مقالات

سورفکتانت در شامپو

به طور کلی استفاده از شامپوها برای تمیز کردن موها است. طیف وسیعی از شامپوهای موجود در مغازه‌ها اکنون بسیار زیاد است و رو به افزایش است. به نظر می‌رسد که هر سال تولیدکنندگان اصلی مجبور به تولید طیف جدیدی از محصولات می‌شوند. هر محدوده دارای ویژگی‌ها و مزایای جدیدتری با فرمولاسیون و ترکیبات پیچیده‌تر است. اگرچه برخی از این تغییرات بدون شک برای بهتر شدن هستند، اما برخی از آن‌ها ممکن است برای کاربر سود مشکوک داشته باشند.

برخی از مواد اصلی موجود در شامپوها

سورفکتانت در شامپو

برای همه این فرمول‌ها، کار اصلی تمیز کردن توسط سورفکتانت‌ها انجام می‌شود. اینها مولکول‌هایی هستند که هم آبگریز و هم آب دوست هستند. این امر با اتصال دو گروه عملکردی بسیار متفاوت به یکدیگر حاصل می‌شود.

قسمت آبگریز مولکول معمولاً از یک هیدروکربن با طول متغیر تشکیل شده است. طول های معمولی زنجیره بین C8 و C18 است که بیشترین آن ها C12 در فرمولاسیون لوازم آرایشی است. این باعث ایجاد تعادل بین ملایمت و مواد شوینده یا توانایی حذف چربی از مو می‌شود. طول زنجیرهای کوتاه‌تر دارای خاصیت چربی‌زدایی قوی‌تر، طول‌های طولانی‌تر دارای ملایمت بیشتر اما خاصیت کف‌کنندگی کمتری است و باید در فرمولاسیون تعادل ایجاد شود.

قسمت آب دوست مولکول می‌تواند دارای گروه‌های عملکردی متعدد و متنوعی باشد و ماهیت سورفاکتانت و بسیاری از خواص آن را تعیین می‌کند. این‌ها شامل سولفات، اتوکسی سولفات، سوکسینات‌ها، پلی‌هیدروکسیلات‌ها، گروه‌های کواترنر شده و بسیاری دیگر است.

سورفکتانت در شامپو
سورفکتانت در شامپو

گروه‌بندی سورفکتانت‌ها

سورفکتانت‌ها را می‌توان با توجه به ماهیت یونی آن‌ها به چهار گروه تقسیم کرد. این‌ها هستند:

  • آنیونی – هنگامی که یونیزه می‌شود بار منفی را حمل می‌کند.
  • کاتیونی – هنگامی که یونیزه می‌شود بار مثبت را حمل می‌کند.
  • غیر یونی – هیچ‌گونه باری برای مولکول ندارد.
  • آمفوتریک – هنگامی که یونیزه می‌شود، بارهای مثبت و منفی را حمل می‌کند.

خواص کلی را می‌توان به دسته‌های مختلف سورفاکتانت نسبت داد.

سورفکتانت‌های آنیونیک

آنیونیک‌ها مقدار زیادی کف و شوینده را در شامپو فراهم می‌کنند. متداول‌ترین آنیونیک‌ها سدیم لورت سولفات (تگزاپن) و سدیم لوریل سولفات هستند. گاهی اوقات از آمونیوم لوریل اتر سولفات و آمونیوم لوریل سولفات نیز استفاده می‌شود. افزایش مانع استریکی و کاهش سطح یونیزاسیون گروه آمونیوم به جلوگیری از ترسیب در حضور عوامل تهویه در فرمول نوع 2 در 1 کمک می‌کند. همچنین اگر مقدار زیادی یون سدیم در فرمولاسیون وجود داشته باشد، می‌تواند از ترسیب سورفکتانت‌ها به دلیل اثر مشترک یون جلوگیری کند.

سورفکتانت‌های غير يونيک

غير يونيک‌ها اغلب به دليل سختي در شستشوی آن‌ها در شامپوها قرار نمي‌گيرند. آن‌ها می‌توانند موها را از بین ببرند و به دلیل چربی زیاد باعث تحریک پوست سر شوند. تعداد کمی که در فرمولاسیون ظاهر می‌شوند بسیار ملایم هستند و به عنوان تثبیت‌کننده کف، ضخیم‌کننده عمل می‌کنند و ممکن است در فرمولاسیون برای انواع موهای چرب ضروری‌تر باشد. این‌ها شامل laureth-3 یا 4، کوکامید  DEA یا کوکوگلوکوزید هستند.

سورفکتانت‌های آمفوتریک

سورفکتانت‌های آمفوتریک در حال حاضر در فرمولاسیون شامپو بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. آن‌ها برای کاهش تحریک‌پذیری فرمولاسیون و افزایش سطح محتویات فعال محصول و کیفیت کف تولید شده بسیار مفید هستند. آمفوتریک ها آنقدر ملایم هستند که شامپوهای بچه اغلب به طور کامل از آن‌ها تشکیل شده است. تا کنون بیشترین استفاده از آن کوکامیدو پروپیل بتائین یا گه‌گاه کوکامیدو بتائین است.

سورفکتانت‌های کاتیونیک

کاتیونیک‌ها بیشتر در نرم‌کننده‌ها استفاده می‌شوند. مولکول‌های کاتیونی این قابلیت را دارند که با جذب استاتیک به سطوح مرطوب بچسبند. در نتیجه در حین فرآیند شستشو به راحتی پاک نمی‌شوند و اساس تهویه را تشکیل می‌دهند. پلی کواترنیوم 10 یکی از رایج‌ترین حالت‌دهنده‌های کاتیونی است. این ماده بر اساس پلیمر سلولزی است که سپس برای تولید خواص مطلوب، چهارگانه شده است.

مشکل عمده محصولات 2 در 1 گنجاندن سورفاکتانت‌های آنیونی و کاتیونی در فرمول یکسان است. با توجه به بار متقابل یون‌ها، بترسیب بسیار محتمل است و برای کاهش یونیزاسیون هر گونه باید از پیوندهای بزرگ حجیم مانع از نظر استریکی استفاده شود.

سایر مواد موجود در شامپوها

سایر اجزای موجود در شامپوها را باید در قالب لیست مورد بررسی قرار دهم.

رنگها

اینها با اعداد شاخص رنگ آن‌ها مشخص می‌شوند، به عنوان مثال. CI17200 یا CI42090. لیست رنگ های مجاز و مناطق مجاز استفاده از آن‌ها در مقررات آرایشی و بهداشتی است و باید قبل از استفاده بررسی شود. اگر شک دارید از تولید کنندگان بپرسید.

عطر

طبق قوانین، هرگونه ماده معطر اضافه شده به فرمولاسیون فقط باید به عنوان عطر ذکر شود. این به این دلیل است که ترکیب شیمیایی واقعی یک عطر بسیار پیچیده است و برای برچسب زدن بی‌فایده است. اگر می خواهید عطر را به فرمولاسیون خود اضافه کنید، باید از سازندگان اظهارنامه‌ای دریافت کنید که به هر حال، محدودیت٪ w/w را که می توانید عطر را به آن اضافه کنید، تعیین می‌کند.

متناوباً، در سطحی که می‌خواهید عطر را اضافه کنید اظهار می‌کنید و آن‌ها به طور رسمی تأیید می کنند که این عطر برای استفاده در لوازم آرایشی بی‌خطر است.

فروش پروپیل پارابن
فروش پروپیل پارابن

مواد نگهدارنده

انتخاب گسترده و گیج‌کننده است. در بسیاری از فرمول‌های شامپو به نظر می‌رسد که 4 یا 5 نگهدارنده وجود دارد. این به این دلیل است که آن ها اغلب با هم به عنوان مخلوط آمادگی فروخته می‌شوند. مزیت این امر این است که سازنده ترکیبی را تهیه کرده است که می دانند می تواند طیف وسیعی از میکروب‌ها را از بین ببرد که ممکن است یک نوع محصول خاص را خراب کند. انواع رایج نگهدارنده عبارتند از DMDM ​​- هیدانتوئین، فنوکسی اتانول، متیل پارابن، پروپیل پارابن و غیره و انواع ایزوتیازولین.

حالت‌دهنده‌ها

بسته به میزان بازی یا پیچیده بودن فرمول، حالت‌دهی را می‌توان به روش های مختلفی انجام داد. روشهای اساسی شامل افزودن گلیسرول، روغن معدنی یا دی متیکون است – یک پلیمر سیلیکونی که برای جلوه دادن سپرهای خودرو استفاده می‌شود!

استفاده از دایمتیکون مشکل است زیرا در صورت استفاده مداوم در فرمول 2 در 1 روی موها تجمع می‌یابد. برای استفاده دوره ای از آن باید از یک شامپوی معمولی برای شستشو استفاده کنید تا از ایجاد چنین تجمع جلوگیری شود. بنابراین مقدار در فرمول بسیار مهم است.

دو ترکیب رایج در نرم‌کننده مو، ستیل الکل و سیتریمونیوم بروماید هستند. ستیل الکل موها را می‌پوشاند و هنگام خیس شدن شانه کردن را راحت تر می‌کند، در حالی که سیتریمونیوم کلراید/ بروماید ضد استاتیک است و ظاهر و درخشندگی موها را بهبود می‌بخشد.

خرید ستریمونیوم کلراید
خرید ستریمونیوم کلراید

پیچیده‌ترین و گران‌ترین روش تهویه، استفاده از پلی‌کوات‌ها و گلیسیریدهای چرب PEG است. PEG-55 اولئات.

اینها تأثیر بسیار ظریفی بر روی موها دارند و به دلیل تجمع نرم‌کننده‌ها به احتمال زیاد منجر به نازک شدن نمی شوند. خود سورفاکتانت ها نیز به راحتی از روی موها پاک می‌شوند. این دسته از نرم‌کننده‌ها هستند که بیشتر در نرم‌کننده های “تک عملکردی” استفاده می‌شود.

یکی دیگر از مواد رایج در عوامل تهویه، پروتئین ابریشم هیدرولیز شده و سایر پروتئین‌های هیدرولیز شده است. از این روش برای درخشندگی و جاری شدن مو استفاده می‌شود. همچنین استفاده از اسید آمینه کراتین با افزودن کراتینی که مو از آن ساخته شده است، به بهبود قدرت موها کمک می‌کند. باید اعتبار این مواد افزودنی را زیر سال برد زیرا سطوح استفاده شده در فرمول ها بسیار پایین است که اثبات اثر قابل تشخیص باید سخت باشد، اگرچه در مورد ادعایی در مورد یک محصول آرایشی باید اثبات شود.

کلرید سدیم

این یک روش ارزان و آسان برای ضخیم شدن محصول است. جایگزین‌های آن نمک‌های منیزیم یا ضخیم کننده های سلولز مانند هیدروکسی اتیل سلولز است.

اسید سیتریک

استیک اسید برای تعادل مجدد pH محصول استفاده می‌شود زیرا محصول معمولاً از نظر طبیعت کمی قلیایی است. برخی از محصولات دارای سیستم بافری هستند تا اطمینان حاصل شود که pH در مدت زمان طولانی حفظ می‌شود، اما این یک قاعده نیست.

ادتا 4 سدیم یا فقط EDTA

ادتا 4 سدیم یک عامل نرم‌کننده آب است. اگر این محصول در منطقه‌ای با آب سخت ساخته شده باشد، ممکن است در صورت عدم تصفیه آب برای حذف نمک‌های کلسیم و منیزیم، مشکلات بزرگی ایجاد شود. سورفکتانت‌های آنیونی بیشتر در معرض خطر هستند زیرا ضد یون می‌تواند با Ca یا Mg جایگزین شود تا نمک محلول کمتری از آنیون تولید شود. این می تواند منجر به تیرگی یا ترسیب در محصول شود. با افزودن سطوح حتی کمی EDTA، به عنوان مثال 0.1٪ محصول شفاف باقی می‌ماند و از نظر زیبایی بسیار جذاب تر به نظر می‌رسد.

بسیاری از ترکیبات خاص دیگر در حال حاضر در حال فرمولاسیون هستند. به نظر می‌رسد یکی از بزرگترین مناطق رشد عصاره‌های گیاهی است. به سختی می‌توان گفت عملکرد بسیاری از این موارد چیست. باز هم مسأله این است که مقدار و روش استفاده از برنامه برای تأثیر طولانی مدت به کاربر کافی نیست.

خرید ادتا چهار سدیم
خرید ادتا چهار سدیم

سایر افزودنی‌ها

سایر افزودنی‌های شیک ویتامین‌ها و پروتئین‌ها هستند. پروتئین‌ها تا حدودی تحت بخش “نرم‌کننده” قرار گرفته‌اند. اما افزودن ویتامین‌ها بیشتر شبیه افزودن عصاره‌های گیاهی است. مطمئناً آن‌ها باید یک افزودنی بسیار گران به فرمول باشند. به نظر می‌رسد رایج‌ترین افزودنی ویتامین E یا توکوفرول و خویشاوندان آن باشد.

منبع:

یک هفته ضمانت برگشت وجه
مشاوره تخصصی
ضمانت اصل بودن کالا
تضمین بهترین قیمت
ارسال به تمام نقاط
پرداخت شرایطی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonبرای مشاوره تماس بگیرید