آرایشی و بهداشتیدارویی و پزشکی

دکسپانتنول (پانتنول)

امتیاز شما:
[کل: 2 میانگین: 5]

خرید دکسپانتنول

شرکت پیشگامان شیمی واردکننده انواع ویتامین های خالص مورد نیاز صنایع مختلف، ویتامین دکسپانتنول یا همان پانتنول را از کشورهای آلمان و هند وارد می کند. جهت دریافت آنالیز و خرید دکسپنتانول با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.

پانتنول چیست؟

پانتنول یک ماده شیمیایی است که از اسید پانتوتنیک ساخته می‌شود و به آن ویتامین B5 نیز می‌گویند. به صورت ارگانیک اتفاق می‌افتد و همچنین می‌تواند از هر دو منبع گیاهی و حیوانی تولید شود. این به عنوان یک افزودنی در محصولات آرایشی مختلف در سراسر جهان استفاده می‌شود.

به احتمال زیاد شما در حال حاضر اسید پانتوتنیک در سیستم خود دارید، زیرا در بسیاری از منابع غذایی معمول وجود دارد. و احتمالاً طی 24 ساعت گذشته از یک محصول آرایشی یا بهداشتی با پانتنول استفاده کرده اید.

پانتنول به شکل یک پودر سفید یا یک روغن شفاف در دمای اتاق در می‌آید. شما بعضی اوقات می‌بینید که دکسپانتنول در یکی از نام‌های دیگر آن در لیست مواد تشکیل دهنده ذکر شده است، از جمله:

  • دکسپانتنول
  • الکل D-پانتوتنیل
  • بوتانامید
  • آنالوگ الکل پانتوتنیک اسید
  • پروویتامین B-5

وقتی جذب بدن می‌شود، پانتنول به ویتامین B-5 تبدیل می‌شود.

این یک مایع شفاف چسبناک در دمای اتاق است.

خرید دکسپانتنول (پانتنول)
خرید دکسپانتنول (پانتنول)

کاربـرد‌:

در داروسازی‌، محصولات آرایشی و مراقبت شخصی، پانتنـول به عنوان مرطوب‌کننده در پمادها، لوسیون‌ها، شامپوها، اسپری‌های بینی، قطره‌های چشمی و محلول‌های تمیز کننده لنزهای تماسی استفاده می‌شود.

در پمادها از آن برای درمان آفتاب سوختگی، سوختگی خفیف، صدمات جزئی پوستی و اختلالات (در غلظت‌های حداکثر 2-5٪) استفاده می‌شود.

پانتنول باعث بهبود هیدراتاسیون، کاهش خارش و التهاب پوست می‌شود، خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می‌بخشد و سرعت بهبود زخم‌های اپیدرمی را تسریع می‌کند. برای این منظور، گاهی اوقات با آلانتوئین ترکیب می‌شود.

به راحتی به ساقه مو وصل می‌شود.

بنابراین، دکسپانتنول یک جزء متداول در شامپوهای تجاری و نرم‌کننده مو (در غلظت 1/1٪) است. سطح مو را می‌پوشاند و به آن ظاهری براق می‌بخشد.

همچنین توسط هنرمندان خال‌کوبی به عنوان کرم مرطوب‌کننده بعد از خال کوبی توصیه می‎شود.

خرید دکسپانتنول (پانتنول)
خرید دکسپانتنول (پانتنول)

در محصوات مراقبت از پوست

پانتنول بیشتر به دلیل توانایی در نقش یک ماده مرطوب کننده شناخته می‌شود – که باعث جذب و حفظ رطوبت در پوست می‌شود. به عنوان یک ماده مرطوب کننده، پروویتامین B5 عملکرد سد پوست را تثبیت کرده و مقدار آب از دست رفته در پوست را کاهش می‌دهد. این به نوبه خود باعث بهبود بافت و خاصیت ارتجاعی پوست می‌شود و این ترکیب را برای درمان پوست خشک، پوسته پوسته یا سخت ایده آل می‌کند. پوست بالغ نرم و نرم تر درک می شود.

علاوه بر خاصیت نگهدارنده و نرم کننده، به پوست در دفاع از خود در برابر فشارهای خارجی نیز کمک می‌کند. وقتی پانتنول استفاده می‌شود، خارش، قرمزی را کاهش می‌دهد و التهاب را فرو می‌نشاند.  به لطف خاصیت تسکین دهنده و ترمیم کننده، به تسکین آکنه و پوستی ملتهب که اخیراً تحت درمان بالینی مانند لایه برداری شیمیایی قرار گرفته نیز کمک می‌کند.

حتی اگزما نیز تسکین یافته و آفتاب سوختگی از محصولات دارای پانتنول سود می‌برد، زیرا این ماده باعث تسریع بهبود پوست می‌شود.

در محصولات مراقبت از مو

مو از بخشی از دکسپانتنول تشکیل شده است که به مواد اجازه می‌دهد تا عمیق تر به اصطلاح در قشر خود نفوذ کنند و باعث تورم کمی مو و ایجاد حجم بیشتر شوند. در پوست و مو، پانتنول به پروویتامین B5 تبدیل می‌شود، که آن را برای مدت طولانی مرطوب نگه می‌دارد.

همچنین باعث ایجاد یک فیلم رطوبت روی تارهای مو می‌شود و از موهای شما محافظت بیشتری می‌کند. بنابراین پانتنول‌ها توانایی افزایش میزان رطوبت و در عین حال افزایش مقاومت مو در برابر آسیب و کمبود آب را دارند. به لطف اثر حفظ رطوبت، پانتنول همچنین می‌تواند موها را براقتر کرده و موهای شما را خنثی کند.

در محصولات مراقبت از ناخن

مطالعات نشان داده است که این ترکیب در همزیستی با کراتین، یکی از اجزای اصلی پوست و ناخن‌ها، کار می‌کند. این توانایی نفوذ از طریق ناخن را دارد تا از رطوبت، نرمی آن محافظت کند، که برای ناخن‌های خشک، آسیب دیده و شکننده ایده‌آل است.

نحوه استفاده از آن

دکسپانتنول از این جهت که با اکثر مواد دیگر به خوبی بازی می‌کند بی‌ضرر است، بنابراین حداکثر رساندن اثر آن ارتباطی با سایر مواد درگیر ندارد و بیشتر به نحوه استفاده از آن مربوط می‌شود.

طبق گفته محققان: “این ترکیب روی پوست تازه تمیز شده خوب عمل می‌کند”، توصیه می‌کنند صورت خود را بشویید و از تونر برای از بین بردن آلودگی و دوده اضافی استفاده کنید، سپس با استفاده از لوسیون یا کرم حاوی پانتنول، آن را دنبال کنید.

از آنجا که این ترکیب در بسیاری از محصولات یافت می‌شود، بهترین شرط شما این است که دستورالعمل‌های مربوط به فرمولاسیون خاص را در هنگام تعیین اینکه چند بار در روز از آن استفاده می‌کنید، دنبال کنید. اگرچه دوباره، به دلیل اینکه بعید است باعث ایجاد هر نوع تحریک شود، استفاده از آن حتی چند بار در روز مشکلی ایجاد نمی‌کند.

عوارض جانبی :

دکسپانتنول معمولاً به خوبی تحمل می‌شود.

در موارد نادر، سوزش پوستی و آلرژی تماسی گزارش شده است.

داروسازی:

این ترکیب به آسانی به پوست و غشاهای مخاطی (از جمله مخاط روده) نفوذ می‌کند، جایی که به سرعت به اسید پانتوتنیک اکسیده می‌شود. اسید پانتوتنیک، ترکیب بسیار ریز مغناطیسی است، یعنی آب را به طور مؤثر می‌چسباند. همچنین در بیوسنتز کوآنزیم A، که در طیف گسترده‌ای از واکنش‌های آنزیمی و در نتیجه رشد سلول نقش دارد، استفاده می‌شود.

خواص فیزیکی و شیمیایی :

دکسپانتنول یک مایع بی‌بو، کمی تلخ، بسیار چسبناک که در دمای اتاق شفاف و بی‌رنگ است.

نمک اسید پانتوتنیک (به عنوان مثال پنتوتنات‌سدیم) به صورت پودری (معمولاً سفید) هستند.

این ترکیب به راحتی در آب و الکل قابل حل است، در دی اتیل اتر نسبتاً قابل حل است، در کلروفرم (1: 100)، در پروپیلن گلیکول و گلیسیرین انحلال‌پذیری کمی دارد.

فرمول شیمیایی گسترش یافته آن به صورت HO–CH2–C(CH3)2–CH(OH)–CONH–CH2CH2CH2–OH است.

استریوشیمی:

این ترکیب به صورت دو آنانتومر D و L وجود دارد.

فقط D-panhenol از نظر بیولوژیکی فعال است، اما هر دو شکل خاصیت مرطوب‌کننده‌ای دارند.

برای استفاده در مواد آرایشی، پانتنول به صورت D یا به عنوان یک مخلوط راسمیک Lو D (DL-panthenol) تهیه می‌شود.

آیا بی‌خطر است؟

هم سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) و هم کمیسیون اروپایی مواد آرایشی، پانتنول را برای استفاده در لوازم آرایشی تایید کرده‌اند. انستیتوی ملی بهداشت (NIH) پانتنول را برای کاربردهای موضعی عمومی و اسپری‌های بینی را در گروه “احتمالاً بی‌خطر” طبقه بندی می‌کند. و به عنوان “احتمالاً امن” برای استفاده موضعی توسط کودکان ذکر شده است.

FDA در حال حاضر پانتنول را در پایگاه داده‌ای که به طور گسترده‌ای “عموماً به عنوان ایمن در نظر گرفته می‌شود” برای زمان مصرف به عنوان یک ماده غذایی یا مکمل لیست می‌کند. اما به یاد داشته باشید که مصرف پانتنول یا اسید پانوتنیک در غذا یا به عنوان مکمل بسیار متفاوت از استفاده از آن بر روی پوست یا موهای شما است.

اگرچه به عنوان مکمل بسیار مفید شناخته می‌شود، اما فقط برای “استفاده ایمن” روی پوست، مو و ناخن “به احتمال زیاد ایمن” طبقه بندی می‌شود. این بدان معنی است که هیچ مدرک قابل توجهی مبنی بر اینکه باعث آسیب می‌شود و بسیاری از شواهد حکایتی وجود دارد که برای بسیاری از نگرانی‌های پوستی مفید است. اما شواهد کافی برای اطمینان در این باره وجود ندارد، بنابراین FDA پیشنهاد می‌کند که تحقیقات بیشتری لازم است.

CIR یک سازمان معتبر دیگر که از مصرف کنندگان محافظت می‌کند، در سال 2017 پانلی از متخصصان را برای ارزیابی ایمنی موضعی پانتنول با توجه به تحقیقات اخیر تشکیل داد.

این هیئت بررسی هیچ دلیل قابل توجهی مبنی بر تحریک یا آزار دهنده بودن محصولات آرایشی و بهداشتی پوست به جز در موارد آلرژی پیدا نکرد. واکنش‌های بد نسبت به پانتنول موضعی بسیار نادر است. اما وقتی عوارض جانبی رخ می‌دهد، معمولاً به صورت درماتیت تماسی یا پریشانی دستگاه گوارش ظاهر می‌شوند.

هنوز هم مهم است که به یاد داشته باشید، از دیدگاه FDA، شواهد کافی برای دادن برچسب رسمی “ایمن” به پانتنول وجود ندارد.

اما CIR خاطرنشان می‌کند که مقدار پانتنول موجود در مواد آرایشی هنگام جذب در بدن ضرری ندارد، زیرا سطح بالاتری از ویتامین B-5 در مواد غذایی ما وجود دارد. بنابراین، هیچ شواهد قابل توجهی وجود ندارد که نشان دهد پانتنول موضعی باعث ایجاد مشکلات سیستمیک می‌شود.

خرید دکسپانتنول (پانتنول)
خرید دکسپانتنول

فروش دکسپانتنول

سخت است که ثابت کنید هر چیزی بدون آزمایش گسترده بی‌خطر است. در این صورت، هر زمان تصمیم به استفاده یا عدم استفاده از یک محصول گرفتید، باید فواید آن را در مقابل خطر عوارض جانبی بسنجید.

گفته می‌شود، بیشتر تحقیقات موجود در مورد پانتنول نشان می‌دهد که استفاده از غلظت 5 درصد و کمتر در یک محصول موضعی پوست، مو یا ناخن، خطر بسیار کمی برای مصرف کنندگان دارد. و نمونه عوارض جانبی منفی، مانند درماتیت تماسی، بسیار کم است.

در پایان، اگر شما یک فرد بالغ سالم هستید که از محصولی با پانتنول استفاده می‌کنید یا قصد استفاده از آن را دارید، احتمالاً جای نگرانی ندارید.

فروش دکسپانتنول (پانتنول)

این ماده اولیه به صورت عمده در گالن‌های 20 کیلویی عرضه می‌شود.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonبرای مشاوره تماس بگیرید