مقالات آموزشی

چرا سیترونلول در محصولات زیادی وجود دارد؟

سیترونلول چیست؟

سیترونلول یک ترکیب طبیعی است که به دلیل رایحه شیرین و گلدار به عنوان یک عطر به فرمولاسیون محصولات آرایشی و بهداشتی و بهداشتی اضافه می‌شود.

Citronellol، که به دی هیدروگرانیول نیز معروف است، یک مونوترپنوئید طبیعی حلقوی، نوعی ترپن اصلاح شده است. ترپن‌ها یک گروه بزرگ و متنوع از ترکیبات آلی هستند که توسط انواع گیاهان تولید می‌شوند. آن‌ها اغلب رایحه قوی دارند و ممکن است با جلوگیری از گیاه‌خواران و جذب شکارچیان و انگل‌های گیاه‌خوار از گیاهانی که آن‌ها را تولید می‌کنند محافظت کنند.

Citronellol، که در روغن سیترونلا، در روغن گل رز و روغن شمعدانی یافت می‌شود. همچنین در حدود ۷۰ اسانس، مانند سیترونلا، گل رز، اسانس شمعدانی، گل سرخ، بابونه، تگتس، لیموترش، ریحان و اسطوخودوس گزارش شده است.

چرا سیترونلول در محصولات وجود دارد؟

Citronellol یک ترکیب طبیعی است که در فرمولاسیون مراقبت از پوست و لوازم آرایشی برای بهبود بوی محصولات استفاده می شود. همچنین اغلب در فرمولاسیون عطر برای کمک به افزایش شدت سایر مواد معطر استفاده می شود.

بوی خوش

در عطرها، سیترونلول به عنوان یک تقویت‌کننده عطر عمل می‌کند زیرا می‌تواند رایحه انواع گل‌ها به ویژه گل رز را تقویت کند. در صنعت مراقبت از پوست، سیترونول به طور برجسته به عنوان یک عطر برای مواد آرایشی و محصولات مراقبت از پوست استفاده می‌شود.

حساسیت

تحقیقات نشان می‌دهد که کاربرد موضعی سیترونلول نفوذپذیری و قدرت کمی دارد، به این معنی که عمیقاً به پوست نفوذ نمی‌کند یا جذب پوست نمی شود. برخلاف بسیاری از اجزای اسانس، سیترونلول باعث تحریک نمی‌شود. در حالی که این مورد وجود دارد، می‌تواند باعث حساسیت و سوزش در برخی از انواع پوست شود. احتمال کم تحریک Citronellol را به یک ماده ایده‌آل برای بهبود بوی محصولات مانند شامپو، لوسیون، کرم، کرم اصلاح و محصولات حمام تبدیل می‌کند.

حشره کش

شاید با این ماده آشنا باشید زیرا یکی از اجزای فعال دافع حشرات روغن سیترونلا و شمع‌های سیترونلا است. در واقع، سیترونلا به عنوان یک دفع حشرات ملایم و گیاهی در ایالات متحده از سال ۱۹۴۸ ثبت شده است. حتی نشان داده شده است که دافع حشرات سیترونلا پشه‌های خطرناک Aedes aegypti را که قادر به گسترش تب دنگی و ویروس زیکا هستند دفع می‌کند.

آیا سیترونلول بی خطر است؟

سازمان غذا و داروی ایالات متحده سیترونلول را به طور کلی برای افزودن مستقیم به غذا بی‌خطر می‌داند. پنل تخصصی بررسی مواد آرایشی و بهداشتی بررسی اجزای عطر فردی را به برنامه انجمن بین‌المللی عطر موکول می‌کند مگر اینکه این ماده کاربردهای دیگری غیر از عطر داشته باشد.

ایمنی Citronellol توسط انجمن تخصصی مؤسسه تحقیقات مواد معطر ارزیابی شده است. بر اساس ارزیابی، سیترونلول به دلیل حساسیت بالقوه در عطرها محدود شده است. با این حال، میزان استفاده از سیترونلول در انسان باعث ایجاد واکنش آلرژیک می‌شود.

همانطور که در بالا ذکر شد، این ماده هنگام اعمال روی پوست نفوذ پذیری کمی دارد، به این معنی که جذب لایه‌های عمیق پوست نمی‌شود. با این حال، هنگامی که محصولات حاوی سیترونلول روی پوست اعمال می‌شود، هنگامی که در معرض هوا قرار می‌گیرد، مشکلی ایجاد می‌شود. این قرار گرفتن در معرض اکسید شدن مولکول سیترونلول ناپایدار است که اعتقاد بر این است که باعث تشدید پوست می‌شود.

با توجه به احتمال واکنش آلرژیک، افرادی که دارای پوست حساس هستند باید سعی کنند از سیترونلول اجتناب کنند یا با هر محصولی که حاوی این ماده است تست پچ انجام دهند.

منابع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
برای مشاوره تماس بگیرید