مقالات

آیا میکا واقعاً همانقدر که همه می گویند بد است؟

امتیاز شما:
[کل: 1 میانگین: 5]

میکا چیست؟

میکا به گروهی از مواد معدنی سیلیکات گفته می‌شود که به صورت پودر ریز شده و به پوست شما حالت ملایم می‌دهد. گروه میکا نمایانگر 37 ماده معدنی سیلیکاتی ورقه‌ای است که دارای بافت لایه‌ای یا پوسته پوسته هستند. در شیمی، سیلیکات هر عضوی از خانواده آنیون‌ها است که از سیلیسیم و اکسیژن تشکیل شده است. به دلیل خصوصیات براق‌کننده طبیعی، میکا احتمالاً نام خود را از کلمه لاتین micare گرفته است، که به معنی “درخشش” است.

در ایران، میکا به طور طبیعی در اصفهان، یزد، الیگودرز، کرمان و سیستان یافت می‌شود. با این حال، بیشتر منابع میکا لوازم آرایشی از خارج از کشور وارد می‌شوند. میکا را می‌توان از چندین منبع بدست آورد: سنگ دگرگونی که شیست نامیده می‌شود به عنوان یک محصول جانبی برای پردازش منابع فلدسپات و کائولن، از رسوبات جای‌دهنده و از پگماتیت ها. میکا بسته به نوع سنگی که از آن می آید مانند صورتی، نقره ای و بنفش دارای خصوصیات رنگی مختلفی است.

چرا از میکا استفاده می‌شود؟

میکا به دلیل خاصیت منعکس‌کننده نور، باعث ایجاد براقی طبیعی در طیف گسترده‌ای از محصولات آرایشی می‌شود. به همین دلیل است که غالباً از میکا به عنوان “درخشش طبیعت” یاد می‌شود. این خاصیت‌های براق‌کننده از توانایی میکا در انعکاس نور، ایجاد نرمی و درخشش بوجود می‌آید. از آنجا که آرایش اغلب می‌تواند بسیار صاف به نظر برسد، افزودن یک عنصر رنگین کمانی مانند میکا می‌تواند عمق ایجاد کند و کانتورینگ و هایلایت به صورت اضافه کند که طبیعی به نظر می‌رسد.

میکا اغلب با ترکیبات دیگر ترکیب می‌شود و انواع مختلفی از اثرات را ایجاد می‌کند. به عنوان مثال، با ترکیب میکا در تیتانیوم دی اکسید، پودر بدست آمده می‌تواند تمام رنگ‌های رنگین کمان را منعکس کند. ترکیب میکا با دی اکسید آهن می‌تواند به ایجاد رنگ‌های خاکی و طلایی کمک کند. کلرید باریم و سولفات سدیم می‌توانند با حفظ این درخشش، جلوه براق اضافی محصولات میکا را نرم کنند.

میکا اغلب در اندازه‌های مختلف و با مش‌های متفاوت تولید می‌شود. استفاده از اندازه‌های مختلف ذرات به تولیدکنندگان آرایشی این امکان را می‌دهد تا ظاهر مختلفی از براق‌کننده ساتن ابریشمی گرفته تا چیزی که جلوه درخشان‌تری دارد به مصرف‌کنندگان ارائه دهد. اندازه نیز می‌تواند روی رنگ تأثیر بگذارد. در نانومترهای مختلف، میکا می‌تواند نوری در سایه‌های قرمز، آبی، سبز و غیره منتشر کند.

علاوه بر این به زیبایی و آرایش صورت کمک می‌کند تا زیبایی طبیعی داشته باشد، به دلیل خاصیت براق‌کننده آن، میکا را در مواد آرایشی مانند لاک ناخن و براق‌کننده لب پیدا خواهید کرد. علاوه بر این، برخی از مارک‌های خمیر دندان شامل میکا سفید پودر شده هستند. این ماده به عنوان ساینده ملایم برای کمک به صیقل دادن سطح دندان عمل می‌کند و همچنین یک براق‌کننده خوشایند زیبایی به خمیر اضافه می کند.

از آنجا که میکا از یک منبع طبیعی گرفته می‌شود، در بین مارک‌های زیبایی آلی و طبیعی یکی از محبوب‌ترین مواد تشکیل‌دهنده آن است.

نگرانی‌های اخلاقی میکا چیست؟

یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌ها پیرامون تأمین موارد اخلاقی ماده مورد نظر ظاهر شده است. در سال 2016 گاردین مقاله‌ای در مورد چگونگی تلاش مارک‌های زیبایی برای پاکسازی زنجیره های تأمین این ماده را منتشر کرد. این امر پس از مشخص شدن استخراج میکا در ایالت جارخند در هند صورت گرفت که به دلیل فقر شدید، کودکان به کار گرفته شدند. مسئله شفافیت زنجیره تأمین در حالی رخ می‌دهد که میکا اغلب توسط واسطه‌هایی خریداری می‌شود که محصول خریداری شده را با محصول خود مخلوط می‌کنند و این امر ردیابی منبع را دشوار می‌کند.

همانطور که در مورد بسیاری از مسائل زنجیره تامین مانند مواردی که مارک‌های مد با تولید اخلاقی روبرو هستند، بعید است که مسئله کار کودکان در استخراج مایکا به راحتی حل شود. این به دلیل سطح شدید فقر و ضعف استانداردهای ایمنی و بهداشتی است.

در نتیجه این بحث و جدال، بسیاری از مارک‌های زیبایی استفاده از میکا در محصولات خود را متوقف کرده‌اند و یا سعی در ایجاد زنجیره تأمین شفاف‌تری دارند. 

چه محصولاتی از میکا استفاده می‌کنند؟

میکا وظیفه افزودن جلوه ای براق به محصولاتی مانند رژگونه، خط چشم، سایه چشم، براق‌کننده مو و بدن، برق لب، ریمل مژه و ابرو، لاک ناخن و بسیاری دیگر را دارد.

آیا میکا ایمن است؟

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) میكا را به عنوان یك ماده افزودنی رنگی ایمن، لیست می‌كند. میکا برای استفاده در محصولات رنگ‌آمیزی، از جمله لوازم آرایشی و بهداشتی و مراقبت‌های شخصی که روی لب‌ها و ناحیه چشم استفاده می‌شود، بی‌خطر است. گروه تخصصی بررسی لوازم آرایشی و بهداشتی (CIR)، گروهی که ایمنی مراقبت از پوست و مواد آرایشی را ارزیابی می‌کنند، ارزیابی میکا را به تعویق انداخته است زیرا ایمنی توسط FDA ارزیابی شده است.

طبق اطلاعات آرایشی و بهداشتی، از آنجا که میکا از زمین می‌آید، ممکن است مقادیر کمی از فلزات سنگین داشته باشد. سطح فلزات سنگین در میکا توسط FDA تنظیم می‌شود و مقادیر کمی که در نهایت ممکن است در محصولات آرایشی یا مراقبت‌های شخصی وجود داشته باشد، خطری برای سلامت انسان ندارند.

خطر اصلی مرتبط با میکا استنشاق است. میکا در صورت استنشاق می‌تواند خطرناک باشد زیرا ذرات می‌توانند وارد ریه‌ها شوند و باعث ایجاد زخم شوند. بنابراین، هر محصول پودری یا آئروسل حاوی میکا بیشترین نگرانی را دارد. با این حال، نگرانی‌های ایمنی عموماً متوجه کسانی است که در یک محیط صنعتی با میکا کار می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + دوازده =

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonبرای مشاوره تماس بگیرید