غذاییآرایشی و بهداشتی

لیمونن

سفارش محصول تماس با کارشناس

امتیاز شما:
[کل: 4 میانگین: 5]

لیمونن Limonene یک ماده شیمیایی است که در پوست میوه و مرکباتی مانند لیمو و پرتقال یافت می‌شود. این گیاه به ویژه در پوست پرتقال متمرکز است که شامل 97٪ روغن‌های اساسی این پوست است. در حال حاضر، d-limonene به طور گسترده به عنوان عطر و طعم استفاده می‌شود و ذکر شده است که به طور کلی از طرف سازمان غذا و دارو به عنوان ترکیب ایمنی در مواد غذایی شناخته می‌شود.

مردم قرن‌هاست که روغن‌های اساسی مانند لیـمونن را از میوه مرکبات استخراج می‌کنند. امروزه، لیمونن اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای انواع موضوعات بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و یک ماده محبوب در وسایل خانگی است. این محصول یکی از رایج‌ترین ترپن‌ها است که در طبیعت یافت می‌شود و ممکن است مزایای سلامتی بسیاری داشته باشد. نشان داده شده است که دارای خواص ضد التهابی، آنتی‌اکسیدانی، ضد استرس و احتمالاً پیشگیری از بیماری است.

فروش لیمونن
فروش لیمونن

لیمونن چه کاربردهایی دارد؟

D- لیمونن عمدتاً به شکل پیش ماده کاروون استفاده می‌شود.

لیـمونن به طور گسترده‌ای در محصولات آرایشی استفاده می‌شود. D- لیـمونن ماده اصلی تشکیل‌دهنده رایحه مرکبات است.

این ماده در تولید مواد غذایی و همچنین چندین دارو استفاده می‌شود، به عنوان مثال، به عنوان یک ماده طعم‌دهنده برای پنهان کردن طعم تلخ آلکالوئیدها کاربرد دارد. علاوه بر این، از لیمونن به صورت معطر در عطرسازی نیز استفاده می‌شود. علاوه بر این، بسیاری از حشره‌کش‌های گیاهی نیز حاوی لیمونن هستند.

مشخص شده است که نسخه (R) – (+) لیمونن هنگام استفاده به عنوان حشره‌کش، بیشترین فعالیت را دارد. علاوه بر این، این انانتیومر در محصولات تمیز کننده مانند پاک‌کننده‌های دست با هدف پخش بوی لیمو – نارنج وجود دارد.

از طرف دیگر، L- لیمونن بویی دارد که شبیه ترکیبی از کاج و سقز است.

فروش لیمونن
فروش لیمونن

در حال حاضر، مردم بیشتر به شکل حلال در محصولات تمیزکننده از لیمونن استفاده می‌کنند. این ماده برای حذف روغن از ماشین آلات مورد استفاده قرار می‌گیرد، زیرا از یک منبع تجدید پذیر – روغن مرکبات، به صورت مشتق شده از تولید آب پرتقال ساخته می‌شود.

در عین حال، از لیمونن به شکل پاک کننده رنگ نیز استفاده می شود، مخصوصاً برای از بین بردن رنگ از چوب. همچنین به عنوان جایگزینی معطر سقز عمل می‌کند.

علاوه بر این، لیمونن نیز به صورت حلال در تعدادی از مدل های چسب هواپیما استفاده می‌شود.

از آنجا که لیـمونن قابل اشتعال است، استفاده از آن به عنوان سوخت زیستی نیز در نظر گرفته می‌شود.

جدا از موارد استفاده شده در بالا از لیمونن، این ترکیب همچنین می تواند برای حل یک ترکیب آلی به نام پلی استایرن استفاده شود. لیمونن در مقایسه با جایگزین آن، استون سازگارتر با محیط زیست است.

D- لیمونن به طور منظم هنگام آماده‌سازی بافت ها برای بافت شناسی استفاده می‌شود – که شامل مطالعه آناتومی میکروسکوپی سلول‌ها و بافت‌های گیاهی و حیوانی است. در چنین مواردی، از D- لیمونن به شکل جایگزین سمی کمتری برای زایلن برای پاکسازی نمونه های کم آب استفاده می شود.

در حقیقت، عوامل تمیز کننده مایعاتی هستند که می‌توانند با الکل مخلوط شوند (به عنوان مثال اتانول یا ایزوپروپانول). همچنین می‌توان آن‌ها را با موم پارافین مایع استفاده کرد. نمونه‌ها در مخلوط کاشته می‌شوند تا برش بخش‌های نازک برای میکروسکوپ آسان‌تر شود.

رایج‌ترین کاربردهای لیمونن:

  • لیـمونن یک ماده افزودنی محبوب در مواد غذایی، آرایشی، مواد تمیز کننده و مواد دافع حشرات طبیعی است. به عنوان مثال، برای تهیه طعم لیمو از غذاهایی مانند سودا، دسر و شیرینی استفاده می‌شود.
  • به دلیل عطر و بوی قوی آن، لیـمونن به عنوان یک حشره‌کش گیاهی استفاده می‌شود. این ماده مؤثر در چندین محصول سموم دفع آفات مانند دفع حشرات سازگار با محیط زیست است.
  • محصولات خانگی حاوی این ترکیب شامل صابون، شامپو، لوسیون، عطر، شوینده‌های لباسشویی و خوشبو کننده هوا می‌باشد.
  • علاوه بر این، لیـمونن در مکمل‌های غلیظ به شکل کپسول و مایع در دسترس است. این‌ها اغلب به دلیل مزایای سلامتی ظاهری آن‌ها به بازار عرضه می‌شوند.
  • این ترکیب مرکبات همچنین به عنوان یک روغن معطر به دلیل خاصیت آرام‌بخش و درمانی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • مطالعات نشان می‌دهد که لیـمونن ممکن است اثرات ضد التهابی، آنتی‌اکسیدان و ضد سرطان داشته باشد.
  • از این محصول برای تقویت کاهش وزن، جلوگیری از سرطان، معالجه سرطان و درمان برونشیت استفاده می‌شود.
  • در غذاها، نوشیدنی‌ها و آدامس‌ها از لیمونـن به عنوان طعم‌دهنده استفاده می‌شود.

لیمونن چگونه کار می‌کند؟

لیـمونن ممکن است مواد شیمیایی تشکیل‌دهنده سرطان را مسدود کرده و سلول‌های سرطانی را در آزمایشگاه از بین ببرد. اما تحقیقات بیشتری لازم است تا بدانیم که آیا این اتفاق در انسان رخ می‌دهد یا خیر.

فواید لیمونن برای پوست

فواید اصلی لیـمونن رایحه آن است. این رایحه مرکباتی تازه و جذاب ارائه می‌دهد و همچنین از سایر موارد استفاده کننده نیز پشتیبانی می‌کند.

رایحه

لیمونن یکی از مواد شیمیایی مسئول عطر و بوی روشن پرتقال، لیمو، لیموترش و سایر مرکبات است. مقدار کمی از لیمونن هنگامی که به عنوان ماده مراقبت از پوست استفاده می‌شود می‌تواند بوی مطبوعی را ایجاد کند. برای این منظور معمولاً در لوسیون‌ها، پاک‌کننده‌ها، ماسک‌های صورت، بالم لب و مواد آرایشی استفاده می شود.

فروش لیمونن
فروش لیمونن

قابلیت های افزایش نفوذ

لیمونن دارای یک ساختار مولکولی منحصر به فرد است که آن را به “حامل” ترکیبات و موادی تبدیل می‌کند که به طور معمول ممکن است نتوانند به سد اپیتلیال (لایه بیرونی) نفوذ کنند. این بدان معنی است که می تواند به شما کمک کند مرطوب‌کننده‌ها، ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر ترکیبات را به طور عمیق در داخل پوست استفاده کنید.

آنتی‌اکسیدان زیاد

لیـمونن مانند سایر ترپن‌ها دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی است و می‌تواند الکترون‌ها را به اتم‌ها و مولکول‌های دیگر “اهدا” کند و آسیب اکسیداتیو را محدود کند. تصور می‌شود آسیب اکسیداتیو یکی از عوامل اصلی در پیری پوست، به ویژه در اثر آفتاب است، بنابراین محصولات حاوی لیمونن ممکن است به کاهش پیری پوست کمک کرده و از پوست در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کند.

اثرات لیمونن بر سلامتی چیست؟

لیـمونن و همچنین محصولات اکسیداسیون آن باعث تحریک پوست و دستگاه تنفسی می‌شود. لیمونن-1.2-اکسید، که به دلیل اکسیداسیون هوایی به وجود می‌آید، همچنین به عنوان یک ماده حساسیت زا پوست شناخته شده است.

بیشتر موارد تحریک که گزارش می‌شود شامل قرار گرفتن در معرض طولانی مدت صنعتی در معرض ترکیب تجزیه نشده است، به عنوان مثال در هنگام ساختن رنگ یا چربی‌زدایی.

مطالعه‌ای که روی بیمارانی که از درماتیت رنج می‌برند انجام شد، نشان داد که حدود 3 درصد افراد به لیـمونن حساس بودند.

زمانی اعتقاد بر این بود که لیمونن مسئول سرطان کلیه در جوندگان است، اما اکنون برخی از محققان بر این باورند که این ترکیب یک عامل مهم پیشگیری شیمیایی است که دارای پتانسیل استفاده در قالب یک ماده غذایی ضد سرطان در انسان است. از هم اکنون، هیچ مدرکی وجود ندارد که لیمونن در برابر انسان سمیت یا سرطان‌زایی داشته باشد.

اگرچه D- لیـمونن زیست تخریب‌پذیر است، اما نقطه اشتعال آن بسیار کم است. از این رو، این ترکیب طبیعی باید اساساً به عنوان یک زباله مضر برای اهداف دفع درمان شود.

آیا لیمونن وگان است؟

بله. لیـمونن از مرکبات گرفته شده و کاملاً وگان و بر پایه گیاهان است. مثل همیشه، هنگام خرید محصولات مراقبت از پوست، به دنبال بسته‌بندی محصول باشید تا بدنبال مواد اولیه حیوانی باشید. همچنین ممکن است بخواهید بررسی کنید که آیا یک محصول خاص روی حیوانات آزمایش شده است یا خیر.

آیا استفاده از لیمونن در محصولات مراقبت از پوست بی‌خطر است؟

در حالی که لیمونن “ایمن” در نظر گرفته می‌شود، اما بهترین گزینه برای ترکیب پوست نیست. ممکن است ماده کم عطر و بو و خوشبو باشد اما در معرض هوا می تواند اکسید شود که ممکن است منجر به درماتیت تماسی (تحریک پوست) شود و باعث حساسیت پوست شود. این می تواند باعث شکستگی بیشتر در موارد شکستگی، پوست چرب و خشکی پوست شود.

همچنین در لیست 26 آلرژن شناخته شده کمیسیون اروپا قرار دارد. برخی دیگر از مواد موجود در این لیست آلرژن‌های آروماتیک عبارتند از: لینالول، کومارین، بنزیل سالیسیلات و ژرانیول.

این ماده دارای خاصیت تقویت نفوذ است که می‌تواند مواد را موثرتر کند، اما همچنین می‌تواند احتمال تحریک برای موادی مانند الکل‌ها را افزایش دهد.

سایر محصولات ما: کتوکونازول

فروش لیمونن
فروش لیمونن

فروش دی لیمونن:

این ماده در بسته‌بندی‌های ۲۵ کیلوگرمی آماده تحویل به شما مشتریان عزیز می‌باشد.

شرکت پیشگامان شیمی آمادگی دارد، ضمن دریافت سفارش‌های مشتریان عزیز، آن‌ها در اسرع وقت به وسیله سیستم حمل‌ و نقل مطمئن به شهرهای مختلف ارسال نماید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − ده =

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonبرای مشاوره تماس بگیرید