مقالات

رمزگشایی فرمول های ضد آکنه

رمزگشایی فرمول های ضد آکنه + مواد ضد آکنه

آکنه ولگاریس (آکنه) یک بیماری پوستی است که می‌تواند به دلیل مسائل مزمن متعددی از جمله: هایپر کراتینیزاسیون، هیپرپلازی غده چربی پوست همراه با سبوره، تکثیر و التهاب پروپیونی باکتریوم آکنه ایجاد شود. درماتیت سبورئیک مقدار زیادی سبوم تولید می‌کند که می‌تواند به صورت دوره‌ای بیشتر در معرض عفونت باکتری‌ها، مخمرها و قارچ‌ها باشد. التهاب سبورئیک را می‌توان نوعی آکنه ولگاریس، انسداد جریان سباسه دانست که می‌تواند باعث ایجاد جوش شود.

مقادیر بیش از حد سبوم در مجرای چربی و روی پوست برای جلوگیری و یا راکد شدن جریان مداوم سبوم از مجرای فولیکول عمل می‌کند، که به نوبه خود یک سبوم ضخیم تولید می‌کند که به پلاگین جامدی تبدیل می‌شود و به عنوان کمدون یا “جوش سر سیاه” شناخته می‌شود.

ماده روغنی و مومی دفع شده از غده چربی (سبوم)، که از نظر فیزیولوژیکی با محافظت و روان‌کاری پوست در ارتباط است، می‌تواند توسط سلول‌های مرده پوست، آلودگی‌ها، آلاینده‌ها و مواد آرایشی مسدود شود، جایی که یک محیط بی‌هوازی غنی از مواد مغذی ایجاد می‌شود. این انسداد همچنین می‌تواند به دلیل رژیم غذایی، استرس، عدم رعایت بهداشت، داروهای استروئیدی و تغییرات هورمونی باشد. نتیجه معمول افزایش سطح پوست (پاپول) است که اغلب به باکتری‌هایی آلوده می شود که می توانند باعث عفونت ثانویه شوند.

التهاب عمیق‌تر می‌تواند یک افزایش جوش قرمز یا سفید بر اساس سلول‌های التهابی نکروزه (چرک) ایجاد کند. التهاب عمیق‌تر می‌تواند منجر به تشکیل کیسه بسته‌ای به نام کیست، حفره‌ای با بافت پوششی حاوی مواد مایع یا جامد شود. این وقایع مشخصه بیماری امروزی است که به عنوان آکنه شناخته می‌شود. مدیریت آکنه می‌تواند پیچیده باشد، که اغلب به درمان ترکیبی تهاجمی و یک استراتژی درمانی طولانی مدت نیاز دارد. 3-5 درمان نگهدارنده برای بسیاری از بیماران آکنه ضروری است، زیرا نشان داده شده است که ضایعات آکنه پس از قطع یک رژیم درمانی موفق به تدریج باز می‌گردند.

درمان هورمونی آکنه یکی از روش‌های ممکن برای زنان است که هدف آن جلوگیری از اثرات آندروژن بر غده چربی است. درمان موضعی معمول OTC برای آکنه بر اساس 21 CFR انجام می‌شود که یک مونوگراف توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) است. سالیسیلیک اسید و بنزوئیل پراکسید (و تا حدودی گوگرد، رزورسینول و اسید لاکتیک) همچنان مهم‌ترین راه‌کارهای جهانی برای آکنه هستند. این مواد باعث افزایش گردش خون در سلول و مقابله با آلودگی و باکتری‌ها می‌شوند.

فروش روغن درخت چای
روغن درخت چای

این نوع درمان‌ها برای مشاهده نتایج ملموس حداقل در طی چهار هفته نیاز به مصرف توسط بیمار دارند. در صورت عدم موفقیت، جایگزینی استفاده از روش‌های درمانی تجویز شده بر اساس مشتقات ویتامین A یا ترکیبی از بنزوئیل پراکسید و آنتی‌بیوتیک است. این داروی تجویز شده بر اساس گردش سلول و کاهش پلاگین فولیکولار مو است. مواد دیگری نیز وجود دارد که ادعا می‌شود از درمان آکنه و سبوره پشتیبانی می‌کند. روغن درخت چای گاهی اوقات به عنوان یک جایگزین خوب برای بنزوئیل پراکسید در مبارزه با آکنه در نظر گرفته می‌شود. ایزوترتینوئین (اسید رتینوئیک 13 سیس) نیز به عنوان یک مهار کننده دارویی قوی ترشح سبوم ترکیب می‌شود.

اجزای اصلی: اسید سالیسیلیک و بنزوئیل پراکسید

FDA استفاده از مواد مؤثره را برای ادعای ضد آکنه بودن تنظیم می‌کند. در 4 مارس 2010 قانون نهایی در مورد طبقه‌بندی بنزوئیل پراكسید به عنوان ماده فعال موقر و بی‌خطر در محصولات دارویی موضعی OTC شناخته شده است. بعلاوه، این قانون خاطر نشان كرد كه داروهای ضد آكنه OTC مورد تأیید شامل سالیسیلیك اسید، گوگرد، گوگرد همراه با رزورسینول و بنزوئیل پراكسید است و برای بازاریابی محصولات آكنه موضعی OTC به مارك‌گذاری نیاز دارد.

فرمول سالیسیلیک اسید
شکل 1 – فرمول سالیسیلیک اسید

سالیسیلیک اسید، یک اسید مونو هیدروکسی بنزوئیک نشان داده شده در شکل 1، یک اسید فنولیک بتا هیدروکسیل محلول در لیپیدها است که بی‌رنگ است و با خاصیت انحلال آب محدود است. در محصولات ضد آکنه، اسید سالیسیلیک (و مشتقات لیپوفیلی آن مانند کپریلوئل سالیسیلیک اسید و متیل سالیسیلات) با تأثیر سریعتر بر روی سلول‌های اپیدرمی، تحت تأثیر منافذ مسدود شده و باکتری‌ها را خنثی می‌کند تا رشد سلول را افزایش دهد.

اسید سالیسیلیک در دوزهای مختلف وابسته به کاربرد استفاده می‌شود. FDA استفاده از سطح سالیسیلیک اسید را برای نگهداری فرم اسید برای بهترین عملکرد، 0.​5–2% زیر pKa 3.​0 توصیه کرده است. عوارض جانبی موقت معمولی درمان موضعی سالیسیلیک اسید خشکی پوست، قرمزی، پوسته پوسته شدن، خارش و سوزش است. این اثرات معمولاً در طی چند هفته از بین می‌روند، اما در غیر این صورت، توصیه می‌شود استفاده از آن متوقف شود.

خرید بنزوئیل پراکسید
شکل 2 – بنزوئیل پراکسید

از بنزوئیل پراکسید، که در شکل 2 نشان داده شده است، می‌توان برای شروع پلیمریزاسیون رادیکال‌های آزاد، سفید کردن مو و دندان‌ها استفاده کرد. با این حال، از آن به طور گسترده‌ای در درمان آکنه برای افزایش گردش سلول‌های پوستی، تمیز کردن منافذ پوست و کاهش تعداد باکتری‌ها استفاده می‌شود. بنزوئیل پراکسید به عنوان یک ماده برطرف‌کننده برای از بین بردن سلول‌های مرده اضافی و پاک‌سازی بقایای اطراف منافذ سلولی عمل می‌کند.

به دلیل عدم حلالیت در آب و مواد رایج مراقبت‌های شخصی، به عنوان دوغاب در فرمولاسیون محصولات آرایشی قرار می‌گیرد و سپس مستقیماً بر روی سطح پوست رسوب می‌کند. دی متیل ایزوسورباید، بنزیل بنزوات و حل کردن هیدروفاز در سیستم سورفکتانت آبی از دیگر راه های بهبود حلالیت است.

محدودیت‌های توصیه شده FDA در 2.​5–10% می‌تواند در مناطق آسیب دیده به صورت ژل یا کرم اعمال شود. تحقیقات نشان می‌دهد که غلظت 5-10٪ به طور قابل توجهی مؤثرتر از 5/5 نیست. 0٪ و 2/5٪ بهتر تحمل می‌شود. بنزوئیل پراکسید دارای اثرات جانبی موضعی موقتی مشابه اسید سالیسیلیک است. برای شروع هر دو در سطوح پایین توصیه می‌شود، که می‌تواند طی چند هفته به دوز بالاتری افزایش یابد تا پوست عادت کند.

اختراعات اخیر

حق ثبت اختراعات اخیر مربوط به درمان آکنه شامل نقره در اندازه نانو، تعدیل پروتئین CIDEA، یک ترکیب ضد آکنه و α ، ω-n-alkanedicarboxylic اسید است که در اینجا شرح داده شده است.

درمان آکنه با نانو نقره: اختراع حاضر ترکیبی از نانو نقره، اسید سالیسیلیک و مواد مرطوب‌کننده و تسکین‌دهنده است و فرمولی را ایجاد می‌کند که علل اصلی آکنه (یعنی باکتری‌ها و روغن) را درمان می‌کند و همچنین باعث تسکین یا کاهش اثرات سخت درمان می‌شود. به دلیل خواص ضد باکتریایی آن از نانو نقره استفاده می‌شود در حالی که اسید سالیسیلیک یا سایر داروهای مورد قبول آکنه به دلیل خاصیت درمان آکنه یکار می‌روند. اصطلاح “نانو نقره” ذرات نقره در اندازه نانو را در بر می‌گیرد. به عنوان مثال، “نانو نقره” ممکن است ذرات نقره تقریباً 5–100 نانومتر را شامل شود. این ترکیب همچنین می‌تواند شامل عوامل مرطوب‌کننده و پاک‌کننده باشد.

ترکیب ضد آکنه: ترکیبی برای درمان آکنه است که شامل یک ماده ضد آکنه، یک نرم‌کننده / استر و یک ماده حامل موضعی است. این استر دارای نقطه ذوب حداقل 30 درجه سانتی‌گراد است و مخلوط با حامل موضعی قابل مخلوط نیست. اختراع حاضر همچنین از یک روش برای درمان بیماری فولیکولار می‌باشد. گفته می‌شود ترکیبات این اختراع برای رنگ پوست، صاف کردن پوست، کاهش تولید سبوم و کاهش ظاهر چربی، درخشش و یا منافذ پوست مفید است. نمونه‌هایی از چنین پوستی که نیاز به چنین درمانی دارد عبارتند از: پوستی که دارای رنگدانه بیش از حد باشد (مانند کک و مک، هایپرپیگمانتاسیون پس از التهاب یا زخم‌های رنگی).

پروتئین CIDEA برای هایپر سوره: این اختراع مربوط به شناسایی و استفاده از ترکیباتی است که پروتئین CIDEA را برای درمان آکنه، درماتیت سبورئیک و همچنین اختلالات پوستی مرتبط با سبوره تعدیل می‌کنند. این پروتئین همچنین به روش‌هایی برای تشخیص آزمایشگاهی برای این آسیب‌شناسی‌ها معرفی می‌کند. ژن رمزگذار پروتئین CIDEA در غدد سباسه انسان بیان می‌شود.

مخترعین پیشنهاد می‌کنند ژن CIDEA یا محصول بیانگر آن را برای جلوگیری و یا بهبود آکنه، درماتیت سبورئیک ، به ویژه ظاهر پوست چرب، هدف قرار دهند.

اسیدهای آلکان دی کاربوکسیلیک: این اختراع مربوط به استفاده از حداقل یک اسید α ،ω-n-alkanedicarboxylic با 7 تا 13 اتم کربن یا استرهای آن و حداقل یک رتینوئید برای تولید یک دارو برای درمان روزاسه (آکنه دوران بزرگسالی) و سایر بیماری‌های التهابی پوستی است.

فرمول‌نویس‌ها مراقب باشید

کار با سالیسیلیک اسید به دلیل حلالیت محدود در آب مشکل است. بهتر است به یک گلیکول مانند مونو پروپیلن گلیکول یا الکل، اسید سالیسیلیک اضافه کنید، آن را به یک فاز آبی اضافه کنید که حاوی کمی قلیایی و فسفات باشد و برای حل شدن کامل در دمای 80-85 درجه سانتی‌گراد حرارت دهید. همچنین می‌توان سالیسیلیک اسید را به فاز روغن اضافه کرد، تا دمای 80-85 درجه سانتی‌گراد گرم کرده و برای ساختن امولسیون به فاز آب اضافه کرد. به دلیل حلالیت محدود اسید سالیسیلیک، ممکن است تمایل به تبلور وجود داشته باشد. اگر تبلور ایجاد شود، یا سطح اسید سالیسیلیک برای فرمول خیلی زیاد است یا باید با الکل یا گلیکول در آب یا تنظیم‌کننده pH تنظیم شود تا اسیدیته کاهش یابد.

حلالیت بنزوئیل پراکسید را می‌توان با جایگزینی حلال قطبی با وسیله ثابت دی الکتریک پایین افزایش داد. مراقب سیستم‌های بنزوئیل پراکسید الکلی باشید، زیرا این امر باعث افزایش تحریک پوست می‌شود. سیستم‌های بنزوئیل پراکسید بر پایه آب تحریک کمتری دارند. با بهبود حلالیت، می‌توان پتانسیل تحریک سطح را که معمولاً با بنزوئیل پراکسید موجود در سطح پوست مرتبط است، کاهش داد.

موارد اصلی در استفاده از مواد ضد آکنه در محصولات، احتمال تحریک پوست و حساسیت به پوست است. ترکیب داروهای ضد تحریک و تسکین‌دهنده پوست برای به حداقل رساندن این مشکلات مفید است. همچنین، ترکیب ضد آکنه فعال در کمترین دوز مؤثر ترجیح داده می‌شود.

منبع:

یک هفته ضمانت برگشت وجه
مشاوره تخصصی
ضمانت اصل بودن کالا
تضمین بهترین قیمت
ارسال به تمام نقاط
پرداخت شرایطی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonبرای مشاوره تماس بگیرید