مقالات

C13-14 ایزوپارافین

C13-14 ایزوپارافین ماده‌ای مشتق شده از نفت است که در فرمولاسیون محصولات آرایشی و بهداشتی به طور عمده به عنوان نرم‌کننده استفاده می‌شود، اما همچنین ممکن است به عنوان یک ماده ضخیم‌کننده یا ماده ژل‌کننده نیز عمل کند.

اصل و نسب C13-14 ایزوپارافین

ایزوپارافین نوعی پارافین یا آلکان است. در شیمی آلی، پارافین هیدروکربن اشباع شده حلقوی (روغن معدنی) است. به بیان ساده‌تر، یک پارافین فقط از اتم‌های کربن و هیدروژن تشکیل شده است که در یک ساختار درختی قرار گرفته‌اند و تمام پیوندهای کربن-کربن در آن واحد هستند. ایزوپارافین یک پارافین با زنجیره شاخه است. C و به دنبال آن اعدادی در نام ماده تشکیل‌دهنده نشان‌دهنده تعداد کربن‌های زنجیره‌ای است. بنابراین، C13-14 ایزوپارافین مخلوطی از هیدروکربن‌های آلیفاتیک با شاخه منشعب با 13 یا 14 کربن در زنجیره است.

ایزوپارافین‌ها واکنش زیادی ندارند و فعالیت بیولوژیکی کمی دارند. از آنجا که اتم‌های هیدروژن و کربن در یک ساختار درختی قرار گرفته‌اند، برای اتصال گروه‌های عملکردی فعال تر از مولکول های بیولوژیکی مفید هستند.

نمونه‌هایی از محصولات آرایشی حاوی C13-14 ایزوپارافین شامل مرطوب‌کننده‌ها، فونداسیون، محصولات ضد آفتاب، محصولات لب، خوشبوکننده‌ها و ضد تعریق‌ها، پاک‌کننده‌های آرایش و محصولات مراقبت از مو است. شرکت پیشگامان شیمی فعال در حوزه واردات و فروش مواد شیمیایی آماده ارائه مواد اولیه آرایشی جهت محصولات فوق می‌باشد.

کاربرد C13-14 ایزوپارافین

در محصولات آرایشی و بهداشتی و مراقبت‌های شخصی، C13-14 ایزوپارافین به عنوان نرم‌کننده، ماده ضخیم‌کننده و ماده ژل‌کننده عمل می‌کند.

C13-14 ایزوپارافین اغلب به دلیل خاصیت نرم‌کنندگی در کرم‌ها، لوسیون‌ها و سایر مرطوب‌کننده‌ها یافت می‌شود. C13-14 ایزوپارافین به عنوان نرم‌کننده توانایی نرم و تسکین‌دهنده پوست را دارد. همچنین با تشکیل یک لایه محافظ روی سطح پوست به عنوان یک عامل انسداد عمل می‌کند. این فیلم به جلوگیری از تبخیر رطوبت طبیعی پوست کمک کرده و با ایجاد تجمع آب در لایه شاخی (بالاترین لایه پوست)، هیدراتاسیون پوست را افزایش می‌دهد. با توجه به این خواص، C13-14 ایزوپارافین یک ماده عالی برای کسانی است که پوست خشک و پوسته پوسته دارند.

C13-14 ایزوپارافین به دلیل خاصیت نرم‌کنندگی در فرمولاسیون نرم‌کننده‌های مو و سایر محصولات مراقبت از مو نیز یافت می‌شود. مشابه عملکرد نرم‌کننده‌ها روی پوست، یک نرم‌کننده مو باید به راحتی یک لایه صاف و یکنواخت روی سطح مو ایجاد کند. این فیلم کمک می‌کند تا رطوبت بسته شود و موها نرم شوند. نرم‌کننده‌ها به عنوان روان‌کننده عمل می‌کنند و باعث افزایش لغزش بین تارهای موی مجاور می‌شوند، که این امر باعث می‌شود که برداشتن مو بسیار راحت‌تر باشد. نرم‌کننده‌های مو همچنین سطح کوتیکول را صاف می‌کنند و این باعث درخشش و براق شدن مو می‌شود.

بافت مومی مانند C13-14 ایزوپارافین به این ماده اجازه می‌دهد تا قوام محصولات آرایشی را غلیظ کند. افزودن C13-14 ایزوپارافین به فرمولاسیون منجر به ایجاد یک بافت صاف، براق و نرم می‌شود. همچنین می‌توان از آن برای ایجاد فرمول‌های ژل غیر چسبناک استفاده کرد، به همین دلیل ماده ژل‌کننده محسوب می‌شود.

ایمنی

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) اجازه می دهد از هیدروکربن‌های نفتی ایزوپارافین مصنوعی به طور مستقیم در برخی غذاها استفاده شود. به عنوان مثال، این ترکیبات در پوشش روی میوه‌ها و سبزیجات مجاز هستند.

ایمنی C13-14 ایزوپارافین و همچنین سایر مواد ایزوپارافین توسط پانل تخصصی بررسی مواد مرکب آرایشی (CIR) ارزیابی شده است. این هیئت داده‌های علمی را ارزیابی کرده و نتیجه گرفت که این مواد برای استفاده در لوازم آرایشی بی‌خطر هستند.

از آنجا که ایزوپارافین‌ها از نفت مشتق می‌شوند، نگرانی برای آلودگی با 1،4-دی اکسان وجود دارد، ماده ای که به طور بالقوه در برخی از سرطان‌ها نقش دارد. در حقیقت ، 1،4-دی اکسان یک ماده سرطان‌زای حیوانی است که به راحتی در پوست نفوذ می‌کند. 1،4-دی اکسان نیز با آلرژی پوستی در ارتباط است و یک سم کلیه، نوروتوکسین و یک سم تنفسی است.

سازمان مصرف‌کنندگان ارگانیک اطلاعاتی درباره 1،4-دی اکسان بر اساس اطلاعات کمپین لوازم آرایشی ایمن منتشر کرد. این برگه حقایقی مربوط به 1،4-دیوکسان در محصولات مراقبت شخصی را بیان می‌کند. یک واقعیت نگران‌کننده این است که سطح 1،4-دی اکسان موجود در بسیاری از محصولات مراقبت شخصی 1000 برابر بیشتر از مواردی است که در مطالعات حیوانی باعث ایجاد سرطان می‌شود. آن‌ها اضافه می کنند که طبق FDA، “مطالعات جذب پوست نشان داد که دی اکسان از طریق انواع وسایل نقلیه به راحتی به پوست حیوانات و انسان نفوذ می‌کند.”

بیشتر بخوانید: C12-15 آلکیل بنزوات

با وجود این نگرانی‌ها، می توان حضور بالقوه 1،4-دی اکسان را از طریق مراحل تصفیه کنترل کرد تا قبل از مخلوط کردن C13-14 ایزوپارافین با فرمول‌های آرایشی، آن را از بین ببرد.

منبع:

یک هفته ضمانت برگشت وجه
مشاوره تخصصی
ضمانت اصل بودن کالا
تضمین بهترین قیمت
ارسال به تمام نقاط
پرداخت شرایطی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonبرای مشاوره تماس بگیرید