید استئاریک عبارتند از:

  • ساخت صابون و مواد شوینده (یکی از رایج ترین روش‌های استفاده در سراسر جهان)
  • بهبود کارایی و بافت مواد شوینده، لوسیون و محصولات مراقبت از پوست / مو، از جمله شامپو و نرم‌کننده
  • ساخت لوازم آرایشی / آرایش
  • تثبیت بافت کرم‌های اصلاح و روان‌کننده‌ها
  • ایجاد مواد شوینده، شوینده‌های خانگی و نرم‌کننده‌های نساجی
  • پلاستیک‌ها را شکل داده و نرم می‌کند
  • شمع‌سازی
  • ساخت آدامس
  • ساخت مکمل / قرص

ساختار اسید استئاریک (که یک اسید چرب زنجیره‌ای 18 کربنی است) به شما کمک می‌کند تا به بهبود بافت و سازگاری سایر محصولات کمک کند. این می‌تواند به جامد شدن محصولات پوست / مو / محصولات خانگی کمک کند و توانایی مخلوط شدن آن‌ها با آب را بهبود بخشد (که این معمولاً دشوار است زیرا روغن و آب به خوبی ترکیب نمی‌شوند).

آیا اسید استئاریک یک ماده طبیعی است؟

بله، به همین دلیل است که به جای مواد شیمیایی در بسیاری از محصولات طبیعی مراقبت از پوست و زیبایی یافت می‌شود.SA به طور طبیعی در چربی حیوانات، به ویژه چربی گوشت خوک، و همچنین گیاهان خاصی وجود دارد که حاوی چربی / روغن هستند. به منظور جداسازی و حذف اسید استئاریک، این منابع گرم و تحت فشار قرار می‌گیرند.

سپس فرآیندی انجام می‌شود که شامل تقطیر، بخار دادن و خنک‌سازی به منظور ایجاد یک محصول نهایی از SA غلیظ است که معمولاً یک ماده مومی است.علاوه بر این، این ماده در برخی مکمل‌ها یافت می‌شود، از جمله استئارات منیزیم، که ترکیبی از اسید استئاریک و مواد معدنی منیزیم است.

اگرچه مصرف چربی‌های هیدروژنه تجاری توصیه نمی‌شود، از آنجا که این مواد در غذاهای بسته‌بندی‌شده یافت می‌شوند که با مشکلات مختلف سلامتی مرتبط هستند، از SA برای ایجاد این چربی‌ها نیز استفاده می‌شود.از آنجا که SA گاهی اوقات از حیوانات تهیه می‌شود، همیشه برای گیاه‌خواران مناسب نیست و یا در مواد آرایشی وگان یافت می‌شود.

به عنوان مثال، گروه کاری محیط زیست و PETA آن را به عنوان “ماده‌ای با منشأ حیوانی” ذکر می‌کنند، زیرا از چربی ارائه شده حیوانات مزرعه گرفته شده است.انواع خاصی که از گیاهان بدست می‌آیند، مانند نارگیل، می‌توانند در محصولات وگان / بدون حیوان استفاده شوند.

موارد استفاده و فواید اسید استئاریک

پاک‌کننده و نرم‌کننده طبیعی پوست

اسید استئاریک چه کاری با پوست انجام می‌دهد؟ این ماده به از بین بردن آلودگی‌ها، باکتری‌ها و سایر مواد از سطح پوست کمک می‌کند. SA همچنین به محصولات مراقبت از بدن احساس کرمی و مومی می‌دهد.

همانطور که توسط محققان نشان داده شده است، می‌تواند با محافظت از سطح پوست در برابر از دست دادن آب و ایجاد یک مانع محافظ مومی، در رطوبت و خشکی قفل شود. در حقیقت، وجود SA تا حدی باعث تولید مواد مرطوب‌کننده مانند کره کاکائو و شی باتر با غلظت ضخیم‌تر و اثرات روان‌کاری آن می‌شود.

آیا اسید استئاریک منافذ را مسدود می‌کند؟

حتی اگر اسید چرب باشد، نباید باشد. در واقع، این می‌تواند به پاکسازی منافذ چربی اضافی و موادی که می‌توانند در ایجاد جوش‌های سرسیاه منجر شوند، کمک کند.این به دلیل توانایی چربی‌زدایی آن است و به لطف اثرات امولسیون آن روی روغن‌ها / چربی‌ها کار می‌کند.

اگر پوست حساسی دارید آیا اسید استئاریک برای پوست مضر است؟

این برای اکثر افراد ایمن و قابل تحمل است، حتی برای پوست‌های مسن و هنگام قرار گرفتن در مقابل آفتاب.با این حال، همیشه این احتمال وجود دارد که کسی نسبت به آن حساسیت داشته باشد، بنابراین در ابتدا با استفاده از محصولات حاوی SA به میزان کم شروع کنید تا واکنش خود را آزمایش کنید.

عامل سورفکتانت

یک سورفاکتانت یا عامل فعال سطحی باعث کاهش تنش بین دو ماده می‌شود. یکی از مهم‌ترین مزایای اسید استئاریک توانایی آن در کمک به ایجاد سهولت مخلوط شدن آب و روغن در محصولات است.

آیا اسید استئاریک در آب محلول است؟

در آب تقریباً محلول نیست اما تا حدی در الکل حل می‌شود. از همه مهمتر، به کاهش کشش سطحی روغن کمک می‌کند، و باعث می‌شود بتواند بهتر با آب ترکیب شود، بنابراین با استفاده از این دو میکروب از پوست، مو و غیره کاملاً شستشو می‌شود. این ماده به عنوان یک سورفکتانت می‌تواند چربی، خاک و سایر ناخالصی‌های جمع شده روی پوست و سایر سطوح را نیز به خود جلب کند.

موارد استفاده اسید استئاریک
موارد استفاده اسید استئاریک

امولسیون‌کننده طبیعی

SA برای جلوگیری از جدا شدن مواد موجود در انواع مختلف محصولات / فرمول‌ها استفاده می‌شود. این ماده برای غلظت دادن / سفت شدن فرمول‌ها و اتصال مواد به یکدیگر استفاده می‌شود تا از هم جدا نشوند و به لایه‌های مایع و روغنی تبدیل شوند.

این ترکیب باعث طولانی شدن مدت زمان ماندگاری و استفاده از محصولات مانند لوسیون‌ها، مواد آرایشی، نرم‌کننده‌ها و… می‌شود.به همین دلیل اسید استئاریک در مکمل‌ها مانند استئارات منیزیم نیز پیدا خواهید کرد. این ماده برای جلوگیری از تجزیه مواد جامد و کمک به آزادسازی صحیح ماده فعال پس از اینکه فرد مکمل را بلعید، اضافه می‌شود.

غذاها و محصولات اسید استئاریک

وقتی غذاهایی را که حاوی چربی هستند می‌خورید، احتمال مصرف اسید استئاریک در مقادیر کم بسیار زیاد است. طبق تحقیقات، این یک چربی اشباع شده با 18 اتم کربن است و در رژیم غذایی انسان نسبتاً رایج است.

گرچه از آن برای ساخت برخی از چربی‌های فرآوری شده ناسالم استفاده می‌شود، اما در شکل طبیعی آن می‌تواند اثرات کمی مثبت یا خنثی بر روی پروفایل‌های چربی خون داشته باشد.

منابع غذایی اسید استئاریک عبارتند از:

  • گوشت خوک و پیه (چربی‌های ارائه شده از گاو و خوک که حاوی 30 درصد اسید استئاریک است)
  • گوشت گاو متداول ترین منبع اسید استئاریک رژیم غذایی در ایالات متحده است.
  • روغن نارگیل
  • روغن هسته خرما
  • شکلات (کره کاکائو)
  • بسیاری از غذاهای حاوی چربی، چه گیاهان و چه غذاهای حاصل از حیوانات، حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند – از جمله اسیدهای استئاریک، لوریک، میریستیک، اولئیک و پالمتیک.

چربی‌های حیوانی دارای اسید استئاریک بیشتر از گیاهانی هستند که حاوی روغن هستند. استثنائات این قانون کره کاکائو و کره شی، دو محصول گیاهی است که هر دو منبع نسبتاً غلیظ SA هستند.SA همچنین در مکمل‌ها یافت می‌شود، از جمله استئارات منیزیم، که معمولاً از روغن پالم گرفته می‌شود.

به دلیل بافت مومی، SA به عنوان یک امولسیون کننده از مواد مورد استفاده در مکمل‌ها و به عنوان روان کننده برای پر کردن کپسول‌ها در هنگام استفاده از مواد خشک پودری عمل می‌کند.این می‌تواند به جلوگیری از تجزیه کپسول / قرص و جدا شدن مواد کمک کند.

آیا اسید استئاریک همیشه برای سلامتی(مانند سلامتی قلب)مضر است؟

گرچه این ماده چربی است، SA با مشکلات قلبی عروقی ارتباط ندارد و حتی پیش ماده فوری اسید اولئیک، یک اسید چرب مهم در روغن زیتون که برای سلامت قلب است، یافت می‌شود. تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند که اثرات SA بر سلامت قلب و عروق نسبت به اسیدهای چرب غیر اشباع ترانس مطلوب‌تر است.

حتی نشان داده شده است که SA به کاهش کلسترول LDL کمک می‌کند و نسبت کل کلسترول به HDL را کمی کاهش می‌دهد.

فروش استئاریک اسید
فروش استئاریک اسید

سخن نهایی

اسید استئاریک یک اسید چرب طبیعی است که به صورت یک ماده مومی، سفید زرد ظاهر می‌شود. این ماده غالباً از چربی‌های حیوانی، از جمله پیه و روغن چربی، یا کره کاکائو و کره شی تهیه می‌شود.

استئاریک اسید برای چه استفاده می‌شود؟

این یک افزودنی رایج در صابون‌ها، پاک‌کننده‌ها، لوسیون‌ها و محصولات مراقبت از مو و همچنین پاک‌کننده‌های خانه، شمع و پلاستیک است.از مزایای آن می‌توان به تمیز کردن طبیعی پوست، روان‌سازی پوست و مو و مواد امولسیون‌کننده در محصولات و مکمل‌ها اشاره کرد.

آیا اسید استئاریک بی‌خطر است؟

عوارض جانبی اسید استئاریک نادر است، زیرا این اسید چرب به طور طبیعی در داخل بدن انسان وجود دارد.هنگامی که از منابع غذایی مصرف شود برای سلامتی قلب مضر به نظر نمی‌رسد و حتی ممکن است فوایدی مانند سطح کلسترول داشته باشد.

این مقاله از ۰ رای ۰ امتیاز گرفت
spinner در حال ثبت رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست