مقالات

روش ساخت تگزاپن

در صنعت زیبایی و مراقبت درباره سولفات‌ها صحبت‌های زیادی وجود دارد. هرچند همه سولفات‌ها یکسان ایجاد نمی‌شوند. برخی سولفات‌ها می‌توانند باعث آسیب و برخی دیگر باعث تحریک می‌شوند، در حالی که برخی دیگر اگر موها و پوست شما بتواند با آن کنار بیاید، کاملاً بی‌خطر است.

تگزاپن (سدیم لورت سولفات) چیست؟

تگزاپن یا سدیم لورت سولفات (SLES)، همچنین سدیم لوریل اتر سولفات نامیده می‌شود، یک ماده شیمیایی مصنوعی است که معمولاً در فرمول‌های مراقبت شخصی و تمیز کردن به دلیل قابلیت کف شدن استفاده می‌شود. به مواد شوینده لباسشویی، شستشوی بدن، محصولات تمیز کننده خانگی و شامپوها فکر کنید.

تگزاپن در یک نگاه

  • عامل پاک‌کننده‌ای که باعث ایجاد کف می‌شود.
  • معمولاً در پاک‌کننده‌های صورت، شستشوی بدن و شامپوها یافت می‌شود.
  • می تواند از نارگیل گرفته شود یا به صورت مصنوعی تولید شود.
  • توسط کارشناسان/سازمان‌های متعدد صنعت به عنوان ملایم و ایمن شناخته شده است.
  • به صورت محلول کمی مه آلود یا شفاف در حالت خام ظاهر می‌شود.

توضیحات تگزاپن

تگزاپن (که معمولاً با مخفف آن SLES نامیده می‌شود) یک ماده پاک‌کننده متداول است که می تواند از نارگیل گرفته شده یا به صورت مصنوعی تولید شود، اگرچه حتی منبع مشتق شده از نارگیل تا جایی پردازش می‌شود که دیگر طبیعی تلقی نمی‌شود. این محصول به دلیل ایجاد کف معروف است و در استفاده معمولی از لوازم آرایشی (معمولاً در شوینده‌های صورت/بدن و شامپوها) ملایم تلقی می‌شود.

با وجود شباهت نام، سدیم لورت سولفات مشابه سدیم لوریل سولفات نیست، که در واقع می تواند برای پوست تحریک‌کننده باشد. سدیم لورت سولفات به دلیل ساختار شیمیایی متفاوت، ملایم‌تر است.

سدیم لورت سولفات به عنوان یک ماده اولیه به عنوان محلول کمی مبهم یا شفاف به نظر می‌رسد.

برنامه های کاربردی تگزاپن یا سدیم لوریل اتر سولفات (SLES)

یکی از کاربردهای مهم این ماده به عنوان شوینده، طیف وسیعی از محصولات مانند کرم، لوسیون، صابون، شامپو و شوینده‌های صورت، خمیردندان و محصولات مراقبت شخصی است.

از این ماده در صنایع شیمیایی پزشکی، ضد میکروبی و کشاورزی استفاده می‌شود.

یکی از کاربردهای خاص این ماده استفاده از آن در کاتالیزورها، جاذب‌ها، مبدل‌های آنیونی، تثبیت‌کننده‌ها و پرکننده‌های پلیمری است.

کاربرد اصلی سورفکتانت در شامپوها انتقال خواص پاک‌کننده شامپو از طریق فرآیند شستشو است. طیف گسترده‌ای از این سورفاکتانت‌ها وجود دارد، اما عمدتاً سورفکتانت‌های آنیونی برای این نوع کاربردها استفاده می‌شوند. به دلیل خاصیت سوزش کمتر و خاصیت کف‌کنندگی زیاد نمک‌های آمونیوم، بسیاری از تولیدکنندگان دوز این محصول را به عنوان سورفاکتانت در محصولات تمیزکننده افزایش می‌دهند.

روش ساخت تگزاپن
روش ساخت تگزاپن

مزایای نمک سدیم

  1. به PH کمتر حساس است.
  2. سنتز نمک سدیم مقرون به صرفه است.
  3. خاصیت کف نمک‌های سدیم قوی‌تر و پایدارتر از نمک‌های آمونیوم است.

روش ساخت تگزاپن

SLES با اتوکسیلاسیون الکل دودسیل، که به طور صنعتی از روغن‌های طبیعی مانند روغن نارگیل تولید می‌شود، سنتز می‌شود. اتوکسیلات نهایی به نیم استر اسید سولفوریک تبدیل می‌شود که با تغییر آن به نمک سدیم خنثی می‌شود.

سورفکتانت سدیم لوریل سولفات (همچنین به عنوان سدیم دودسیل سولفات یا SDS شناخته می‌شود) به طور مشابه تولید می‌شود، اما بدون مرحله اتوکسیلاسیون. سدیم دودسیل سولفات و آمونیوم لوریل سولفات (ALS) معمولاً جایگزین SLES در محصولات مصرفی هستند.

تفاوت سدیم لوریل سولفات و سدیم لوریل اتر سولفات (تگزاپن)

در حالی که نام این دو ماده تمیز کننده و عملکرد آن‌ها ممکن است قابل تعویض به نظر برسند، بین این دو تفاوت وجود دارد – و دلیل اینکه شما باید محصولاتی را که از سدیم لوریل اتر سولفات (تگزاپن) به جای سدیم لوریل سولفات استفاده می‌کنند، انتخاب کنید.

خرید تگزاپن n70
خرید تگزاپن n70

تفاوت کلیدی

سدیم لوریل سولفات وقتی به مدت طولانی روی پوست بماند به عنوان یک محرک پوست شناخته می‌شود و می‌تواند منجر به ترک‌خوردگی، خشکی و حساسیت پوست شود. در سال‌های اخیر، توجه زیادی در سراسر اینترنت به خود جلب کرده است و شایعاتی مبنی بر ارتباط آن با سرطان وجود دارد، با این حال، هیچ مدرکی مبنی بر ارتباط سدیم لوریل سولفات با این موضوع به هیچ وجه وجود ندارد.

از طرف دیگر، سدیم لوریل اتر سولفات (تگزاپن) همان کار تمیز کردن و امولسیون را انجام می‌دهد، اما به احتمال بسیار کم باعث تشدید حساسیت پوست شما می‌شود. سدیم لوریل اتر سولفات (تگزاپن) بسیار ملایم تر است و رطوبت اضافی اپیدرم را از بین نمی برد و باعث می‌شود پوست نرم، صاف و تغذیه شود.

سدیم لوریل سولفات (SLS) در واقع ماده شیمیایی اصلی است که برای ساخت سدیم لورت سولفات (SLES) اصلاح شده است. این از طریق فرآیندی به نام اتوکسیلاسیون (که در آن اکسید اتیلن معرفی می‌شود) ترکیبی را ایجاد می‌کند. این فرآیند بسیار مهم است زیرا SLES را به یک ماده شیمیایی ایمن‌تر و کمتر سخت نسبت به نسخه قبلی خود تبدیل می‌کند.

خرید تگزاپن

اثرات سلامتی تگزاپن

به عنوان اثرات سلامتی این محصول، می‌توان گفت تگزاپن به عنوان محرک پوست، چشم و ریه در نظر گرفته می‌شود و همچنین می‌تواند شامل مواد سرطان زا مانند 1،4-دیوکسان در فرآیند تولید باشد. سایر محصولات جانبی مضر فرآیند تولید ممکن است شامل اتیلن اکسید باشد که به عنوان مواد سرطان‌زا در محیط محسوب می‌شود.

تحریک:

مانند بسیاری از مواد شوینده دیگر، SLES یک محرک است. همچنین نشان داده شده است که SLES در آزمایشاتی که روی حیوانات و انسان‌ها انجام می‌دهد باعث تحریک چشم یا پوست می‌شود. سورفکتانت SLS مربوط به یک محرک شناخته شده است.

آلودگی 1،4-دیوکسان:

برخی از محصولات حاوی SLES حاوی آثار (تا 300 پی‌پی‌ام) 1،4-دیوکسان هستند که در مرحله اتوکسیلاسیون تولید آن به عنوان یک محصول جانبی تشکیل می‌شود. 1،4-دیوکسان توسط آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان به عنوان سرطان‌زای گروه 2B طبقه‌بندی شده است: احتمالاً برای انسان سرطان‌زا است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) توصیه می‌کند که این سطوح کنترل شوند، و تولید کنندگان را تشویق می کند تا 1،4 دیوکسان را حذف کنند، هرچند که توسط قوانین فدرال الزامی نیست.

منبع:

یک هفته ضمانت برگشت وجه
مشاوره تخصصی
ضمانت اصل بودن کالا
تضمین بهترین قیمت
ارسال به تمام نقاط
پرداخت شرایطی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonبرای مشاوره تماس بگیرید