مقالات

کاربرد ادتا در شوینده

ادتا یک ترکیب محلول در آب است که به طور گسترده ای در شرکت محصولات مراقبت از پوست , فرمول های پاک کننده , مواد آرایشی و محصولات مراقبت از مو استفاده می شود.

Edta چیست و چه کاربرد هایی دارد

ادتا یک فرمولاسیون شیمیایی مصنوعی به نام اتیلن دی آمین تترا استیک است. همچنین به عنوان سدیم ادتا , نمک تتراسدیم ادتا و دی سدیم ادتا شناخته می شود. این ماده شیمیایی محلول در آب است که به طور گسترده ای برای اهداف پزشکی و صنعتی استفاده می شود.

از دو نوع ادتا معمولاً در فرمولاسیون محصولات آرایشی و بهداشتی و شخصی استفاده می شود – ادتا 2 سدیم و ادتا 4 سدیم. هر دو از نظر ساختار شیمیایی و سطح pH متفاوت هستند , اما تقریباً کاربردهای مشابهی دارند.

تفاوت ادتا 2 سدیم و ادتا 4 سدیم

ادتا 4 سدیم از چهار کاتیون سدیم تشکیل شده است , در حالیکه ادتا 2 سدیم دارای دو کاتیون است. این تفاوت pH را که در آن این ترکیبات عملکرد مطلوب خود را ارائه می دهند, تعیین می کند.

محدوده pH ایده آل برای تترا سدیم ادتا 10 تا 11 است , در حالی که دی سدیم ادتا در محدوده pH  4 تا 6 بهترین عملکرد را دارد. بنابراین لازم است بهترین محصولات را انتخاب کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

تترا سدیم ادتا (ادتا چهار سدیم) در محصولات با pH بالاتر مانند کرم , صابون , سورفکتانت و لوسیون استفاده می شود. تترا سدیم ادتا در حفظ شفافیت و محافظت از مواد معطر موثر است.

دی سدیم ادتا (ادتا دو سدیم) محلول تر در آب است. با توجه به این ویژگی , این یک ماده اساسی در محصولات شفاف یا روشن است. همچنین از تغییرات نامطلوب قوام , بافت , pH و بو در محصولات مراقبت از پوست و زیبایی جلوگیری می کند.

خرید ادتا چهار سدیم
خرید ادتا چهار سدیم

تتراسدیم ادتا در پاک کننده ها چگونه کار می کند؟

تترا سدیم ادتا به عنوان ماده شیمیایی استفاده می شود ، یا به عبارت ساده تر ، آب سخت نرم می شود. وقتی آب از چرخه آب عبور می کند ، گاهی اوقات یون های فلزی مانند کلسیم و آهن را برمی دارد. این یونهای فلزی می توانند آب را سخت کنند ، این یک مشکل است زیرا آب سخت شما را تمیز نمی کند.

محصولات شستشوی بدن ، شامپوها و پاک کننده های دیگر به عنوان سورفکتانت عمل می کنند ، که وظیفه جذب خاک و چربی و از بین بردن آن از روی پوست شما را دارند تا بتواند توسط آب شسته شود. تنها مشکل این است که سورفکتانت ها یون های فلزی موجود در آب سخت را نیز جذب می کنند و مانع از توانایی سورفکتانت ها در پاک سازی پوست شما می شوند.

همان جایی است که تترا سدیم ادتا وارد می شود. به عنوان ماده شیمیایی ، یون های فلزی موجود در آب سخت را خنثی می کند و به سورفکتانت اجازه می دهد تا کار خود را انجام دهد. نتیجه نهایی آب نرم و پوست تمیز است.

چرا از ادتا در صابون استفاده می شود؟

به دلایل مختلف ادتا بیشتر به صابون ها اضافه می شود. تهیه صابون بدون استفاده از ادتا ممکن است نتایج مطلوبی نداشته باشد و صابون شما نیز به سرعت خراب شود. بنابراین برای مقابله با آن , ادتا است که به روش های زیر عملکرد و ماندگاری صابون ها را بهبود می بخشد:

ادتا یک ترکیب کمپلکس کننده است:

ادتا یک ترکیب محلول در آب است که به عنوان شلاته کننده عمل می کند. با تشکیل کمپلکس هایی با یون های معدنی مانند کلسیم , منیزیم و آهن , که به طور معمول در آب سخت یافت می شود , توانایی کف و پاکسازی صابون را افزایش می دهد.

ادتا یک تقویت کننده نفوذ است:

تترا سدیم ادتا به دلیل افزایش نفوذپذیری پوست , محصولی اساسی است که در برنامه های مراقبت از پوست استفاده می شود. به این ترتیب , ادتا باعث اثر بخشی برخی از مواد موجود در فرمول صابون هنگام نفوذ به لایه های داخلی پوست می شود.

ادتا به عنوان ماده نگهدارنده:

ادتا همچنین با جلوگیری از رشد غشاهای خارجی و بیوفیلم ها به عنوان ماده نگهدارنده عمل می کند. به این دلیل که مواد معدنی مانند روی , کلسیم و منیزیم موجود در سلول های میکروبی را غیرفعال می کند. در غیاب بیوفیلم ها (پوشش محافظ / سدی که توسط باکتری تولید می شود) , باکتری ها نمی توانند شکوفا شده و رشد کنند.

ادتا به عنوان یک تثبیت کننده:

ادتا فرمول بندی ها را دست نخورده نگه می دارد و از تجزیه آن ها جلوگیری می کند. رنگ , بافت و قوام محصول را حفظ می کند. همچنین مانع از بین رفتن بوی ترکیبات معطر می شود. بنابراین می توانیم بگوییم که ادتا برای حفظ صابون به مدت طولانی از اهمیت حیاتی برخوردار است.

آیا استفاده از ادتا در صابون بی خطر است؟

در حالی که منتقدان ایمنی ادتا را چندین بار زیر سوال برده اند , اما بیشتر مطالعات ثابت کردند که ادتا وقتی در محصولات مراقبت از پوست و بدن استفاده می شود , تأثیر ناچیزی بر بدن انسان دارد.

“اداره غذا و دارو” و “پنل تخصصی بررسی مواد آرایشی و بهداشتی” این محصول را برای استفاده در تولید صابون و سایر محصولات مراقبت از پوست بی خطر اعلام کرده اند.

چندین نوع تحقیق برای تأیید ایمنی ادتا انجام شده است. ادتا استفاده شده در محصولات مراقبت از پوست به اندازه کافی از طریق پوست نفوذ نمی کند تا آسیب برساند. مطالعات انجام شده بر روی موش ها نشان داد که این ماده در مقادیر مصرفی بلعیده شده باعث ایجاد ناتوانی مادرزادی و سرطان در سه نسل موش نمی شود.

آیا ادتا برای پوست مفید است؟

ممکن است بی خطر باشد , اما آیا ادتا می تواند برای پوست شما مفید باشد؟ با توجه به تحقیقات انجام شده هیچ تأثیر مستقیمی بر روی پوست ندارد , اما ممکن است به چندین روش شرایط پوستی را بهبود بخشد. به عنوان یک جزء اساسی در محصولات مراقبت از پوست , از رسوب آلودگی , باکتری ها و یون های فلزی بر روی پوست , پوست سر و مو جلوگیری می کند.

پاک کنندگی بهتر

آب سخت مانع از صابون برای پاکسازی پوست می شود. ادتا به محصولات تمیز کننده اجازه می دهد کف خوبی تولید کنند که برای از بین بردن کثیفی , آلودگی و باکتری از سطح پوست ضروری است.

اگر صابون به درستی کف نداشته باشد , بقایای کثیفی و آلودگی های سطح پوست را پشت سر می گذارد و چندین مشکل پوستی ایجاد می کند. ادتا آب سخت را به آب نرم و در نتیجه ایجاد پوستی تمیز و جیرجیر تبدیل می کند.

از تشکیل رسوبات معدنی جلوگیری می کند:

آب سخت شما دارای مقدار زیادی کلسیم , منیزیم و سایر نمک های معدنی محلول در آن است. این نوع آب در پوست و پوست سر شما پس مانده ای باقی می گذارد و اگر مدتی مداوم استفاده شود به آن ها آسیب می رساند. این ترکیبات پس مانده منافذ پوست را که باعث آزاد شدن چربی های طبیعی پوست می شود, مسدود می کند. مسدود شدن منافذ دلیل اصلی ایجاد اگزما و آکنه است.

از خشک شدن و از بین رفتن کلاژن جلوگیری می کند:

آب سخت همچنین رطوبت طبیعی پوست را از بین می برد و باعث خشکی و کدر شدن پوست می شود. این باعث ایجاد خطوط ریز و چین و چروک می شود. مقدار زیاد یون های معدنی در آب سخت ممکن است رادیکال های آزاد ایجاد کند , که در نهایت باعث تجزیه کلاژن موجود در پوست می شود و منجر به پیری زودرس می شود.

یک صابون و شوینده با ادتا برای از بین بردن این یون های معدنی از سطح پوست لازم است تا در شرایط خوبی قرار گیرد.

همچنین می توانید از نرم کننده آب استفاده کنید که ممکن است در طولانی مدت گزینه بهتری باشد.

به جذب فرمولاسیون مراقبت از پوست کمک می کند

ادتا موجود در محصولات مراقبت از پوست به عنوان تقویت کننده نفوذ عمل می کند. این بدان معنی است که از سد پوست عبور می کند تا مواد تشکیل دهنده محصول را به لایه های داخلی پوست برساند. به این ترتیب فرمول ها در پوست جذب می شوند تا فواید خود را بدست آورند , بنابراین وضعیت پوست را بهبود می بخشند.

آلرژی edta

در بعضی از افراد , ادتا ممکن است باعث حساسیت پوستی شود. اگر به ادتا حساسیت اثبات شده دارید , فقط از محصولات ارگانیک استفاده کنید تا از بروز چنین حساسیت هایی جلوگیری کنید.

فروش ادتا دو سدیم
فروش ادتا دو سدیم

چرا ادتا یک ماده افزودنی محبوب برای شوینده ها است؟

ادتا یک افزودنی رایج است که در ساخت صابون مورد استفاده قرار می گیرد زیرا باعث بهبود ماندگاری صابون , کمپلکس منیزیم و کلسیم موجود در آب سخت می شود.

در نتیجه , آنها عملکرد پاک کنندگی صابون را روی پوست کم نمی کنند..

لکه های نارنجی مخوف (DOS):

لکه های نارنجی مخوف رایج ترین وخامت در سطح صابون است. عمل کیلیت ادتا با جلوگیری از تشکیل DOS (لکه های نارنجی مخوف) یا خشکی صابون باعث افزایش ماندگاری آن می شود.

2 – 4 روز پس از شروع قالب گیری , DOS روی سطح صابون ظاهر می شود.

تفاله صابون:

مشکل مشترک دیگری که سازندگان صابون با آن روبرو هستند , تفاله صابون است. در هنگام استفاده از صابون , بافت ناخوشایند ایجاد می کند و باعث ایجاد آشفتگی می شود. همچنین تفاله صابون از کف شدن صابون جلوگیری می کند و به سرعت شکسته می شود.

نتیجه:

ادتا یکی از افزودنی های محبوب صابون است زیرا هیچ ماده دیگری از نظر خواص نمی تواند متنوع و کاربردی باشد. با آسیب رساندن ناچیز به سلامت انسان و محیط زیست , زندگی را بسیار آسان می کند.

این یک ماده ارزان قیمت است که به راحتی در دسترس است و به چندین روش قابل استفاده است. به همان اندازه برای صابون جامد و صابون های مایع نیز مفید است.

منابع:

health.howstuffworks.com

www.diyproducts101.com

یک هفته ضمانت برگشت وجه
مشاوره تخصصی
ضمانت اصل بودن کالا
تضمین بهترین قیمت
ارسال به تمام نقاط
پرداخت شرایطی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonبرای مشاوره تماس بگیرید