خوراکی و غذامقالات آموزشی

روغن پنبه دانه

خرید روغن پنبه دانه

فروش روغن پنبه دانه یکی از انواع روغن‌های گیاهی مفید است که پیشگامان شیمی به شما عزیزان معرفی می‌کند. این روغن خواص بسیاری دارد که در ادامه به برسی آن‌ها خواهیم پرداخت. این روغن خواص بسیاری دارد اما هیچ چیز در دنیا وجود ندارد که به طور کامل مفید باشد. این روغن نیز همچون دیگر مواد طبیعت معایبی نیز دارد. در این مقاله به این معایب نیز اشاره خواهیم کرد.

پیشگامان شیمی یکی از برترین توزیع کنندگان محصولات شیمیایی در ایران به شمار می‌رود. این شرکت توانسته است مواد شیمیایی مختلف را برای شرکت‌های تولید کننده لوازم آرایشی، بهداشتی، غذایی و دارویی فراهم کند.

این روغن نیز یکی دیگر از این محصولات است که برای کاربردهای مختلف استفاده می‌شود. در ابتدا شما را با این روغن، سپس کاربردها و مزایای آن آشنا می‌کنیم. در نهایت نیز به مضرات استفاده از آن می‌پردازیم.

روغن پنبه دانه چیست؟

گیاه پنبه گیاهی است که کاربرد اصلی آن در صنعت پوشاک می‌باشد. اما محصولاتی از این گیاه گرفته می‌شود که برای بخش‌های دیگر مفید هستند. یکی از این محصولات این روغن است. به طور متوسط یک دانه پنبه ۱۵ تا ۲۰ درصد روغن درون خود دارد. این روغن زمانی که پنبه چیده می‌شود، در کارخانه گرفته می‌شود. سپس طی فرآیند‌های تصفیه قرار می‌گیرد.

Cottonseed oil
خرید روغن پنبه دانه

روغن پنبه دانه باید تصفیه شود. چرا که ماده مضری به نام گوسیپول در آن وجود دارد. این ماده زمانی که گیاه در حال رشد است برای آن مفید است. چرا که به دور کردن حشرات از گیاه منجر می‌شود. اما این سم که رنگ زرد به روغن شما می‌دهد برای انسان مضر است. البته در صورتی که برای استفاده در صنعت آفت کش‌ها از این روغن استفاده شود، این ماده را از آن حذف نمی‌کنند.

عمومی‌ترین استفاده این روغن زمانی که تصفیه شده باشد، کاربردهای آشپزخانه‌‌ای و آشپزی است. از دیگر کاربردهای آن می‌توان به استفاده در درمان‌های خانگی، لوازم آرایشی بهداشتی، تولیدات فرآوری شده و… اشاره کرد.

قیمت روغن پنبه دانه مناسب تغذیه

این روغن را به صورت خرد می‌توان در فروشگاه‌های سراسر کشور یافت. اما توجه داشته باشید که پیشگامان شیمی این محصول را برای تولید کنندگان به صورت عمده عرضه می‌کند. این روغن در غذاهای فرآوری شده یا فست فودها بیشتر استفاده می‌شود. چیپس‌ها و کراکرهای گوناگون را می‌توان با این روغن تهیه کرد. این روغن می‌تواند طول عمر این مواد را افزایش دهد.

در صنعت بستنی سازی نیز از این محصول استفاده می‌شود تا قوام بستنی افزایش یابد. در مواد تزئینی خوراکی نیز از این روغن استفاده می‌شود.

Cottonseed oil
فروش روغن پنبه دانه

قیمت این روغن از سایر روغن‌های گیاهی خوراکی کمتر است. از این رو در فست فودها از این روغن استفاده می‌شود. از سوی دیگر این روغن به سرخ کردن عمیق می‌پردازد. از این رو روی طعم خوراکی تاثیر می‌گذارد. این روغن بهتر است در کاربردهای غذایی خانگی استفاده نشود. چرا که محتویات چربی اشباع آن بسیار بالاست. از این رو بهتر است از آن برای تهیه لوازم دیگر استفاده کنیم.

خواص روغن پنبه دانه برای پوست

این روغن غلیظ است. از سوی دیگر در این میزان بالای غلظت دارای اسیدهای چرب و آنتی‌اکسیدان‌های بالا است. این آنتی‌اکسیدان‌ها و چربی‌های بالا موجب شده تا این محصول مناسب لوازم آرایشی بهداشتی باشد. تعدادی از اسیدهای چرب هستند که جذب مواد دیگر را روی پوست شما افزایش می‌دهند. این روغن در واقع میزان نفوذ پذیری پوست شما را افزایش می‌دهد.

لینولئیک اسید یکی از رایج‌ترین موادی است که می‌توان در ترکیبات محصولات آرایشی یافت. یکی از اسیدهای چرب موجود در روغن پنبه دانه این اسید شگفت‌انگیز است. این اسید در شامپو‌ها و شوینده‌های بهداشتی نیز استفاده می‌شود. چرا که خواصیت ضد شوره در خود دارد. همچنین در روغن‌ها و کرم‌های ضد آفتاب به منظور جلوگیری از التهاب استفاده می‌شود.

Cottonseed oil
قیمت روغن پنبه دانه

مطالعات روی حیوانات نشان داده است ماده‌‌ای درون این روغن است که ضد سرطان می‌باشد. گوسیپول موجود در این روغن می‌تواند اثرات تابش بر روی سلول‌های سرطان پروستات را از بین ببرد. برخی از سلول‌های سرطانی در برابر داروهای معمولی مقاومت نشان می‌دهند. این سلول‌ها را می‌توان با استفاده از این روغن به این داروها کمک کند.

گوسیپول اصلی‌ترین ماده‌‌ای است که به عنوان ضد سرطان در این روغن وجود دارد. این ماده می‌تواند به کاهش رشد تومورهای سرطانی نیز کمک کند. به طور کلی مطالعات روی حیوانات نشان داده است روغن پنبه دانه می‌تواند روی تومور تاثیر داشته باشد. همچنین این ماده می‌تواند روی سرطان پستان و پروستات نیز موثر عمل کند.

کاهش التهاب

بسیاری از چربی‌های اشباع نشده می‌توانند به کاهش التهاب کمک کنند. افرادی که از این چربی‌ها در رژیم غذایی خود زیاد دارند، التهاب در خون آن‌ها کاهش یافته است. رژیم‌های مدیترانه‌‌ای چنین هستند. تحقیقات نشان داده است میزان التهاب درون خون ارتباط مستقیمی با برخی بیماری‌های حاد دارد. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به انواع بیماری‌های مذمن و بیماری‌های قلبی عروقی اشاره کرد.

میزان چربی‌های اشباع نشده در روغن پنبه دانه تنها ۱۸ درصد است. اما این میزان زمانی که هیدرولیز می‌شود، این میزان به بیش از پنجاه درصد افزایش می‌یابد. هنوز آزمایشاتی روی انسان‌ها صورت نگرفته است. اما روی کاغذ می‌توان گفت این محصول کاهنده التهاب است. میزان کاهندگی التهاب این محصول با روغن زیتون برابر است.

بیماری‌های مختلفی با التهاب در ارتباط هستند. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به آرتریت و بیماری‌های مرتبط با گرفتگی عروق اشاره کرد.

بیماری‌های قلبی با روغن پنبه دانه

LDL  خون زمانی که افزایش یابد می‌تواند به درمان بیماری‌های قلبی کمک کند. افزایش LDL در کنار کاهش التهاب و میزان چربی اشباع موجود در این روغن باعث شده فشار خون بهبود یابد. همانطور که می‌دانید فشار خون یکی از مهم‌ترین عوامل سکته و انواع بیماری‌های قلبی عروقی است. کاهش فشار خون به کاهش کلسترول، بیماری‌های قلبی و… کمک می‌کند.

البته روغن پنبه دانه دارای چربی اشباع بالایی می‌باشد. این چربی اشباع اثرات سوء روی بیماری‌های قلبی دارد. با این حال می‌توان گفت باید تحقیقات بیشتری در این حوزه صورت گیرد.

بهبود زخم

این روغن شگفت‌انگیز حاوی مقادیر زیادی ویتامین E و آنتی‌اکسیدان‌های مختلف می‌باشد. ویتامین E ماده‌‌ای است که برای پوست فواید بسیاری دارد. یکی از این فواید بهبود زخم می‌باشد.

از سوی دیگر اثبات شده است که این محصول توانایی بهبود برخی بیماری‌های پوستی را دارد. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به پسوریازیس، بیماری‌های پوستی، لک و… اشاره کرد.

Cottonseed oil
فروشنده روغن پنبه دانه

روغن پنبه دانه در شامپوها

این محصول خواص بسیاری برای موهای شما دارد. از جمله این خواص می‌توان به نرم کردن و مرطوب کردن موها اشاره کرد. موهایی که نرم شده باشند می‌توانند از شکستگی و از بین رفتن محافظت شوند.

همچنین ویتامین E موجود در این روغن یک لایه محافظ روی موها می‌کشد. این لایه به از دست ندادن پروتئین‌ها کمک می‌کند. همچنین از برخی آسیب‌های محیطی جلوگیری می‌کند.

عوارض روغن پنبه دانه

این روغن عوارض خاص و زیادی ندارد. بلکه عمده عوارض آن مربوط به گوسیپول درون این محصول است. توجه داشته باشید که در صورتی که از مکان معتبری روغن را خریداری کنید، این ماده طی فرآیند تصفیه حذف شده است.

از جمله عوارض گوسیپول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش تحرکات اسپرم
  • مشکلات مربوط به بارداری به خصوص در زمان رشد ابتدایی جنین
  • آسیب‌های کبدی
  • افزایش ناراحتی‌های تنفسی
  • بی‌اشتهایی
  • آسیب‌های مربوط به حساسیت‌های فردی

به طور کلی می‌توان گفت روغن پنبه دانه محصولی است که در صورت تصفیه درست عوارضی ندارد. بلکه مزایای بسیاری برای پوست و موی شما دارد. تولید کنندگان گرامی می‌توانند با یک تماس این محصول را از پیشگامان شیمی سفارش دهند. منتظر تماس شما هستیم.

منابع:

دلشاد دست مرد

دکتری شیمی دانشگاه صنعتی شریف - فعال در حوزه خرید و فروش مواد شیمیایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
برای مشاوره تماس بگیرید