صنعتی

اتیل دی گلایکول

سفارش محصول تماس با کارشناس

امتیاز شما:
[کل: 4 میانگین: 5]

گلایکول اترها مایعاتی فاقد رنگ و با بوی خفیف هستند و از رایج‌­ترین حلال­‌های آبی در صنایع پتروشیمی محسوب می‌شوند. اتیل دی گلایکول عضوی از این مجموعه می‌باشد.

اتیل دی گلایکول (Ethyl Di Glycol) چیست؟

اتیل دی گلایکول یک مایع شفاف، تلخ و بی‌رنگ با بوی ملایم و در عین حال مشخص است که در آب و همچنین در الکل‌ها، استرها، اترها و کتون‌ها قابل حل است.

این ماده به شدت هیگروسکوپیک (نم‌گیر) است.

فرمول شیمیایی: C6H14O3 یا  CH3CH2OCH2CH2OCH2CH2OH

سایر نام‌ها:

  • EDG
  • 2-2-اتوکسی اتوکسی اتانول
  • اتوکسی دی گلایکول Ethoxy diglycol
  • دی‌اتیلن گلایکول مونو اتیل اتر Diethylene glycol monoethylether
  • کاربیتول CARBITOL
  • اتیل کاربیتول Ethyl carbitol
  • دی‌اگزیتول Dioxitol

Ethyl Di Glycol

چگونگی تولید:

اتیل دی گلایکول محصول واکنش اتیلن اکسید و اتانول در حضور کاتالیزور است (به عبارت دیگر از طریق اتوکسیلاسیون اتانول تولید می‌شود). محصول نهایی با تقطیر تصفیه می‌شود که الکل بدون واکنش و محصولات مونو اتر و دی اتر تفکیک می‌شوند.

طریقه نگه‌داری و حمل:

این ماده را می‌توان در درام‌های استیل، پلی‌اتیلن یا پلی پروپیلن و یا درام‌های ذخیره‌سازی، نگه‌داری کرد. این محصول از نظر حمل و نقل در گروه مواد خطرناک طبقه‌بندی نمی‌شود اما به عنوان یک ماده سوزش‌آور و تحریک‌کننده طبقه‌بندی می‌شود. دارای یک نقطه اشتعال 96 درجه سانتی‌گراد و وزن مخصوص 0.990 است.

اگر مدت زمان نگه‌داری به بیش از 24 ماه برسد این ماده حتماً باید قبل از استفاده از نظر کیفیت بررسی شود.

خرید اتیل دی گلایکول
خرید اتیل دی گلایکول

کاربردها و برنامه های کاربردی برای اتیل دی گلایکول

صنایع

  • داروسازی
  • روان کننده ها
  • تصفیه آب
  • تمیز کردن
  • پوشش ها و ساخت و ساز
  • غذا و تغذیه
  • کشاورزی
  • لوازم آرایشی
  • حلال ها
  • پلیمرها
  • لاستیک

چرا از اتیل دی گلایکول استفاده می‌شود؟

در محصولات آرایشی و مراقبت از پوست, اتوکسی دی گلیکول در درجه اول به عنوان یک حلال عمل می‌کند.

حلال

حلال ها بدون تغییر شیمیایی حلال و سایر مواد, به حل یا تعلیق سایر مواد در فرمولاسیون کمک می‌کنند. بدون حلال, بسیاری از محصولات عملکرد خوبی ندارند.

اتیل دی گلایکول در اتانول, پروپیلن گلیکول, روغن های گیاهی, آب و بوتیلن گلیکول محلول است. به دلیل خاصیت حل کنندگی, تقریباً در همه انواع محصولات آرایشی از جمله ضد تعریق, صابون های ضد میکروبی, مواد پاک کننده لاک ناخن, مواد معطر, نرم کننده های مو, رنگ مو و انواع محصولات مراقبت از پوست کاربرد دارد. این ماده معمولاً در غلظتهای بین 1 تا 10٪ استفاده می‌شود.

حلال ها همچنین می‌توانند با افزایش جذب آن ها از طریق پوست, اثر مواد فعال را در فرمولاسیون محصول افزایش دهند. به عنوان مثال, اتیل دی گلایکول غالباً براي افزايش تاثير مواد موثر مانند ويتامين C, DHA فعال برنزه كننده, يا بنزوئيل پراكسيد استفاده مي‌شود. علاوه بر محصولات مراقبت از پوست, در مواردی که دارای رنگ آمیزی طولانی تر و یکنواخت تری هستند, می‌توان از اتیل دی گلایکول در محصولات مراقبت از مو استفاده کرد. به گفته یک تولید کننده, حتی ممکن است از تشکیل موخوره در مو جلوگیری کند.

علاوه بر این, از حلال هایی مانند اتیل دی گلایکول برای ریز کردن فرمولاسیون و کاهش ویسکوزیته استفاده می‌شود. اصطلاح ویسکوزیته با مفهوم “ضخامت” مطابقت دارد. کاهش ویسکوزیته فرمولاسیون باعث پخش شدن بیشتر محصول هنگام استفاده بر روی پوست یا مو می‌شود.

مرطوب کننده

در آخر, اتیل دی گلایکول به عنوان یک مرطوب کننده عمل می‌کند. مرطوب کننده ماده ای دوستدار آب است. مواد شوینده رطوبت موجود در هوای مجاور را از طریق جذب, جذب کرده و حفظ می‌کنند, بخار آب را به داخل یا زیر سطح می‌کشانند. مواد نگهدارنده رطوبت باعث بهبود رطوبت می‌شوند و همچنین ممکن است به سایر مواد موضعی برای مراقبت از پوست کمک کنند تا عملکرد بهتری داشته باشند.

مواد ضدعفونی کننده مانند اتیل دی گلایکول نه تنها به جلوگیری از خشکی پوست کمک می‌کند بلکه برای به تأخیر انداختن علائم پیری نیز موثر است. از آنجا که پوست به دلیل عوامل داخلی و خارجی رطوبت خود را از دست می‌دهد, علائم پیری مانند خطوط, چین و چروک, افتادگی و پوسته پوسته شدن پوست شروع می‌شود. بنابراین, استفاده از محصولات مراقبت از پوست که حاوی مواد مرطوب کننده هستند, به جذب رطوبت به پوست کمک می‌کند و در نتیجه پوستی نرم و لطیف, با کاهش چین و چروک و ظاهر چاق تر ایجاد می‌شود.

خرید اتیل دی گلایکول
خرید اتیل دی گلایکول

عملکرد و کاربردها

اتیل دی گلایکول ممکن است از اکسید اتیلن و 2-اتوکسی اتانول در حضور SO2 تهیه شود. در صنایع شیمیایی و رنگ به عنوان حلال نیترو سلولز, رزین ها و رنگ ها استفاده می‌شود. از اتیل دی گلایکول در محصولات غذایی یا شوینده استفاده نمی‌شود.

اتیل دی گلایکول خالص (> 99٪) در محصولات آرایشی و پوستی و به عنوان حلال در برخی از محصولات دارویی استفاده می‌شود. جذب اتیل دی گلایکول از طریق پوست انجام می‌شود و موانع مخاطی را افزایش می‌دهد. در برخی از داروها برای افزایش جذب استفاده می‌شود.

موارد استفاده اتیل دی گلایکول:

این ماده در دماهای پایین دارای ویسکوزیته کمی است و این ویژگی، همراه با یک نقطه انجماد پایین می‌باشد، که به نظر می‌رسد با داشتن این خصوصیات به عنوان یکی از اجزای سازنده بسیاری از روغن‌های ترمز عمل می‌کند.

در صنعت رنگ زمانی که نیاز به بهبود خاصیت براق‌کنندگی و روان‌کنندگی رنگ وجود داشته باشد، استفاده می‌شود.

همچنین این ماده از اجزاء اصلی بسیاری از جلا دهنده‌های چوب و مواد نگه‌دارنده چوب است.

اتیل دی گلایکول در صنایع دیگر نیز نقشهای مختلفی دارد. در صنعت چاپ از آن، هم برای جوهرهای چاپ و هم به عنوان ماده تمیز کننده در چاپ افست استفاده می‌شود.

این ماده از اجزاء دخیل در تولید جوهرهای هندی و همچنین در چسب‌های خودکاری است.

برای ساخت صابون، رنگ و سایر مواد شیمیایی نیز استفاده می‌شود.

در صنعت نساجی، یک حلال است که در چاپ و رنگ‌رزی پارچه و الیاف نساجی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین می‌توان از آن در تولید و فرمولاسیون آفت‌کش‌ها استفاده کرد.

خرید اتیل دی گلایکول
خرید اتیل دی گلایکول

محصولات آرایشی و بهداشتی

اتیل دی گلایکول ماده ای است که در محصولات مراقبت از پوست و مو برای بهبود بافت و عملکرد فرمولاسیون استفاده می‌شود. این ماده عمدتا به عنوان حلال استفاده می‌شود و به سایر مواد اجازه می‌دهد تا در فرمولاسیون هایی که به مواد موثر کمک می‌کنند تا موثرتر عمل کنند, حل شوند. اتیل دی گلایکول همچنین باعث بهبود بافت یا ضخامت فرمولاسیون می‌شود و باعث سبك شدن و انتشار آن می‌گردد.

آیا اتیل دی گلایکول بی خطر است؟

اتیل دی گلایکول در صورت استفاده از آن بر روی پوست تحریک کننده, نافذ و غیر کمدوژن است. ایمنی اتیل دی گلایکول توسط گروه تحقیقاتی (CIR), گروهی که مسئولیت ارزیابی ایمنی مراقبت از پوست و مواد آرایشی را دارند, ارزیابی شده است.

هیئت متخصص دریافت که مطالعات نشان می‌دهد میزان سمیت کم برای این ماده تشکیل دهنده است. به طور کلی, هیئت متخصص نتیجه گرفت که اتیل دی گلایکول برای استفاده در لوازم آرایشی و محصولات مراقبت شخصی بی‌خطر است.

طبق نتایج تحقیقات انجام شده، دی اتیل گلایکول در محصولات آرایشی و بهداشتی در شامپوها (شستشو) با غلظت 5٪ و کرم ها (ترک) در غلظت 2٪ استفاده می شود. از دی اتیل گلایکول در لوازم آرایش, مراقبت از پوست, مراقبت از مو یا محصولات مراقبت در برابر آفتاب که ممکن است روی کل بدن استفاده شود, استفاده می‌شود. این دارو نباید در محصولات بهداشت دهان و دندان و چشم استفاده شود.

فروش اتیل دی گلایکول:

شرکت پیشگامان شیمی این محصول را با بهترین قیمت و کیفیت آماده ارائه به شما مشتریان عزیز دارد.

سایر محصولات: متیل‌دی‌گلایکول

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 4 =

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonبرای مشاوره تماس بگیرید