مقالات

مانع پوستی و فیتواسفنگوزین: آنچه باید بدانید

فیتواسفنگوزین چیست؟

فیتواسفنگوزین یک چربی طبیعی است که در ترکیب طبیعی پوست شما یافت می‌شود. از فیتواسفنگوزین به دلیل توانایی در بازسازی عملکرد مانع طبیعی پوست در فرمولاسیون محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. مانع طبیعی پوست یکی از اجزای مهم سلامت پوست است. مانع پوستی به جلوگیری از تأثیر باکتری‌ها، مواد حساسیت زا روی پوست کمک کرده و از اتلاف آب جلوگیری می کند.

فیتواسفنگوزین یک فسفولیپید است، نوعی لیپید که جز اصلی تمام غشاهای سلولی در بدن ما است. می‌توان آن را به عنوان یک پایه اسفنوئید طبقه‌بندی کرد، که یک عنصر اساسی برای ایجاد اسفنگولیپیدهای پیچیده است.

فیتواسفنگوزین یکی از پراکندگی‌ترین پایه‌های اسفنوئید طبیعی است که در قارچ‌ها، گیاهان و حیوانات به وفور یافت می‌شود. در انسان، فیتواسفنگوزین به طور طبیعی در خارجی‌ترین لایه پوست یافت می‌شود، جایی که هم به شکل آزاد و هم به عنوان متابولیت سرامیدها رخ می‌دهد.

چرا از فیتواسفنگوزین استفاده می‌شود؟

فیتواسفنگوزین به دلیل توانایی در ایجاد مجدد عملکرد طبیعی مانع پوست، به محصولاتی مانند مرطوب‌کننده‌ها و درمان‌های ضد پیری اضافه می‌شود.

  • مانع طبیعی پوست

Phytospongosine یکی از انواع لیپیدها است که سد چربی پوست را تشکیل می‌دهد، همچنین حاوی حدود 50 درصد سرامیدها، 25 درصد کلسترول و حدود 10 تا 15 درصد اسیدهای چرب است. بدون وجود این چربی‌های اساسی، سد آن ضعیف می‌شود. یک سد ضعیف یا آسیب دیده باعث می‌شود که مواد مضر مانند مواد حساسیت‌زا، باکتری‌ها و مواد تحریک‌کننده به لایه‌های عمیق پوست منتقل شوند، که باعث علائم خشکی، خارش و تحریک می‌شود.

اختلال در مانع پوستی با بیماری‌های پوستی مانند آکنه، اگزما، پوست حساس و حتی علائم پیری در ارتباط است. محصولات مراقبت از پوست حاوی فیتواسفنگوزین می‌توانند به جلوگیری از این مشکلات کمک کنند.

  • اتلاف آب

علاوه بر محافظت در برابر عوامل محیطی، مانع چربی پوست همچنین برای جلوگیری از اتلاف بیش از حد آب عمل می‌کند. از دست دادن آب ترانسپیدرمال زمانی اتفاق می‌افتد که پوست آب را به محیط اطراف و هوا از دست بدهد. این اتفاق اغلب با پیر شدن و خشکی پوست رخ می‌دهد یا اگر مانع پوستی در اثر بیماری‌های پوستی، محصولات خشن یا عوامل محیطی بر هم بخورد. فیتواسفنگوزین و سایر لیپیدها که سد پوست هستند، به قفل شدن رطوبت و جلوگیری از کمبود آب پوست کمک می‌کنند.

یک مطالعه در سال 2017 منتشر شده است نشان داد که فیتواسفنگوزین با تعدیل مسیرهای متابولیکی فیلاگرین که مستقیماً مسئول تولید عامل مرطوب کننده طبیعی هستند، یک اثر مرطوب‌کننده پوست ایجاد می‌کند. عامل مرطوب‌کننده طبیعی، اصطلاحی است که گروهی از مواد مانند اسیدهای آمینه، قندها، الکترولیت‌ها و غیره را توصیف می‌کند که برای سالم نگه داشتن مانع پوست، لطافت و رطوبت بدن عمل می‌کنند. استفاده موضعی از فیتواسفنگوزین می تواند به دوباره پر کردن NMF پوست کمک کند.

  • ضد پیری

ترمیم پوست از آن جهت مهم است که با افزایش سن و همچنین قرار گرفتن در معرض مواد حساس مانند مواد خشک‌کننده و مواد پاک‌کننده و الکل دناتوره، جوان‌سازی رو به کاهش می‌رود.  بنابراین، با استفاده از موادی که به دوباره پر کردن NMF پوست کمک می‌کنند، ممکن است علائم پیری مانند خطوط، چین و چروک و خشکی پوست کاهش یابد. در نتیجه پوستی صاف، مرطوب و سفت به نظر می‌رسد.

آیا فیتواسفنگوزین بی‌خطر است؟

در حالی که داده‌های ایمنی در مورد استفاده از فیتواسفنگوزین در مواد آرایشی محدود است، در چند مطالعه که ایمنی این ماده را ارزیابی کرده‌اند، عوارض جانبی کم یا زیادی وجود ندارد. در برگه اطلاعات ایمنی مواد یا اطلاعات ایمنی در مورد استفاده از این ماده برای فیتو سفینوزین ذکر شده است که هیچ اثر مضر در اثر تماس با پوست، هنگام بلع یا استنشاق گزارش نشده است. با این حال، فیتو سفینوزین در صورت تماس با چشم می‌تواند باعث تحریک شود.

بیشتر بخوانید: 6 دلیل که نیاسینامید را باید در برنامه مراقبت از پوست خود وارد کنید

ارزیابی ایمنی فیتواسفنگوزین که در مجله زیبایی‌شناسی کاربردی منتشر شده است نشان داد که این ماده منجر به واکنش پوستی ناخواسته نمی‌شود. در حقیقت، نتایج مطالعه نشان داد که فیتواسفنگوزین باعث افزایش تدریجی و قابل توجه آبرسانی، انعطاف‌پذیری و استحکام پوست، و همچنین بهبود چین و چروک ظریف و کاهش افت آب ترانسپیدرمال در طول دوره درمان می‌شود.

منبع:

یک هفته ضمانت برگشت وجه
مشاوره تخصصی
ضمانت اصل بودن کالا
تضمین بهترین قیمت
ارسال به تمام نقاط
پرداخت شرایطی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonبرای مشاوره تماس بگیرید